Trošak besplatne nadogradnje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trošak besplatne nadogradnje

25.02.2016 | 20:01
Znatiželja - koliko vas zapravo košta svaki besplatni upgrade OS-a?

Nisam išao za tim do El Capitana (jer je uglavnom sav meni potreban softver radio ili bi dobio besplatan update), ali dotični mi je neplanirano izbio nekih 800 kn iz džepa jer su čak 4 programčića koja redovno koristim odlučila ne raditi baš na njemu i tako me natjerala u shopping. Konkretno: Default Folder X (upgrade licence), Paragon NTFS (upgrade licence), Little Snitch (nova licenca, jer je besplatni TCPBlock "umro") i MindNode 2 (nova licenca jer v1 ne nudi upgrade).
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
25.02.2016 | 20:17
Default folder je super softver koji sam godinama koristio na pre-OS X strojevima, sve dok nisam počeo profesionalno održavati Macove. Onda sam shvatio da je bolje naviknuti se na lošije, nego sto puta instalirati još i third-party util da bi sve na svakom Macu radilo onako kako sam navikao. NTFS zapisivanje izbjegavam, obično napravim exFAT volume ako mora ići na PC i to radi ok. Snitch mi ne treba, a za MindNode sam preglup. Tako da, sve u svemu, kod mene je nadogradnja zaista besplatna.
Tema zaključana.
25.02.2016 | 20:19
Ja nadograđujem samo koliko moram. Imam točno kontra logiku. Za program koji mi treba, dižem OSX na verziju koju ovaj podržava.
Dignuo sam OSX na 10.10 jer sam kupio novi fotić koji nije podržan u PS6, u stvati ACR je tražio 10.10. Da nije toga, bio bi ostao na 10.6.8.
Tema zaključana.
25.02.2016 | 20:25
AutoCAD, svaka nova verzija OS-a traži novu verziju AutoCAD-a. Dakle, svaki put po 5000 EUR. Pa ti vidi zašto sam i dalje na 10.8.5
Tema zaključana.
25.02.2016 | 20:26
smayoo kaže:
AutoCAD, svaka nova verzija OS-a traži novu verziju AutoCAD-a. Dakle, svaki put po 5000 EUR. Pa ti vidi zašto sam i dalje na 10.8.5

Pa ne plačaš valjda ti nadogradnje?
Tema zaključana.
25.02.2016 | 20:51
Sad više ni nemaš tu opciju, nego samo tromjesečni ili godišnji najam. Pederi čak ne daju ni mjesečni najam.
Ali slažu se kockice. Ako sve bude po planu, do ovog ljeta mi AutoCAD više neće ni trebati. Alternativni alati postaju dovoljno dobri.
Tema zaključana.
25.02.2016 | 23:33
@dpasaric: Nisam siguran da razumijem logiku - osobno si se odrekao "boljeg" (Default Folder) ne zato što košta (a to je tema) nego zato da ga ne bi morao "sto puta instalirati" drugima? NTFS bih i ja rado izbjegao, ali nemam tu opciju pa mogu birati između build-in kemije (s kojom sam imao konkretnih problema) i Paragona (s kojim, da pokucam, nisam nikad imao problema).

@zabac: Ne bih rekao da imaš kontra logiku, čini se da imamo istu - i ja nadograđujem samo kad moram. Upgrade ova 4 alata je posljedica, a ne uzrok selidbe na Capitana.

@smayoo: O kojem AutoCAD-u pričamo? Koliko vidim, Autodeskova cijena godišnje licence je $1.680, a mjesečne $210. Postoji neka verzija koja košta ovu cifru koju si naveo i još pritom ne dozvoljava mjesečnu licencu?

Kako god, dobro za vas - mene je Capitan zaskočio, a vjerujem da će cjenovna politika nabrojenih alata postati raširenija (nije da korisnici imaju puno izbora) pa se unaprijed "veselim" troškovima sljedeće besplatne nadogradnje OS-a.
Tema zaključana.
26.02.2016 | 06:52
Korisnici budu pribjegli alternativnim izvorima programa.
Ja kad trebam NTFS, to mogu nadva nacina (i oba su glupa). WDTV i disk na njega, kabelom na router i na MAC ili umjesto WDTV-a imam jedan stari prijenosnik s WIN XP.
Tema zaključana.
26.02.2016 | 07:51
Djipi kaže:
@smayoo: O kojem AutoCAD-u pričamo? Koliko vidim, Autodeskova cijena godišnje licence je $1.680, a mjesečne $210. Postoji neka verzija koja košta ovu cifru koju si naveo i još pritom ne dozvoljava mjesečnu licencu?

Cijene AutoCADa u Hrvatskoj je ona koju odredi Recro. Nije nigdje ni blizu ovih koje si naveo. 12.843,60 kn godišnje ili 5.775,00 kn kvartalno. Vlasnici trajnih licenci od ranije dobiju neki beznačajan popust (cca 10%) na najam od godinu i više dana.

A najsmješnije od svega je da se trogodišnji najam naplaćuje kao jednogodišnji puta tri.
Tema zaključana.
26.02.2016 | 07:52
5000€ koje sam spomenuo ranije je nekadašnja puna cijena trajne licence koja se više ne može kupiti.
Tema zaključana.
26.02.2016 | 10:16
smayoo kaže:
Sad više ni nemaš tu opciju, nego samo tromjesečni ili godišnji najam. Pederi čak ne daju ni mjesečni najam.
Ali slažu se kockice. Ako sve bude po planu, do ovog ljeta mi AutoCAD više neće ni trebati. Alternativni alati postaju dovoljno dobri.

Može neki Hint??

Hvala
Tema zaključana.
26.02.2016 | 10:58
Moze općenito, ali ja ne znam da li su tvoje potrebe i način korištenja autocad-a iste kao moje.
Načelno, probaj DraftSight i Qcad.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1556)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO