Problem sa clean installom na MacBook Pro 2006
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa clean installom na MacBook Pro 2006

06.07.2016 | 16:45
Imam problem prilikom instalacije mac os-a na macbook-u. Radi se o starijem modelu i zadnja verzija MacOS-a koju podrzava je 10.6 (snow leopard). Kada ubacim cd, prilikom instalacije odma poslije language menu-a mi izbaci "Mac os x can't be installed on this computer." If you want to restore your system from a Time machine backup, click "Restore from backup". Ja nikada nisam koristio timemachine i neki drugi cloud za spremanje podataka s tog mac-a pa ne mogu povuci nikaki backup ali ne mogu nikako ni preskociti. Jednostavno mi ne pusta instalaciju dalje dok ne izabarem timemachine disk s kojeg cu restorat. Prilazem i fotografiju. Disk je vec formatiran,
13627132_1118265791550578_2305868780496201773_n.jpg
Tema zaključana.
06.07.2016 | 17:44
Da baš je čudna poruka bez nekog logičnog objašnjenja. Jesi li siguran da imaš macpro iz 2006, jer na everymac com piše za taj model, da dolazi s preinstaliranim 10.4.7 sistemom a maksimum koji ide na njega je 10.7.5 ,pa je čudno da tebi ne prolazi 10.6 na njemu ?

www.everymac.com/systems/apple/mac_pro/s...quad-2.66-specs.html
Tema zaključana.
06.07.2016 | 18:05
Od kud ti sistem? Dobio si ga uz MAC, uzeo od nekoga tko ga je dobio uz MAC ili imaš (kako ga zovu) retail OSX 10.6?
Prolazi ili retail ili onaj koji je došao uz MAC. Svaki drugi je OSX je upitan.
Tema zaključana.
06.07.2016 | 21:09
Znači, kako kaže Žabac, ne igra bilo koji 10.6 kojeg skineš s neta ili nabaviš od nekog. Ili (nekad, jednom, nekako) kupljeni tzv. "retail" 10.6 DVD, ili originalni koji dolazi uz Maca (ako je taj Mac originalno došao s 10.6).
Tema zaključana.
06.07.2016 | 23:03
MacBook je dosao sa instaliranim MacOs 10.4 (Tiger) ali je upgrejdan na 10.6 (snow leopard). Problem je u tome sto nemam orginal retail cd od njega nego sam posudio od kolege retail sa 10.6 pa predpostavljam da zato nece. Zna li mozda netko gdje mogu skinuti ili nabaviti retail za 10.4 (Tiger)?
Tema zaključana.
07.07.2016 | 00:03
Ako je retail 10.6 DVD, mora raditi. Nema veze što si ga posudio. Ako nije retail, radit će samo u slučaju da je točno od tog istog modela Maca, što u tvom slučaju nije moguće jer se nijedan model Maca nije isporučivao s 10.4, 10.5 i 10.6 (nijedan se nije prodavao toliko dugo).
Tema zaključana.
07.07.2016 | 00:40
Ja imam Macbook Pro A1150 (www.everymac.com/systems/apple/macbook_p...acbook_pro_1.83.html) koliko vidim pre-installed os je 10.4.5 . Problem je sto ja taj retail dvd sa 10.4.5 nemam. Skinio sam sa tpb-a ali je u nekom .toast file-u. Zatim sam skinio sa jos jednog torrenta i dobio sam 4 iso file-a, ne znam sada jel ih trebam spajati u jedan ili kako.
Prilozi:
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
07.07.2016 | 02:46
Dobro kažu kolege, moraš imati retail verziju instalacijskog DVD-a s 10.6, to što ti imaš je vjerojatno "machine specific". Da se razumijemo, razlike zapravo nema, radi se samo o jednoj provjeri oznake stroja, ali da bi to preskočio i napravio novi bootabilni DVD je više tlake nego pronaći retail i zapržiti.

Isto tako možda se negdje može naći neki stariji bootabilni USB, pa dići stroj s njega. Može se napraviti i idući trik ako imaš još koji Mac pri ruci na kojem radi ovaj DVD: pokreni ga na njemu, a ovaj MacBook spoji na njega FireWire kabelom u Target modu kao vanjski disk i onda tako obavi instalaciju s vanjskog stroja koji je "eligible".
Tema zaključana.
07.07.2016 | 07:20
manada od kuda si? Možda ti netko može snimiti retail DVD i poslati
Tema zaključana.
07.07.2016 | 08:48
Ma ima toga i na torrentima, ja sam nedavno na jednom starijem miniju, čovjeku spuštao s 10.7 na 10.6. Napravio sam botabilni usb stick i od tamo povukao instalaciju. Moraš jedino kad uđeš u set-up, prije nego što kreneš s instalacijom snow leoparda, ući u disk untility i formatirati disk na koji želiš instalirati novi sistem. Nisam doma, pa ti nemogu reći koji je to točno torrent... malo potraži po netu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1549)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO