macOS Sierra instalacija na MacPro 3,1 i 4,1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macOS Sierra instalacija na MacPro 3,1 i 4,1

• dpasaric
  • Posjetitelj
30.09.2016 | 23:50
Apple je bezobzirno i bahato ukinuo mogućnost dogradnje na Sierru za Mac Pro 3,1 i 4,1 serije koje su savršeno sposobne vrtiti taj OS. Obrazloženje je da su se neki modeli prodavali s nedovoljno jakim grafičkim karticama koje ne podržavaju Metal. Isprika je traljava jer se radi o strojevima koji si dogradivi i gdje su jači modeli imali itekako sposobne grafičke kartice.

Ima li lijeka? Za većinu ima!

1) Najstariji Mac Pro 1,1, i 2,1 su za sada isključeni jer Sierra koristi u nekim sistemskim funkcijama SSL4 set naredbi koje starija generacije Xeona ne podržava. Dok neki Tiamo ili Netkas ne napišu SSL4 emulator, ništa od Sierre na tim strojevima.

2) Mac Pro 3,1 serija je savršeno sposobna i isključena je samo bezobzirnošću. Eventualno na njoj neće raditi određene serije AirPort bežične kartice. Lijek za instalaciju je napraviti novi bootabilni USB sa Sierrom u kojem su ispravljene pliste s definicijama podržanih strojeva. Treba paziti i na SIP mode (System Integrity Protection) i isključiti ga. Postoji gotovi utility koji to sve hendla. Nisam još imao vremena probati, ali upute su na MacRumorsima, pa pogledajte. Nakon uspješne dogradnje mudro je uključiti nazad SIP.

3) Mac Pro 4,1 serija je hardverski zapravo ISTA kao 5,1 serija, ali Apple se nikada nije udostojio napraviti firmware flasher sa serije iz 2009. na 2010. godinu. Razlika je samo što serija iz 2010. godine podržava nove serije Xeona i bržu memoriju. Naravno, postoji hakerska verzija i prijavljujem da radi ispravno. Nakon što stroj postane 5,1, Sierra se instalira redovnim putem. Jedina caka je što je hakerski firmware flasher već star i ne radi na El Capitanu, morate na stroj na interni disk instalirati nešto starije, npr. Yosemite i onda još mountati Appleov originalni disk image za redovni update 5,1 stroja kako bi ga hakerski alat "ubrizgao" gdje treba. Upravo sam to sada napravio na jednom stroju i sve je prošlo bez problema.
Tema zaključana.
06.06.2017 | 21:04
Pozdrav, gdje se može napraviti flešanje na mac pro sa 4,1 na 5,1 i koliko bi to moglo koštati?
Možeš li mi, i hoćeš li, to ti napraviti uz neku nadoknadu za tvoj rad?
hvala
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.06.2017 | 21:34
Radio sam već to, ali uopće nije malo posla jer se mora instalirati stari OS na neki disk, pa onda sve to odraditi, a onda za jedan dio mora ići noviji OS ili tako nekako... javi mi se privatnom porukom, pa se dogovorimo.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (614)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO