Dock - pozicioniranje i korištenje usera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dock - pozicioniranje i korištenje usera

09.10.2016 | 16:22
Ćao ljudi!
Neki sam dan nabasao na video amera vlasnika MacBook Pro-a koji je - veli - iako je korisnik OSX-a već više od desetljeća - tek od nedavno shvatio kako bi se na laptopu trebao koristiti dock. Umjesto dolje, on ga je premjestio lijevo i uključio auto hide, zato jer je kao svaki centimetar na 15, a pogotovo 13" ekranu bitan.
Slijedom toga, zanima me - čisto razgovora radi - kako ste vi navikli držati dock na desktopu vašeg Maca i slažete li se s ovom tvrdnjom?
Drugo pitanje je za internet browsere - koje koristite i zašto?
Tema zaključana.
09.10.2016 | 16:54
Dock mi je lijevo, jer mi vanjski monitor ima više mjesta horizontalno nego vertikalno. Kad sam odspojen sa vanjskog monitora i koristim samo MBP onda je Dock isto lijevo ali s uključenim auto hideom.
Browseri koje koristim su: Safari, Vivaldi, Firefox i IE/Edge na Win u virtualki (sve to zbog posla). Primarni mi je Safari, jer najbolje radi u kombinaciji iOS+OS X ( iCloud Tabs, Reading List, Hand Off )
Tema zaključana.
09.10.2016 | 17:07
Ja sam do danas dock na 15" rMBP-u držao dolje bez auto hide-a.
Nakon pogledanog videa spomenutog u prvom postu, trebalo mi je par dana, ali od danas držim dock na lijevoj strani. Prvo sam uključio i auto hide, no nekako me smetao pa sam ga isključio. Još se navikavam.
Što se browsera tiče, dugo sam koristio samo Safari, a sada sam skinuo Google Chrome i Mozillu jer mi treba brži browser otkada sam na ruter osim Time Capsulea spojio i TV. Safari mi je postao baš spor. Brzina interneta mi je 10 Mbita... I zato sam se odlučio na Chrome, kao najbrži je u 2016. godini, Mozilla je na 4. mjestu, Safari tek na petom.
I na Chrome se još navikavam:)
Tema zaključana.
09.10.2016 | 17:16
Ja dock držim desno sa autohideom.

dockpozicija.jpg

Što se browsera tiče koristio sam Operu otkad se pojavila na OS 9, malo su u jednom trenutku zastranili ali su s vremenom vratili hrpu korisnih stvari tako da mi je i dalje glavni alat. Za rezervu koristim Firefox.
Tema zaključana.
09.10.2016 | 17:48
Riba, kakav ti je to monitor?
Meni je Dock dolje, uvijek vidljiv. Ništa mi bitno ne mijenja u veličini prozora tih centimetar-dva, a prostor lijevo i desno od docka mi je koristan za drag&drop dok mi je prozor maksimiziran. Ali znam dosta ljudi koji i na windowsima taskbar drže s lijeva, uz autohide.
Tema zaključana.
09.10.2016 | 17:48
desno bez autohide. Safari, što drugo.
Tema zaključana.
09.10.2016 | 17:49
Browser Firefox. Isključivo. Koristio sam Operu dok nisu prešli na webkit.
Tema zaključana.
09.10.2016 | 18:06
Kod mene je Dock na dnu ekrana, bez skrivanja. Uvijek je vidljiv i ne smeta mi. Radim na 2 monitora pa mozda zato...

Radi web poslova moram imati sve browsere, ali primarni mi je Safari.

Google Chrome mi je sasvim bespotrebno grijao laptop i kratio vrijeme trajanja baterije za cijeli sat vremena. Pojma nisam imao o tome, dok ga se nisam rijesio.

Izmjerio sam temperature, i kada sam prestao koristiti Chrome, rMBP je postao standarno 5-6C hladniji
Tema zaključana.
09.10.2016 | 18:25
@drlovric
Da Chrome troši bateriju i do sat vremena više sam pročitao, tako da si tu u pravu - a ovo za zagrijavanje nisam ni znao.
Hmm - launch Firefox

@Riba
Da stvarno, slika ti je izvrsna. To si wide monitor okrenuo za 90 stupnjeva, jel?
Tema zaključana.
09.10.2016 | 18:49
Meni je dock na dnu ekrana, skriven. Nikada ga ne koristim. Sve što mi treba (launch programa, otvaranje dokumenata i sl.) radim pomoću Launchbara
Tema zaključana.
09.10.2016 | 19:50
Eto kako Jabučnjak izgleda kroz oči admina/moderatora (@Riba), sve puno crvenih X i opcije moderiraj/izbriši. Al bi se zaigrao sa tim opcijama samo tako
Tema zaključana.
09.10.2016 | 20:03
MBP 13; lijevo na autohide. Eksperimentirao sam i s pozicijom desno ali ne pase mi jer mi je udaljenije (svi meniji na MACu su s lijeve strane) i samim time; teže dostupno. S desne strane mi iskače Yoink po potrebi (odličan programčić btw). Od browsera Safari no1 i Krom uskače po potrebi..
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.10.2016 | 21:25
Desno.... sakriven i jako rijetko, skoro nikada ga ne koristim. (Cemu zapravo sluzi dock? Nikad mu nisam nasao funkciju...)
Za pokretanje programa koristim Spotlight...

Vanjski monitor, kao i Ribi, u vertikali cesce nego u horizontali, ovisi kaj radim..
Tema zaključana.
10.10.2016 | 05:57
Dno, uvjek vidljiv, Firefox. To je muska opsesija da fali 1-2cm.
Tema zaključana.
10.10.2016 | 06:14
Monitor u uspravnom polozaju vec godinama. Tko proba ne vraca se vise... treba samo poaziti da model ima postolje sa mogucnoscu rotacije. Doslovno sav sadrzaj na kojem radim mi je uspravan (dokumenti, mailovi, web stranice, Pinball Arcade... ) Horizontalni prikaz je dobar za jednu jedinu stvar, a to je gledanje filmova sto ne radim na racunalu. U stvari dok su jos postojiali 4:3 monitori velikog formata to je bilo super jer si mogao staviti dva A4 lista jedna pored drugog, otkad su poceli sa ovim 150:9 formatima i to su ujebali. To sada cak narusava i uspravni prikaz.

Dodatni bonus je sto te vise ne smetaju video sadrzaji na youtubeu koje ljudi snimaju uspravno mobitelima.
Tema zaključana.
10.10.2016 | 08:44
Landscape
Audio i video montaža - ne može biti preširoko
CAD programi - tu niti hektar monitora nije premali
Obrada slika + tablet
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.10.2016 | 11:04
zabac kaže:
Landscape
Audio i video montaža

Meni je bas ovo primarno vertikala...

Volim ovu raznolikost.. <3
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1126)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO