Sierra i baterija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sierra i baterija

31.10.2016 | 17:36
Podzrav,

napravih sinoć update na Sierru na macbook pro-u 2014. Danas sam primjetio kako mi naprosto ždere bateriju (trenutno traje cca 3h prosječnog korištenja, prije updatea komotno 9-10h). Događaju li se u pozadini još kakvi procesi vezani uz update (vidim da se po netu spominje indexing) pa mogu očekivati stabiliziranje baterije kroz dan ili dva ili mi ne gine vraćanje na El Capitan?
Hvala!
Tema zaključana.
31.10.2016 | 17:40
Vjerojatno je neko ideksiranje u pitanju. Uostalom, otvori activity monitor i pogledaj što troši najviše CPU resursa.
Tema zaključana.
31.10.2016 | 17:53
Hm, ništa trenutno značajno ne iskače, izuzev eventualno Window servera.

ScreenShot2016-10-31at17.50.51.png
Tema zaključana.
31.10.2016 | 18:32
Sve je to u granicama normale. No tek sad vidim da postoji tab energy, to je ono što tražimo! Pogledaj tamo što troši najviše struje.
Tema zaključana.
31.10.2016 | 18:35
Evo i malo više detalja kako interpretirati te podatke:

support.apple.com/en-gb/HT201464
Tema zaključana.
31.10.2016 | 20:45
Oba laptopa su na Sierri i nisam primijetio nikakve probleme sa baterijom.
Tema zaključana.
31.10.2016 | 21:02
Ja jesam na air_u. Prije dan-dva je bio skoro pun kad sam ga zaklopio, a danas ga nisam mogao upaliti. Nešto mi pocuclalo bateriju. Sad se puni i od 92% do 99% mu treba više od pola sata a ništa ne radim na njemu. Još mi lampica zeleno ne svijetli.
Tema zaključana.
31.10.2016 | 21:02
Ni ovdje nema nekih značajnijih potrošača. Kako god, dat ću mu šansu da se stabilizira. U suportnom uvijek mogu vratiti na El Capitan.

ScreenShot2016-10-31at20.58.17.png
Tema zaključana.
31.10.2016 | 21:24
Ne vidim nita ja neki aktivniji proces u pozadini, ali nikako da lampica na punjaču pozeleni....stalno je na 99 % ?
Tema zaključana.
01.11.2016 | 14:59
Meni je vukao zadnji update, zato je valjda to bilo usporeno. Nakon restarta i instalacije od 15-20 min. sad je čini mi se sve ok.
Tema zaključana.
01.11.2016 | 15:56
Ako koristis Apple Photos, ja bi posumnjao na njega. Sierra donosi napredniju inacicu, koja indeksira jako puno podataka i to traje par dana. Ovisno o tome koliko fotograifja imas...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1595)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO