Bug u grafičkom driveru zadnjeg Security Updatea
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bug u grafičkom driveru zadnjeg Security Updatea

• dpasaric
  • Posjetitelj
15.01.2017 | 13:21
Ako već niste stavili zadnji Security Update 2016-003, nemojte! Upozorenje važi za one koji koriste strojeve s AMD (ATI) grafikom, ali počele su stizati prijave i za Intel grafiku. Za NVIDIA sustave još nisam sreo prijavu, ali možda je samo korisnici još nisu zapazili.

Bug u grafičkom driveru dovodi do periodičnog pauziranja sustava od 10 do 60 (i više) sekundi, a manifestira se tek nakon dužeg korištenja (par dana). Ne pomaže ništa nego restart stroja.

www.jamf.com/jamf-nation/discussions/225...x-el-capitan-10-11-6

Osobno mi se to dogodilo jučer, tako da iz prve ruke potvrđujem da je problem stvaran, ali kako na prvu izgleda kao da se radi o hardverskom problemu s diskom, mislim da je dobro da znate o čemu se radi i da ne dižete paniku da vam krepava hard disk.

Stvar ćete lako prepoznati tako da pokrenete konzolu i pogledate log, poruka je ova:

kernel[0]: stalling for detach from (ime vašeg grafičkog sustava)Accelerator
Tema zaključana.
15.01.2017 | 13:43
ja sam odlučio preskočiti 10.12.2 update ionako pošto nisam ni stavio x.1. Sada ću eventualno x.3 staviti jer koliko vidim, samo što nije vani.
Tema zaključana.
15.01.2017 | 19:11
Potvrđujem bug i s nVidia grafičkom. Konkretno MBP retina mid 2012.
Tema zaključana.
15.01.2017 | 19:38
Meni na MBP mid 2012 non retina NVIDIA je uptime 6 dana i za sada nisam ništa primjetio, a iMac ima AMD sa 4 dana uptime isto bez pokazatelja navedenog bug-a.
Nakon kojeg uptime-a ste primjetli taj bug?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
15.01.2017 | 23:40
Ja sam primjetio s uptimeom od 6 dana.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
17.01.2017 | 22:55
Apple je upravo izdao zakrpu koja vjerojatno sređuje stvar:

"Update fixes a kernel issue that may cause your Mac to occasionally become unresponsive."

Ako ništa, mora im se priznati da su brzi!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
19.01.2017 | 00:25
Evo još malo korisnih informacija... taj update sređuje spomenuti kernel problem, ALI na strojevima koji koriste NVIDIA drivere za grafičke kartice iz serija nakon onih koje je ugrađivao sam Apple, ovaj update isključi driver kao "nekompatibilan" i vrati sustav u "safe mode" OS X drivere. Workaround dok NVDIA ne izda update je instalirati zadnju betu tih drivera koji nemaju provjeru verzije sustava, pa rade bez obzira.
Tema zaključana.
24.01.2017 | 15:08
Vidim da mi gura taj security update i meni na 10.11. MBP 9,1, ima Intel HD Graphics 4000 i Nvidia GeForce GT650M. Da li se isti problem manifestira i na 10.11 ii samo na 10.12?
Tema zaključana.
26.02.2017 | 18:55
Instalirao Update, i sve OK, nema problema na 10.11.6 MBPro 2012 non retina.
Tema zaključana.
26.02.2017 | 20:43
Je, instalirao i ja u međuvremenu. Ali odmah dan-dva nakon toga mi je popnuo i patch za upravo taj problem. Stavio sam i to, problema nema.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1599)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO