Problem sa prostorom na disku
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa prostorom na disku

19.01.2017 | 19:07
Dakle nedavno mi se napunio disk. I u System Inf sam briosa sve nepotrebno i prebacio gro videa i slika na eksterni disk. I sad nakon mjesec dana odjednom mi je pun disk.

Gledam malo opet u Sys. Inf. i dalje govorio da je iMovie library pun!? Obrisao sam sve projekte sve video koji mi ne trebaju i dalje kaže da je u SP pun, kako?

I gledam u Finderu pod All my files, svi podaci iz dawnloads su duplicirani višestruko? Da li sam to slučajno nekom kraticom ja napravio pojam nemam?

Ugla tamo sam malo gledao sve je izmješano i duplicirano sa cloud diskova, i nije mi jasno kak sam to mogao napraviti? Jer tamo stvarno nisam prčkao ništa?

Također kad nešto probam obrisati u Trash i napraviti empty Trash ne reagira.

EDIT:

Ok fakat je poludio i sjetim se da ga valjda nisam ugasio koji mjesec. Hard reset na power button i ponovno paljenje, problem je nestao, sve normalno i ima prostora na disku. Što se dogodilo? Pojma nemam. Ali je skroz glupo!
Tema zaključana.
19.01.2017 | 19:12
Jel možeš obrisati stvari iz kante za smeće iz terminala ?
Tema zaključana.
19.01.2017 | 19:15
Hard reset i sad sve normalno. Ne znam kaj se dogodilo, ali sav se blesirao? Možda je pre dugo bio u sleep modu ne gasim ga mjesecima. A nije bilo nekih update u zadnje vrijeme koliko sam primjetio. A radim sa velikim 4K video uradcima za YouTube.
Tema zaključana.
19.01.2017 | 19:48
Duplicirane fajle obično su prouzročene problemom sa sinkronizacijom. U trenutku kad si nešto brisao, nisi bio online. Onda si s nekog drugog kompa radio nešto s tim istim fajlama (nešto bezveze, možda samo otvorio i zatvorio) i to se syncalo. Onda si tek s prvim kompom došao u situaciju da se ide sinkronizirati, a on tada ono što vidi na cloudu više ne doživljava kao isti file pa ga povuče sebi lokalno.
Tema zaključana.
19.01.2017 | 23:13
kad smo vec kod tog problema "prostora" na disku.. nekad mi se zna desiti da mi primjerice "about this mac" pa sekcija "storage" prikazuje krivu pohranu.. tj graficki prikaz diska govori jedno.. dok je situacija sasvim drugacija.. to sam rjesavao tako da sam u spotlightu (sistem preferences) ubacivao navedeni disk i opet ga obrisao, te bi tada bilo sve ok.. nije neki probelm ali prilicno je iritantan i ponavlja se dosta cesto (pomislio sam da je mozda ssd na umoru). Plus sto mi jos uvjek ocitava krive vrjednosti za velicinu muzickih fajlova... (flac cita kao da je nekakva mp3 full kompresirana datoteka.. pise 3.5 mb a file ima 350 mb), dok sa ostalim datotekama nemam taj problem !
Tema zaključana.
20.01.2017 | 04:48
Josip R. kaže:
Ok fakat je poludio i sjetim se da ga valjda nisam ugasio koji mjesec. Hard reset na power button i ponovno paljenje, problem je nestao, sve normalno i ima prostora na disku. Što se dogodilo? Pojma nemam. Ali je skroz glupo!

Vjerojatno su ti se zbog memory leaka u nekoj od aplikacija generirali gigabajti datoteka za virtualnu memoriju u /var/vm

Nakon reboota to se sve briše. Idući put baci oko tamo pa ćeš imati odgovor.
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.01.2017 | 05:15
Time machine local backup takodjer zna bit krivac za cudno prikazivanje slobodnog diska.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1603)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO