El Capitan na Sierru, nemogućnost boota.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

El Capitan na Sierru, nemogućnost boota.

13.02.2017 | 09:19
Lijep pozdrav svima.

Jučer navečer sam upalio svoj MBP late 2011 i otišao u app store pogledati novu Sierru. Rekoh, idem instalirati da vidim kako radi. Instalacije prošla bez problema, međutim nakon boota, ne pronalazi mi više SSD kao bootabilni disk. Mogu vidjeti podatke, pristupiti im, ali ne mogu bootati Sierru. Pošto u laptopu imam i HDD koji još ima stari Lion, normalno sam ušao u OS, međutim, glavni disk mi je SSD kojem ne mogu pristupiti.

Da li je imao tko sličan problem i kako ga riješiti? Pregledao sam već cijeli internet i još uvijek nisam našao rješenje.

Samo da ponovim. MBP, late 2011. Umjesto dvd pogona nalazi se SSD u OWC ladici. Do sada je sve funkcioniralo, sada više nije moguć boot sa SSDa.

Hvala unaprijed!
Tema zaključana.
13.02.2017 | 11:15
Zar nije na mjestu optike neki sporiji SATA interface? Ili čak IDE? Jesi probao staviti SSD na mjesto HDD?
Tema zaključana.
13.02.2017 | 11:41
Nije sporiji SATA interface. Oduvijek je radilo, SSD je u blackmagicu uvijek bacao preko 500MB/s read i 450MB/s write. Tako da znam da je puna propusnost.
Do sada je SSD bez problema bootao sve do jučer kada sam napravio update. Tako da sam siguran da je update napravio glupost.

Prošao s Disk Utility, baca mi sljedeću grešku na SSD: "Problems were found with the partition map which might prevent booting".
Tema zaključana.
13.02.2017 | 12:14
Je li to mozda namjerno tako napravljeno da zadnji sistem ne mozes staviti na disk koji je umjesto optike?
Tema zaključana.
13.02.2017 | 12:20
Ako su to stvarno napravili, onda su me stvarno kao korisnika izgubili.

Prošao sam preko puno njihovih gluposti, ali od kada nema Jobsa, proizvodi su im sve lošiji i quality i feature wise.

Danas ću baš probati izvaditi HDD i samo SSD ubosti pa da vidimo. Sva sreća da sam napravio backup prije nego sam išao raditi update, ali mi nije niti na kraj pameti bilo da bi ovako se nešto moglo dogoditi.
Tema zaključana.
13.02.2017 | 12:49
Nesto sto je dozvoljeno autoindustriji, nije informatickoj.
Mozda postoje problemi s takvom postavkom diskova?
Ako to nije podrzano od strane Apple-a onda to ne bi trebalo raditi. Ako se i radi, onda se treba suociti s nekom nefunkcionalnoscu i naci rjesenje problema.
Zadnji OS ima vise mana nego vrlina. Najveca je nepodrzavanje odredjenih programa kao ni neke periferije.
Prije takvog zahvata, ja bi proucio da li se to moze i sto se desi ako ne ide. Mozda ti fali neki korak koji treba napraviti da to glatko radi.
Tema zaključana.
13.02.2017 | 13:13
Javim se nakon što probam mijenjati disk. Ma htio sam isprobati Siri u softwareu, ali sada vidim da je to bila blesava odluka.
Tema zaključana.
13.02.2017 | 13:20
Sierra i njena kvaliteta nema nikakve veze sa ovim što se dogodilo. Nezgodno je što se dogodilo, da, ali to nije nešto što se masovno događa sa sierrom niti sa bilo kojom verzijom prije. Moguće da je splet okolnosti.
Tema zaključana.
13.02.2017 | 13:38
Začudio bi se koliko je problema sa Sierrom. Sada kada sam googlao problem, postoji brdo otvorenih topica na sve gluposti koje se mogu dogoditi i koje su se ljudima actually dogodile.
Da, splet je okolnosti, ali me nekako prati baš s Appleom u zadnjih par godina.
Tema zaključana.
13.02.2017 | 13:47
Moguce je da su izostavili podrsku butanja sa nestandardnih SATA portova, a mozda ima veze sa APFS-om A mozda ima veze i sa ovime:

blog.macsales.com/9754-owc-offers-fix-fo...blems/comment-page-1
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1587)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO