Kako vratiti pobrisane certifikate iz Keychaina?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako vratiti pobrisane certifikate iz Keychaina?

25.03.2017 | 21:10
obrisao sam zabunom sve certifikate iz Keychaina pod "Local Items" i sad imam raznih problema.
mogu li ih kako vratiti nazad?
Tema zaključana.
25.03.2017 | 21:19
npr. ne mogu se više ulogirati u Mail app, javlja mi da mi se Mac ne može uključiti na iCloud...
Tema zaključana.
26.03.2017 | 07:01
Time Machine Backup?
Tema zaključana.
26.03.2017 | 07:30
Ponovno kreiraj račun za iCloud.
Tema zaključana.
26.03.2017 | 07:33
Renzo kaže:
Time Machine Backup?

i šta s njim? gdje ih potražiti, gdje su oni spremljeni?
Tema zaključana.
26.03.2017 | 07:36
zabac kaže:
Ponovno kreiraj račun za iCloud.

kako ponovo? idem u System Preferences i "sign out"?
Tema zaključana.
26.03.2017 | 07:40
Home folder-Library-Keychains. Pogledaj da li ima nešto u folderu ili je prazan.
Tema zaključana.
26.03.2017 | 07:45
Obrisati iCloud racun. Ako ne ide, stvori novog korisnika i sve preseli, zatim ovog starog obrisi.
Tema zaključana.
26.03.2017 | 19:53
otvorio sam TM i pod Keychains sam našao istu količinu fajlova s istim nazivima kao što ih imam trenutno (slika u prilogu).

fajlovi se zovu SystemCACertificates i SystemRootCertificates. da svejedno to povučem s TM-a?

ponavljam da sam u Keychainu pobrisao certifikate koji se nalaze pod Local Items. sistemski su mi ostali, a ovdje nema tih "lokalnih".
npr. nema više certifikata za iOS developera pa mi ne radi ni KODI.
Prilozi:
Tema zaključana.
26.03.2017 | 19:56
zabac kaže:
Obrisati iCloud racun. Ako ne ide, stvori novog korisnika i sve preseli, zatim ovog starog obrisi.

odlogirao sam se, sve mi je pobrisao s Maca (kalendare, notes, reminders) i ne da mi da se ponovo ulogiram. šta sad? kakvog korisnika trebam napraviti?
Tema zaključana.
26.03.2017 | 21:59
uspio sam riješiti problem, našao sam u Home folderu skriveni Library sa Keychain folderom kojega sam prebacio na desktop i restartao komp. to mi je omogućilo da ponovo uspostavim vezu s mejlovima i iCloudom, za ostalo ćemo vidjeti.

ALI... kada sam otvorio Contacts na Macu vidio sam da mi je sve kontakte duplirao pa sam obrisao cijeli sadržaj aplikacije kako bih importirao archive koji sam napravio prije nego sam se odjavljivao s iClouda. nisam računao da ću brisanjem na Macu obrisati sve kontakte i na iCloudu (koji je sada syncan s Macom ponovo), iako ne bi trebao brinuti jer sam napravio export kontakata u archive, ne?
e pa NE! nakon što sam pobrisao cijeli Contacts app išao sam importirati archive - da bi se nemalo iznenadio. archive sadrži ravno dva kontakta: Apple i moj osobni vCard. WTF??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

postoji li način da nekako povučem sve izgubljene kontakte iz nekog backupa (TM, iTunes backup)?
Tema zaključana.
26.03.2017 | 22:47
~/Library/Application Support/AddressBook
Tema zaključana.
27.03.2017 | 10:36
je li to ovo?
Prilozi:
Tema zaključana.
27.03.2017 | 11:51
Da.
Tema zaključana.
27.03.2017 | 16:09
a kako s tim vratim pobrisane kontakte?
Tema zaključana.
27.03.2017 | 16:19
Finn kaže:
zabac kaže:

odlogirao sam se, sve mi je pobrisao s Maca (kalendare, notes, reminders) i ne da mi da se ponovo ulogiram. šta sad? kakvog korisnika trebam napraviti?

Pa kad se odlogiraš mislim kako te pita da ostavi kontakte i ostalo ili ne.
Ista procedura je kad mjenjaš komp. S jednoga obrišeš i na drugome kreiraš. Kod tebe je samo isti komp u pitanju.
Zato sam napisao da stvoriš novog korisnika.
Sad si išao ovako. Mada iz TC-a bi trebao moći povući sve kontakte.

Možda ovo pomogne.

Probaj gugpati "osx restore contact".
Tema zaključana.
27.03.2017 | 17:15
ma guglam već dva dana... ovo s Library/AppSupport/AddressBook nije pomoglo, ali upravo sam napravio restore preko TM-a.
stvar je na kraju ispala totalno banalna. nisam pojma imao da se samo otvori Contacts app, pokrene TM i odabere kontakte koji se žele vratiti. dosad sam samo dokumente povlačio iz TM-a i ne bi mi palo na pamet da se uđe u aplikaciju pa u TM...
Tema zaključana.
27.03.2017 | 17:47
Eto. The Apple way...
Tema zaključana.
27.03.2017 | 18:02
oh, don't get me started on "the Apple way"...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1588)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO