Prebacivanje slika sa Apple na Windows.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prebacivanje slika sa Apple na Windows.

09.09.2017 | 17:54
Molim za pomoc. Slike sa Apple macbook air-a sam prebacila na usb stick i kada zelim te slike pogledati na drugom kompjuteru npr. HP, slike ne mogu otvoriti.
Unaprijed hvala.
Tema zaključana.
09.09.2017 | 18:14
Neki specifični error se javlja? Možda koja slika greške ili povratni info? Koja aplikacija se koristi za pregledavanje tih slika? Na koji način su te slike točno prebačene na usb stick?
Tema zaključana.
09.09.2017 | 18:45
Na  kompu ih ponovo preimenuj iz "slika.png" u "slika.jpg" i tako svaku (slika1.png, slika2.png itd). Mislim da ti je u tome štos.
Tema zaključana.
09.09.2017 | 20:13
Hvala na odgovoru. Evo bas sam pogledala i slike vec jesu u jpg formatu. Kada slike kopiram na apple-u, ime slike se mjenja u naziv unadjustednonraw_thumb.
Prilozi:
Tema zaključana.
09.09.2017 | 20:22
Hvala na odgovoru. Ne javlja nikakvu gresku. Uredno kopira slike sa apple-a na stick, metoda copy paste. U privitku je slika na Ibm kompjuteru kada se ostvori usb stick. Inace na Windows kompjuteru koristim Windows photo viewer.
Prilozi:
Tema zaključana.
09.09.2017 | 20:22
E sada stvarno ne znam što dalje. Ako imaš vremena - strpi se da netko stručniji pročita tvoju molbu pa ti da pravi savjet. Ako nemaš, probaj na engleskom ukucati pitanje na Google - možda ti da odgovor na nekoj stranici. Kada bih sam znao kako ti pomoći, bih. Sretno!
Tema zaključana.
09.09.2017 | 20:26
Evo, našao sam ti link - ima neke veze sa RAW slikama izgleda. Pročitaj ako dobro kužiš engleski.
support.apple.com/en-us/HT204977
Ukucao sam ovo pitanje, pa ga iskopiraj u Google tražilicu, sretno još jednom!
Pictures from Mac unadjusted non raw won't copy on Windows solution
Tema zaključana.
09.09.2017 | 20:30
Ajmo od početka. Slike su načinjene čime i na Mac su došle kako?
Kad ih kopiraš na stick, kopiraš ih iz Findera ili iz Photos ili odakle?
(Temu sam preselio u odgovarajući forum, molim te ubuduće pazi na odabir foruma u kojem objavljuješ temu, hvala!)
Tema zaključana.
10.09.2017 | 10:44
Ne znas uopce sto radis zato niti ne znas gdje je problem.
Na stick kopiras ocito Photos file koji sadrzi slike koje se na Mac otvore a na Win ne.
Kako si slikala samo dio ekrana, bilo bi dobro poslikati cijeli ekran.

Edit: stavio u ž rod. Sorry
Tema zaključana.
10.09.2017 | 10:47
Srećom pa je Inges žena... ali dobro.
Tema zaključana.
10.09.2017 | 12:16
Ako to radi tako kako Žabac kaže, onda je rješenje jednostavno. Označi slike u Photos aplikaciji, kopira ih bilo gdje na Macu (primjerice desktop) - onda ih označi ponovo i kopira na USB koji poslije ušteka na PC u voila... Ali cura se ne javlja. Možda je sredila stvar sama.
Tema zaključana.
10.09.2017 | 12:22
Nisu svi geekovi ko mi pa da vise na jabučnjaku neprekidno...
Tema zaključana.
10.09.2017 | 12:49
Pa ne moze na 100 strana ostaviti pitanje i onda joj se fuckati za odgovore.
Ocito nije hitno ili vazno dobiti odgovor.
Tema zaključana.
10.09.2017 | 13:50
Pa nije ni napisala da joj je hitno ili jako važno.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (546)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO