Macbook 2008
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook 2008

11.04.2018 | 07:23
Pozdrav, nabavio sam macbook unibody 2008 i instalirao na njega os sa onog njegovog cd-a. Taj os je stvarno zastario i nema smisla ga koristiti. Mozete mi reci dali je moguce staviti noviju verziju os-a i dali netko to od vas radi posto se ja u to ne razumijem. Nalazim se u Zagrebu, hvala vam.
Tema zaključana.
11.04.2018 | 08:15
Mislim da na taj MB ide 10.10 ali nije BT 4.0. Skini Yosemite ,napravi butabilni USB pa instaliraj

Mada bi bilo lijepo da nam napises sta sada vrtis na njemu(koji OS),koji je HW u pitanju,CPU,RAM
Tema zaključana.
11.04.2018 | 08:36
Hvala vam, trenutno je gore mislim mavericks osx , na racunalu je 2,0 dual core, 4gb ram-a. Nisam bas informaticki potkovan, znate li gdje bi mogao saznati malo vise informacija kako to napraviti i gdje skinuti osx?
Tema zaključana.
11.04.2018 | 09:01
Osobno bi rađe ostao na mavericksu nego na yosemite, ali Saint ti je sve rekao
Tema zaključana.
11.04.2018 | 11:23
Zar ne bi sam trebao kroz update sa AppStore povuci posljednju podrzanu verziju OS X za taj model?

Bez da korisnik ista radi
Tema zaključana.
11.04.2018 | 11:30
Slažem se da je Mavericks bolji izbor od Yosemite. Ja ne bi ništa dirao. Zašto bi 10.9 bio tako strašno zastario?
Tema zaključana.
11.04.2018 | 12:29
pa trenutno ne mogu instalirati niti operu niti chrome... you tube ima probleme ne otvara se cijela stranica, ne znam dali je to problem samo sa zastarjelom vezom safarija ili?
Tema zaključana.
11.04.2018 | 12:49
za sve mi javlja da je zastarjela verzija sustava
Tema zaključana.
11.04.2018 | 12:51
Ja na njemu imam instaliran El Capitan i nemam primjedbi. 8GB rama i SSD disk.
Tema zaključana.
11.04.2018 | 14:30
Jesi siguran da je to pravi Apple proizvod? Da nije neki čingliš Ejpl?
Tema zaključana.
11.04.2018 | 18:07
Hrvoje0089 kaže:
pa trenutno ne mogu instalirati niti operu

forums.opera.com/topic/25811/is-there-an...s-x-10-9-5-mavericks

www.oldapps.com/mac/opera.php?system=mac..._109_mavericks_intel

niti chrome...

Želio si instalirati Chrome? Kazni se sam!

you tube ima probleme ne otvara se cijela stranica, ne znam dali je to problem samo sa zastarjelom vezom safarija ili?

Ne zapravo. Safari je govance već zadnjih 10 godina, bez obzira na verziju...

Zašto ti FireFox ne dolazi u obzir? Aktualna verzija Firefoxa radi normalno na 10.9
Tema zaključana.
11.04.2018 | 18:17
moja greska, sada vidim da je gore 10.5.5 leopard...
Tema zaključana.
11.04.2018 | 19:15
Hrvoje0089 kaže:
Hvala vam, trenutno je gore mislim mavericks osx , na racunalu je 2,0 dual core, 4gb ram-a. Nisam bas informaticki potkovan, znate li gdje bi mogao saznati malo vise informacija kako to napraviti i gdje skinuti osx?

Na taj stroj ti ide maksimalno 10.7 (OSX lion) i to je isto lagano zastarjeli sustav jer nemreš na njega niš novije instalirati.

Ima druga opcija za korištenje kompa s novijim operativnim sustavom, ali to onda znači izlazak iz OSX okruženja
Tema zaključana.
11.04.2018 | 20:17
Ček, ček... plastični ili aluminijski MacBook 2008?
Tema zaključana.
11.04.2018 | 20:49
Aluminijski je macbook
Tema zaključana.
11.04.2018 | 20:54
Probaj se domoći 10.6 koji je OK sistem i tu ostani.
Tema zaključana.
11.04.2018 | 21:10
Zezate ! Zadnji OS koji ide na njega je El Capitan, a sa pačiranjem ide i Sierra.
Zbog nadogradnji i kompatibilnosti , bolje je koristiti noviji OS.

Macbook.png
Tema zaključana.
11.04.2018 | 21:21
Točno. Za aluminijski Macbook 2008, El Capitan je zadnji, i najbolji izbor. 10.11, dakle.
Problem je što sada s 10.5.5 nemaš App store preko kojeg bi mogao downloadati 10.11 OS
Ovdje ima dosta članova iz Zagreba koji ti mogu napraviti bootabilni USB stick s 10.11 instalacijom. To bi bio najjednostavniji način.
Zagrepčani, neka se netko javi čovjeku na PM pa se dogovorite za dalje.
Tema zaključana.
11.04.2018 | 21:44
Hvala vam svima na pomoci !!!
Tema zaključana.
12.04.2018 | 19:13
Evo stavljen el capitan, radi savrseno ! ! hvala svima jos jednom !
Tema zaključana.
12.04.2018 | 20:33
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1417)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO