AirDrop MacBook Pro - ipad Pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AirDrop MacBook Pro - ipad Pro

07.09.2018 | 10:03
Pozdrav svima,

imam problema sa uspostavljanjem veze između MacBook Pro 15 mid 2014 10.11.6 i iPad Pro 10.5 11.2.6.,
nekad (rijetko) se vide odmah, najčešće treba nekoliko pokušaja a nekad se upoće ne vide.
Primjer: sad Book vidi iPad i mogu poslati dokument, u isto vrijeme iPad ne vidi Book?!?

Na istoj su mreži na optici. Grrrrrrrr

Da li se još netko susreo s tim ili ima objašnjenje.
Tema zaključana.
07.09.2018 | 12:18
Jel to mislis na AirDrop? Ili... Preko koje aplikacije pokusavas uspostaviti vezu izmedu navedena dva uredaja?

EDIT: Sorry tek sam sad skuzio da si u naslovu napisao AirDrop

Cesto na iPadu pomogne hard restart. Probao?
Tema zaključana.
07.09.2018 | 12:25
Moja iskustva s Airdrop...

Verzije mac os i ios moraju biti generacijski usklađene. Mac os 10.11 i ios 10 se vide, mac os 10.13 i ios 10 - problemi kakve opisuješ.

Mac mora biti spojen na wifi. Ako je spojen ethernetom (ili kakvom bilo žicom) - airdrop ga ne vidi

Ako ti je ios uređaju uključen mobile hotspot, airdrop ga ne vidi

Ako ti na ios uređaju nije uključen bluetooth, airdrop ga ne vidi dok ga ne “drkneš” ručno (probudiš i natjeraš da nešto krene pričati na wifi)

Naravno, i na macu onda isto trebaš uključiti bluetooth

Ako istodobno na macu ili iosu koristiš neku bluetooth periferiju, airdrop se zna pogubiti potpuno

Općenito pri pokušaju korištenja airdropa mojoj supruzi pomogne ako izmoli Očenaša i ne diše pri tom.
Međutim, ako joj je zbilja hitno i važno, onda joj neće raditi niti uz Očenaš i zadržavanje daha.

Sve u svemu, to je jedno polugovance od rješenja koje nikad nisu dopeglali do kraja.
Tema zaključana.
07.09.2018 | 15:11
Šteta. Nadao sam se da je kod mene neka greška.
Eto mi Eko sustava.

Biće da je teško napisati program koji pita ima li koga na mreži?
Čak ne mora biti automatikom, svi bi bili sretni kad bi funkcionirao ručno, ja pitam a on pronađe u roku 30-60 sec.

Fakat su....
Tema zaključana.
07.09.2018 | 16:00
Gledaj... nije to baš tako lako kako bi se moglo činiti nekom neupućenom.
Ako želiš štedjeti bateriju, moraš isključiti wifi kad pošalješ uređaj na spavanje. By default, iOS uređaj ide spavati nakon 1 min neaktivnosti.
I onda je Apple zakemijao s protokolom koji koristi Bluetooth za wake-up i handshake, a wifi za prijenos (nakon što su godinama s*ali da kome još treba bluetooth). E, ali najzadnji BT ima tzv LE (low energy) specifikaciju kod koje wake-up funkcionira posve drugačije kad uređaj spava u odnosu na to kad je budan. Ono, kao:

"Ej! Ps! Jel spavaš?"
"Aaaa? hrrrrrr....."
"EJ!! PERO!! PROBUDI SE!!"
"A?! HA?! ŠTA JE BILO!!??"
"E, vidi, šaljem ti sliku!"

E, sad, jbg... Ako jedan uređaj radi wakeup i handshake po non-le protokolu, a drugi po le protokolu... hm...

Onda još imaš problem da korištenje trećih uređaja na istim kanalima stvara probleme jer (a) bluetooth nema podjelu na kanale, a radi na istim frekvencijama kao wifi, a (b) wifi ima razne oblike ekskluzivnog korištenja (npr. mobile hotspot). I tako... problemi...
Tema zaključana.
07.09.2018 | 16:26
Zadnje vrijeme mi izuzetno dobro radi, jedino što mi po neki put baci natrag na "Contacts Only" što zna stvoriti problem. Vidi si i tu postavku da nije postavljena tako.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1598)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO