Kompatibilnost OSX-a i iOS-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kompatibilnost OSX-a i iOS-a

26.05.2020 | 21:19
Pozdrav svima

Problem je sljedeći:

Imam osx 10.13.6 i na iPhone 7 sam imao ios 12.
Tada su mi se uredno sinkali notes i kalendar - ono što napišem na telefonu pojavi se na kompu i obrnuto.

Na iPhone sam digao ios na 13.4.1. i sada mi se ne sinkaju.
Dugo se nisam ovako zeznuo.

Ne znam na koji bi OSX minimalno trebao sada ići da dobijem kompatibilnost.

Na webu sam tražio nekakvu listu kopatibilnosti OSX-a i iOS-a ali nisam uspio naći.

Da li tako što uopće postoji?

Nisam siguran pod koju rubriku bi pripadala ova tema pa ako sam profulao molim admina da prebaci gdje je bolje.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
26.05.2020 | 21:50
A koji komp imaš, možeš li na Mojave? Ja imam 7-icu i Mojave i sve lijepo radi.

Mada, notes i kalendar bi trebali raditi bez obzira, tako da je možda u pitanju nešto drugo.

Za početak, provjeri sinka li ti komp i dalje sve to s iCloudom, znači ulogiraj se u iCloud web i provjeri stanje tamo. Ako se prije sinkao i iCloud je ažuriran, onda to mora doći i do iPhonea.
Tema zaključana.
26.05.2020 | 23:07
Komp je 15" mac bookpro mid 2014 osx 10.13.6.
iPhone je 13.4.1.

Probao sam razne kombinacije ali ništa nije onako kako bi trebalo biti.

Kada napravim notes dokument na kompu pojavi se na icoudu i na telefonu.
Kada editiram taj dokument na telefonu promjena se ne vidi na kompu ali se vidi na icloudu.

Kada kreiram dokument na telefonu ne vidi se na kompu ali se vidi na icloudu.

Kada kreiram dokument na icloudu vidi se na telefonu ali se ne vidi na kompu.

Kao da je na icloudu updejtan na neke postavke od ios-a 13 koje nisu kopatibilne sa osx 10.13.6.
Tema zaključana.
26.05.2020 | 23:16
“Upgraded reminders aren't compatible with earlier versions of iOS and macOS. If you upgrade your reminders on your iPhone with iOS 13, your iPad and Mac using the same iCloud account can't access your reminders until iPadOS and macOS 10.15 Catalina are available,” reads Apple's support page for the Reminders redesign. (Sep 30, 2019)

Ako se ne varam to se odnosi i na redizajn bilješki (Notes).
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
26.05.2020 | 23:59
Eto, Borisone ti je našao odgovor.

Ali ti na taj stroj bez problema možeš staviti Mojave, što svakako preporučujem, a možeš i Catalinu koliko vidim, pa napravi tako ako nemaš neke 32-bitne aplikacije koje su ti važne.
Tema zaključana.
27.05.2020 | 13:30
Reminders je ionako smeće od aplikacije. Preporučam Due, koji ima za iOS, i za macOS, podržava i nove, i stare verzije, synca se preko iClouda ili preko Dropboxa, radi, fleksibilnije i bolje, također podržava unose preko Siri, itd. I ne zajebava.
Tema zaključana.
27.05.2020 | 16:54
Hvala Borisone
To je to što sam najmanje želio.

Nasretniji sam bio kada sam bio na Sierri jer sam tada backup Mac Bookpro-a odradio direkt na Mac Pro 3.1. (tako da sam imao duplo računalo sa svim istim podacima - uh što volim takve kopatabilnosti).

Također volim sve dok mi računalo radi da ne radim nikakvi upgrade, jer se dešava upravo ovo - više nije međusobno kompatabilno.

Moje pitanje je između ostalog bilo da li netko zna da postoji neka stranica na kojoj su navedene sve (koliko je to moguće) kompatabilnosti unutar Apple-a.
Tema zaključana.
27.05.2020 | 17:00
Meni nije poznato.
Tema zaključana.
27.05.2020 | 20:38
Air kaže:
Hvala Borisone
To je to što sam najmanje želio.

Nasretniji sam bio kada sam bio na Sierri jer sam tada backup Mac Bookpro-a odradio direkt na Mac Pro 3.1. (tako da sam imao duplo računalo sa svim istim podacima - uh što volim takve kopatabilnosti).

Također volim sve dok mi računalo radi da ne radim nikakvi upgrade, jer se dešava upravo ovo - više nije međusobno kopatabilno.

Moje pitanje je između ostalog bilo da li netko zna da postoji neka stranica na kojoj su navedene sve (koliko je to moguće) kompatabilnosti unutar Apple-a.

pa i nema ih bas puno, imas handoff, icloud sync i universal clipboard (koji nikad ne radi).imas airdrop, snimanje ekrana preko quicktime i ne puno vise
Tema zaključana.
27.05.2020 | 21:34
Air kaže:

Use Continuity to connect your Mac, iPhone, iPad, iPod touch, and Apple Watch
System requirements for Continuity on Mac, iPhone, iPad, iPod touch, and Apple Watch
Use your iPad as a second display for your Mac with Sidecar
AirPlay system requirements
Tema zaključana.
27.05.2020 | 22:21
Mene je Airdrop zezao godinama, toliko je bio nepouzdan da ga nisam ni koristio. Kada sam kupio novi MBP proradilo je bez greske. Nez jel bio SW glitch (reinstalirao sam sustav nakon 10+ godina) ili je nesto do hardvera.

U prinicipu meni stvarno sada sve radi, osim onoga da kopiram sa iPhone pa zalijepim na Mac. To nekad hoce nekad nece
Tema zaključana.
28.05.2020 | 09:39
drlovric kaže:
U prinicipu meni stvarno sada sve radi, osim onoga da kopiram sa iPhone pa zalijepim na Mac. To nekad hoce nekad nece

Meni ovo radi super.
Tema zaključana.
08.06.2020 | 14:28
Samo da javim još nisam digao OSX zbog toga što još nisam napravio backup, ali sync Notesa između telefona i kompa je (sam od sebe) proradio.

Netko se u Apple-u smilovao.

Ili je netko popravio nešto što je prethodno zaribao.
Tema zaključana.
08.06.2020 | 17:57
Nista od toga. Jednostavno tako radi.
Tema zaključana.
30.03.2021 | 15:12
Evo samo da javim, možda nekom pomogne, kod mene je rješenje problema bilo trivijalno: baciti iz Preferences-a "com.apple.iTunes.plist".

I sada normalno radim back up iOS 14 i OSX 10.11.6 pod ITunes-ima 12.8.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1442)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO