Apple Photos razmjena fotografija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Photos razmjena fotografija

15.03.2021 | 21:22
Supruga i kcerka i ja smo svi na iOS. Svako ima svoj Photos app i htio bi nekako preuzeti na moj account odredjenu kolicinu fotografija.

Probao sam sa shared album i to u prinicipu radi, ali ne prenosi metadata. Fotografija snimljene iz shared album dobiju danasnji datum, iako je originalna fotografija 5 godina stara.

Koje opcije imam a da sacuva metadata (datum, lokaciju i sl)? Sta predlazete?
Tema zaključana.
15.03.2021 | 21:38
a da najbanalnije airdropas?
Tema zaključana.
15.03.2021 | 21:43
obični glupi USB stick?
Tema zaključana.
15.03.2021 | 23:16
Imate li svi istu verziju iOS-a?
Kod mene ovo uredno radi. Znači kreiram shared album i svi meta podaci se uredno prenesu s fotkama koje podijelim, vrijedi i obrnuto kad žena podijeli svoje fotke u isti album. Znam da na Macu ima opcija u Photos app "Include location information for published items", možda postoji nešto slično na iOS-u.
Tema zaključana.
15.03.2021 | 23:48
Ups. Sorry, nisam skužio da pričamo o iOS. Tema je u forumu Mac OS X pa...
Tema zaključana.
16.03.2021 | 13:55
Soffoklo kaže:
Imate li svi istu verziju iOS-a?
Kod mene ovo uredno radi. Znači kreiram shared album i svi meta podaci se uredno prenesu s fotkama koje podijelim, vrijedi i obrnuto kad žena podijeli svoje fotke u isti album. Znam da na Macu ima opcija u Photos app "Include location information for published items", možda postoji nešto slično na iOS-u.

Koliko sam ja skuzio shared album radi na nacin da se datoteke samo referencaju. 10 ljudi dodaje sadrzaj i ne trosi tvoj iCloud prostor. Znaci nisu fizicki pohranjeni u tvom accountu, vec vise kao link sa njihovog. I to je super za jako puno primjena, ali shodno tome osoba koja je dodala sadrzaj moze ga logicno i ukloniti (Tipa supruga predje na Android i ja izgubim te fotografije).

Ja zelim te fotografije trajno pohraniti u moj iCloud, ali kada ih odvucem u moj Library iz tog shared folder, one dobiju tekuci datum. Kao da su tog dana slikane.

Pokusat cu ovo sto smayo kaze. Da kopiram fotografije na USB pa da vidim da li ce se prenijeti i metadata.

Aidrop mislim dopusta samo 10ak fotografija pa bi to potrajalo :/
Tema zaključana.
16.03.2021 | 15:44
ne znam koji je limit za airdrop. moje iskustvo je da par stotina slika moze ici, i to ide cak dosta brzo. ako nemas tipa 5000 slika za slati, ovo je dosta brzo i efikasno.
Tema zaključana.
17.03.2021 | 00:35
drlovric kaže:

Koliko sam ja skuzio shared album radi na nacin da se datoteke samo referencaju. 10 ljudi dodaje sadrzaj i ne trosi tvoj iCloud prostor. Znaci nisu fizicki pohranjeni u tvom accountu, vec vise kao link sa njihovog. I to je super za jako puno primjena, ali shodno tome osoba koja je dodala sadrzaj moze ga logicno i ukloniti (Tipa supruga predje na Android i ja izgubim te fotografije).

Nije tocno, krivo si razumio. Ovo sto si opisao je kako funkcionira Google Photos.
iCloud Shared Photo Album zapravo uploada kopijiu slike (ili videa) u taj shared album. Ne zauzima tvoj iCloud prostor jer je  tako odlucio zbog marketinga pretpostavljam, ali zato je tu i dosta kompromisa, to je izkompresirano do boli, nije ista kvaliteta ko i original.

Vrlo lako mozes ovo provjeriti, dodaj jednu sliku u shared album pa je izbrisi iz libraryja, vidit ces da ce ostati u shared albumu (btw. nemoj je izbrisati isti tren kad je dodas, dozvoli malo vrimena da se uploada).
Napravi istu stvar na GooglePhotos i vidit ces kad ides izbrisati da kaze tipa “This photo is shared, if you delete it, it will also be removed from shared album.”
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1128)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO