mac powerbook g3 pismo
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mac powerbook g3 pismo

01.06.2007 | 07:07
bok,nabavio sam od frenda famozni mac g3 powerbook,pismo,sa cudnim punjacem,i uglavnom frend je rekao da ubacim cd sa OS-om i to je to.znam da sam na mac g3desktop verziji pokusao staviti verziju 10.4.9,u tom stilu, na 2cd-a,i nije islo zbog malo rama,pa sam morao nabaciti verziju 9.2.na pismu mi taj 1. cd od X-tke nece nigdje dalje od loga jabuke.procitao sam da je preporucena verzija za pismo powerbook 10.3.9. verzija,ili panther.znaci li to da samo ta verzija moze ici gore, ili ovisi io ramima,nisam gledao koliko rama imam.inace,hocu pokrenuti desetku jer s njom nema zezanja oko interneta kao na 9.2.
p.s. isto tako pise na stranici \"lowendmac.com/pb2/pismo.shtml\",da se memorija moze prosiriti do 1gb,sto znaci da bi se mogao pokrenuti i pokoji filmic,spot i sl.?I gdje naci memoriju,ide li posebna memorija ili moze bilo koji so dimm??
oprostite na gnjavazi,i thx na rjesenjima....goc
Tema zaključana.
03.06.2007 | 10:18
Mozda je trebalo upgradeati firmware na toj masini prije instalacije OS X-a, to bi trebalo provjeriti. Na njega bi 10.4 trebao ici.
Memorija ti ide PC100 ili PC133 SODIMM. Novu nekog pristojnog kapaciteta kod nas neces naci, ja sam svojevremeno kupio na ebayu.
Tema zaključana.
04.06.2007 | 08:15
hmmm,upgrade?nabavio sam panter-a na 3 cd-a.to je 10.3.9 os,koji je preporucen za pismo,medjutim kad upalim mac,pojavi se ikonica sa smjeskom,pa zatim upitnik sve u istoj ikoni foldera.ubacim 1.cd pantera,pojavi se logo crna jabuka,i ispod nje krug od crtica,zatim izbaci tekst treba napraviti restart kompa i to na 5 jezika.frend kaze da je baterija,ona koja se nalazi uz dvd rom,u biti 4 male baterijice kao sto su na maticnoj,spojene zajedno,i spojene na plocu.sto mislite?sto da napravim,kako napraviti taj upgrade?molim vas pomozite,i da imam plocicu sa 100mb rama....
Tema zaključana.
04.06.2007 | 08:24
hvala ribo,kolika je cijena na e-bay-u,i da li se uopce isplati bacati u njega recimo,512mb?cujem da je kod mac-a najvaznija memorija...hvala ti jos jednom...
Tema zaključana.
04.06.2007 | 19:39
Hmm, dobijas kernel panic kada pri pokusaju boota sa instalacijskog CD-a...jesi li siguran da instaalcija koju imas je Retail verzija, dakle ne neki komplet CD-ova koji je stigao uz neku masinu?
Baterija? Baterija ne bi prouzrocila ovo, eventualno ga ne bi mogao ukljuciti zbog slabe baterije. Pokusaj naci drugu instalaciju ili se javi ako te put nanese u Rijeku.
Ako mislis koristiti OS X, memorija se svakako isplati, ja sam tada platio oko 45 USD modul od 512 MB, sad je u clamshell iBooku koji vrti 10.3.9.
Tema zaključana.
04.06.2007 | 20:55
nisam siguran,znam samo da imam 3cd-a presnimljena sa mac os panter.
2.ubacio sam os 9.2 koji mi je radio na stolnom g3 mac-u.kaze ukucaj mac-boot,ukucam,pojavi se zuti ekran terminal.sa ls mi sve izlista,sto dalje?mislio sam nabaciti 9.2 pa ga dic na 10.3.9
neznam sto mislis?ja sam iz siska,i jedini koji ovdje kuzi mac ove i trci po seminarima za njih je ziko,lik opsjednut mac-ovima,on me i uvukao u ovo...
Tema zaključana.
05.06.2007 | 05:39
mac-boot? To se treba upisati samo ako si u Open Firmware promptu (\"BIOS\" na Macu).
Sto se dogodi ako stavis 9.2 instalaciju unutra i drzis tipku C (provjeri, mislim da se tako boota sa CD-a)?
Tema zaključana.
05.06.2007 | 16:28
nista,bas nista,ako ne drzim pritisnutu tipku C onda dolazi poruka utipkaj mac-boot,ili shutdown,ako ukucam mac-boot,baca me u taj bios-zuti ekran konzolaskog tipa.ako ubacim mac os 10.3.9 s tipkom C nista,bez tipke C pokrece logo jabuke,pocnu one crtice ispod loga raditi,i izbaci poruku za restart.btw,provjerio sam bateriju,baterija velika je ispravna,napunio sam ju neki dan i jos drzi,a ona mala baterija, kao za bios je takodjer ispravna frend ju je provjerio sa instrumentom.mislim sve radi,kad ga upalis pojavi se ikona i u njoj 2 manje ikone koje se naizmjence pokazuju,jedna je upitnik,a druga ono malo nasmijeseno lice.prijedlog??
Tema zaključana.
06.06.2007 | 20:50
Sto je prije bilo instalirano na tom laptopu? Da nije netko instalirao linux ili nesto slicno? Sto se dogodi kada pokusas bootati sa OS 9 instalacije? Pokusaj nabaviti neku drugu instalaciju OS-a pa bootati s nje.
Moguce da je i hard disk neispravan unutra.

Ima li kakav dodatni memorijski modul unutra? Takve stvari su izto znale raditi probleme...
Tema zaključana.
10.06.2007 | 08:45
kad izvadim tipkovnicu imam memorijski modul pc100,a sa donje strane ploce na kojoj je procesor je jos jedan modul.kad ucitavam os 9.2.HR napise poruku upis mac-boot ili mac-shutdown,za instaliranje ili gasenje racunala.utipkam mac-boot,pojavi se zuti ekran,i kao u linux konzoli znak shella,i poruka ok,stisnem enter,ponovno ok,utipkam ls,izlista sve zivo,kao popis,i opet poruka ok,iznad te konzole je firmware,bla bla nesto.frend kaze da bih trebao update-ati firmware,ali neznam kako,skinuo sam sa mac-ove stranice ali posto imam windowse s tim file-om nis nemogu,ako ga snimim na cd pismo ne reagira na taj cd.osjecam se glupo,imam laptop ispravan,i nemogu snjim nista,a platio sam ga.uhhh!!pomoc...molim vas...
Tema zaključana.
10.06.2007 | 23:07
Oh, čini se da moraš resetirati open firmware, baci oko ovdje:
docs.info.apple.com/article.html?artnum=42642
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1590)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO