MBP prebacivenje sa WIN10 na MAC OS bez drugog mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP prebacivenje sa WIN10 na MAC OS bez drugog mac

15.06.2021 | 12:25
Pozdravi svima
imam mbp 2011 sa instaliranim win10 OS koji me izludjuje, ne posjedujem originalni dvd od njega a internet recovery mi zaglavi nakon sto izvrti globus i apple logo na bijelom ekranu, naime postoji li opcija da iz windowsa napravim bootabilni USB i pokrenem, probao sam sa Transmac programom ali nakon drzanja cmd R me konstantno baca na interner recovery. isto tako kad drzim ALT samo mi izbaci EFI boot i ulazi u WIN nemam opciju da vidim bootabilni usb koji sam kreirao, zaista me izludjuje i prelistao sam hrpu tema ovdje na forumu nisam nasao slican problem.
Tema zaključana.
15.06.2021 | 12:43
Nađi nekog da ti napravi bootabilni usb na drugom macu
Tema zaključana.
15.06.2021 | 12:58
Ako već nisi, pokušaj Internet Recovery, ali ne preko WiFi već spoji kablom na LAN .
Tema zaključana.
15.06.2021 | 13:13
nisam probao na LAN jer koristim hotspog od 4G u kuci, danas cu da probam na LAN, nazalost nigdje u blizini nema MAC racunara.. vec mi pada na pamet da kupim neki macbook za 100tinjak E i da odradim to
Tema zaključana.
15.06.2021 | 14:55
da li ce mi predstavljati sam format SSD diska koji je u NTFS kad napravim korektan USB bootabilni sa mac os?
Tema zaključana.
15.06.2021 | 15:20
Napisi odakle si pa mozda se neko nadje u blizini sa Mac-om. Imao sam identicnu situaciju i morao sam bootable USB kreirati na drugom Mac-u, na Windows-u mi to nije nikako uspjevalo..

Kad boot-as macOS sa USB-a, vidjet ces taj SSD disk koji formatiras i instaliras macOS.
Tema zaključana.
15.06.2021 | 21:35
Prije pokretanja instalacije pokreneš Disk Utility (pod utilities) pa odande počisti sve i napravi novu guid particijsku shemu i hfs+ particiju
Tema zaključana.
20.06.2021 | 04:03
Hvala svima na odgovorima, ubacio sam disk u drugi mac i odradio sistem, naime moj mbp samo u safe modeu hoce da boota i to pretezno bez baterije, ponekad i sa njom.. jednostavno zakuca poslje Apple logoa, pretpostavljam da je grafika u pitanju ali i nakon unesenih komandi za iskljucivanje ATI karte isto se desava.. da li je neko imao slican problem i je li rebaling jedino rijesenje?
Tema zaključana.
20.06.2021 | 11:15
Ipak ti nabavi originalni DVD pa zavrti Apple Hardware Test, umjesto da ovako nagađaš
Tema zaključana.
20.06.2021 | 12:02
smayoo kaže:
Ipak ti nabavi originalni DVD pa zavrti Apple Hardware Test, umjesto da ovako nagađaš

imam snow leopard sad cu da odradim..
Tema zaključana.
20.06.2021 | 12:03
zapravo cijelo vrijeme koristim macbook u safe modeu, nemam zvuk i osvjetljenje tastature ali prilicno brzo radi.

i no trouble found. ipak nakon jabuke zakuca krug i to je to samo se restartuje konstantno. da nije tuzno bilo bi smijesno.
Tema zaključana.
20.06.2021 | 17:47
Ovo kako si opisao problem(-e), meni izgleda kao neispravna ATI grafika ukoliko imaš model od 15".
Ako je tako, ATI grafički čip se ne isplati popravljati jer će prije ili kasnije (vjerojatno prije) ponovno krepati, ali se može hardverski i softverski ugasiti (nije dovoljno samo softverski) pa će MBP raditi samo na grafici integriranoj u procesoru.

Hardversko rješenje ti izgleda ovako (ova bijela žica kojima se premoste dva pina na MBO)

Tema zaključana.
22.06.2021 | 17:00
Bertone kaže:
Ovo kako si opisao problem(-e), meni izgleda kao neispravna ATI grafika ukoliko imaš model od 15".
Ako je tako, ATI grafički čip se ne isplati popravljati jer će prije ili kasnije (vjerojatno prije) ponovno krepati, ali se može hardverski i softverski ugasiti (nije dovoljno samo softverski) pa će MBP raditi samo na grafici integriranoj u procesoru.

Hardversko rješenje ti izgleda ovako (ova bijela žica kojima se premoste dva pina na MBO)

hvala ti, da li ce to odraditi posao ili moram i SW da je ugasim?
trenuton radi normalno, malo sam se igrao sa modulima ram memorije i nekad se upali radi normalno, taj potez cu definitivno da uradim jer nemam sta da izgubim, ovako on radi kako on hoce
Tema zaključana.
23.06.2021 | 22:08
Meni je na 15" (early 2011) krepala grafika pa sam prvi put dao prelemiti GPU što je držalo nekih mjesec dana i ponovno isto.
Onda sam problem riješio softverskim gašenjem (iz Linuxa), a kako se nisam time zezao sam, utrčao je i frend od frenda koji je imao kvalitetnu lemilicu pa smo onda odmah odradili i hardverski dio. Jedini problem moda koji smo mi radili je što ne radi podešavanje razine osvjetljenja ekrana prek tipkovnice (stalno je na najjače).

Uglavnom, radio sam po ovim uputama:
realmacmods.com/macbook-2011-radeon-gpu-disable/

...a ovdje imaš još malo materijala na tu temu (navodno je riješen u međuvremenu i problem sa promjenom osvjetljenja ekrana no za to ćeš morati odvojiti koju kunu, euro, dolar):
gist.github.com/blackgate/17ac402e35d2f7e0f1c9708db3dc7a44
gist.github.com/cdleon/d1eff7246a25193304284ecec40445b0
forums.macrumors.com/threads/permanently...x-ic-bypass.2134019/
doslabelectronics.com/DyingLight
doslabelectronics.com/Demux
forums.macrumors.com/threads/force-2011-...ariable-fix.2037591/
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1571)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO