Trebam Snow Leopard DVD - Zagreb
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trebam Snow Leopard DVD - Zagreb

09.10.2021 | 21:23
Imam Mac Pro 3,1 bez instaliranog macOSa (erasean HDD):
  • daje mi error kad pokušam instalirati El Capitan iz Recoveryja (this item is temporarily unavailable)
  • ne prepoznaje El Capitan installer na USBu

Ekipa s raznih foruma (primjer) je preporučila instalirati Snow Leopard s DVDa pa updateati s njega na El Capitan. Nažalost, nemam nikakav DVD kod sebe. Ako ga itko igdje iskopa, puno bi mi pomogao. Thanks!
Tema zaključana.
10.10.2021 | 14:42
Bi li ti pomogao tzv. "Virgin install" image? Dakle image diska sa instaliranim El Capitanom kojeg restoras na disk, prodjes zavrsne korake instalacije i onda s njega bootas?

Inace, probaj prilikom instalacije vratiti sistemski sat na neku godinu blizu izlasku El Capitana.
Tema zaključana.
10.10.2021 | 15:23
El Capitan installer neće prepoznati ako je napravljen na nekom OSu mlađem od 10.11

Ja imam 10.6 retail i dvd, i usb stick, ali nisam u ZG, nego u Rijeci
Tema zaključana.
10.10.2021 | 17:31
Imam ja 3.1. Nemam instalerskih DVD-a. Pogledati ću koji sistem imam na njemu, mislim da je 10.11.

Prema smayoo-u, ako sam dobro shvatio ja bi ti mogao napraviti butabiln instaler 10.11. sistema na USB-u.

Ako je tako i ako ti odgovara javi se na PM.
Tema zaključana.
10.10.2021 | 23:19
^SuperUnknown^ kaže:
Bi li ti pomogao tzv. "Virgin install" image? Dakle image diska sa instaliranim El Capitanom kojeg restoras na disk, prodjes zavrsne korake instalacije i onda s njega bootas?

Inace, probaj prilikom instalacije vratiti sistemski sat na neku godinu blizu izlasku El Capitana.

Zanimljivo, thanks na ideji, dodat ću ju na listu. Probao sam trik sa satom i razne druge trikove, valjda sam sve forume pročešljao, ništa nije upalilo.
Tema zaključana.
10.10.2021 | 23:28
smayoo kaže:
El Capitan installer neće prepoznati ako je napravljen na nekom OSu mlađem od 10.11

Ja imam 10.6 retail i dvd, i usb stick, ali nisam u ZG, nego u Rijeci

Napravljen je s Big Sura, s tim da sam koristio hacky metode sa Stack Exchangea. Macbook mi je pre nov da pokrene El Capitan installer pa ne mogu na uobičajen način napraviti USB, možda je tu problem.
Tema zaključana.
10.10.2021 | 23:41
Air kaže:
Imam ja 3.1. Nemam instalerskih DVD-a. Pogledati ću koji sistem imam na njemu, mislim da je 10.11.

Prema smayoo-u, ako sam dobro shvatio ja bi ti mogao napraviti butabiln instaler 10.11. sistema na USB-u.

Ako je tako i ako ti odgovara javi se na PM.

Moglo bi upaliti, poslao sam PM.
Tema zaključana.
10.10.2021 | 23:55
andy kaže:
Zanimljivo, thanks na ideji, dodat ću ju na listu. Probao sam trik sa satom i razne druge trikove, valjda sam sve forume pročešljao, ništa nije upalilo.

Ako zatrebas takav image, javi
Tema zaključana.
16.10.2021 | 21:30
Ako još treba SL DVD, javi se na PM za download.
Tema zaključana.
20.10.2021 | 21:37
^SuperUnknown^ kaže:

Ovo je upalilo. Thanks!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1087)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO