macOS 10.5 install DVD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macOS 10.5 install DVD

06.03.2022 | 14:29
Pozdrav, pokušavam instalirati macOS na Powermac G5 ali ne ide. Skinul sam i iso i dmg file s interneta, napravio bootable usb ali i dalje G5 neide dalje od one Finder ikone. Pa me sada zanima ako tko ima viska originalnu macOS DVD instalaciju da bi prodal. Ili ima kakva druga opcija za inctalaciju? Samo da napomenem, to mi je prvi mac, i nemam previse ikakvog iskustva.
Tema zaključana.
06.03.2022 | 14:47
Ako se dobro sjećam (a nemam osobno iskustvo, nego se samo sjećam što su ljudi ovdje pisali), na pre-intel Macovima (G5 je zadnji PowerPC bazirani Mac prije intel Macova) nema bootanja s nekog USB medija, nego samo s optičkog pogona spojenog na internu IDE sabirnicu (ili SCSI, ako je SCSI stroj). Dakle, treba ti bootabilni optički medij.

Drugo, koliko se sjećam 10.5 retail boot DVD mora biti dual layer, ne može biti obični

Treće, koliko se sjećam, ne da se zapržiti (a da radi) na PC-u, moraš imati baš Mac.

Naravno, optički pogon ti mora biti ispravan, a leća nezaprašena da bi uspješno završila instalacija i da tokom tog procesa nigdje ne ispadne greška čitanja DVD-a. To je već samo po sebi lutrija, s tako starim strojem...

Nisi napisao najvažnije - gdje se nalaziš? To je bitno da ti se može javiti netko od članova tko je u tvojoj blizini, da ti posudi svoj DVD. Ja imam bootabilni, ispravni DL DVD s retail instalacijom 10.5 i nalazim se u Rijeci. Nisam voljan prodati ga niti pokloniti, ali posuditi na par sati ga svakako mogu.
Tema zaključana.
06.03.2022 | 14:49
Bajdvej, na tim starim PPC Macovima nema jamstva niti da će ti neki nabavljeni zamjenski DVD drive raditi. Samo određeni modeli rade, a drugi - jednostavno ne. Ovo sam 100% siguran jer sam svojedobno imao takav neuspješni manevar s iMac G4 (tzv. "lampom")
Tema zaključana.
06.03.2022 | 16:04
Pioneerovi mehanizmi su radili provjereno. I imam original instalaciju. Na žalost, imam i covid
Tema zaključana.
06.03.2022 | 16:43
Ovo sam si zapisao kad sam sa USB-a instaliravao Leopard na PowerPC Mac Mini Pa probaj:

Na USB sticku napraviti 2 particije, a DMG OS X instalacije restorati na prvu (ne sjecam se vise zasto, ali tako je jedino radilo).

Upaliti komp

Drzati Alt+Option+O+F za ulazak u Open firmware

devalias ud /pci@f2000000/usb@1b/disk@1
ili ako je drugi USB port:
devalias ud /pci@f2000000/usb@1b,1/disk@1
(paziti na količinu nula - 6)

za provjeriti dir listing:
dir ud:,\

Bootanje instalacije:

boot ud:,\System\Library\CoreServices\BootX

Sretno
Tema zaključana.
06.03.2022 | 17:04
Ja sam iz Međimurja. Vidio sam po youtube da se moze preko usb kao što je i SuperUnknown napisao. Napraviti dvije APM particije i tu prvu na 7.7gb i to sve ali i dalje neide. E sad bi mogao biti možda problem to što nemam originalnu apple tipkovnicu? Navodno ne bi trebalo biti problema ali mozda je i do toga. Također kada se pojavi ta ikona na displeju ventilatori počnu puhati na max.
Tema zaključana.
06.03.2022 | 18:13
Opisi malo detaljnije to da "dalje ne ide".
Tema zaključana.
06.03.2022 | 18:54
^SuperUnknown^ kaže:
Opisi malo detaljnije to da "dalje ne ide".

Upalim cuje se chime pojavi finder ikona i ventilatori pocnu puhati na max.
Znaci dalje od te ikone neide. Nista drugo ne pokazuje na displeju. Probal sam resetirati nvram, drzati one tipke za boot select, open firmware i nista se nedesava. sad planiram nabaviti originalnu tipkovnicu pa bum jos jednom probal pa da vidim kaj bu onda. A ovo kaj se ventiratora tice onaj prozirni poklopac je gore tak da nije do toga
Tema zaključana.
06.03.2022 | 21:15
Dakle, drzis tipke Win+Alt+O+F, tocno?
Tema zaključana.
06.03.2022 | 21:48
Da, ima i ono samo win tipku pa se odabere boot disk niti to neide
Tema zaključana.
06.03.2022 | 21:52
Probaj drzati Alt tipku, pa vidi reagira li... ako ne, vjerojatno je onda do tipkovnice... pali li ti se LED-ica kad ukljucis Caps lock? Probaj naravno i druge USB prikljucke (straznje, prednje).
Tema zaključana.
07.03.2022 | 18:38
Probal caps lock i num lock i nepale se ledice heh. Narucil sam apple keyboard pa bum videl kaj bu onda.
Tema zaključana.
07.03.2022 | 20:52
Kod Applea su tipke Alt i CTRL zamijenjene. Na PC tipki držiš Alt na Ctrl, a Ctrl na Alt !
Tema zaključana.
07.03.2022 | 22:04
Windows tipka bi trebala biti Cmd, a Alt je Option Ali ne skodi probati i sa Crtl
Tema zaključana.
08.03.2022 | 06:00
Ma narucil sam si Apple tipkovnicu pa kroz koji dan dok dodje probam. Drzal sam i win, alt, ctrl, alt gr… i nista
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1057)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO