iMac 27 late 2013 - isplati se napraviti update?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 27 late 2013 - isplati se napraviti update?

06.08.2024 | 14:52
U SATA stablu je samo Samsung, meni nije jasno zašto je format tog diska MS DOS, FAT32?!? Zar ne bi trebao biti formatiran kao APFS, ili exFAT?
Tema zaključana.
06.08.2024 | 19:30
Aha, znači meni je ovaj pokvareni SSD Samsung 256 GB, pa sam morao instalirati na ovaj MyBook Western od 6 TB sada, eksterni je, HDD, naravno jako sporo, ali to je privremeno...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.08.2024 | 21:04
Kupi SSD od najmanje 512 GB, daj ga ugraditi i javi rezultat i ukupne troškove.

Da nije 5K ekran rekao bih ti da možeš to i sam ugraditi ako si pažljiv i strpljiv, ali kako sam i sam jednog zeznuo (jako skupa greška) više to ne radim.
Tema zaključana.
06.08.2024 | 21:12
A da, to sam i mislio, samo je bilo pitanje koji ssd? 512 budem, evo nabava mi nudi ove od 512:

www.nabava.net/ssd-disk?se=2074%2C188659...&cod=&cdo=60

ove od 30-40 EUR koji?

A ugradnja je 70 EUR, pa eto, to mi se sada čini ok, a što ću, sam ne bih ugradio, ipak treba tu odlijepiti sve pa opet lijepiti...

ili jeftinije.hr:
Jeftinije.hr ssd
Tema zaključana.
06.08.2024 | 21:46
Uzmi onaj koji ima najdužu garanciju
Tema zaključana.
07.08.2024 | 11:21
A mislim da su tu negdje svi isti...
A pelase ako može još objašnjenje nisam skroz shvatio, znači SAMSUNG SSD SM841 2.5" 7mm 256GB je bio unutra, odnosno još uvijek je, ali taj sam imao cijelo vrijeme ovih godina i što se tiće brzine ja sam bio zadovoljan.

Sada, Crucial BX500 500GB je kao taj (ili bolji) Samsung stari? Jer kao BX se koristi više za pohranu, a MX je za pisanje i čitanje? Nisam shvatio što to znači, hoćeli biti onda lošiji/sporiji od ovog starog Samsunga?
Ako nije baš za rad, onda bih ipak nešto drugo... Meni je samo da je isto ili bolje od Samsung, jer Samsung ima 400 i 300 MB/s...

Ili neku drugu od 500GB do 40 €:

www.nabava.net/ssd-disk?se=2074%2C188659...&cod=&cdo=60

?

Ili bolje uzeti tipa Silicon Power Ace A55 SP512GBSS3A55S25 SSD 512GB, 2.5”, SATA, 500/450 MB/s/560/530 MB/s
iako ima 500/450?
Tema zaključana.
07.08.2024 | 13:15
Iskreno, te brojke i te brzine u svakodnevnom radu nećes ni primjetiti. Jedino da imaš dva ista računala sa različitim diskovima, pa da onda uspoređuješ brzine SSD-a. No pitanje je, čemu?!?
Tema zaključana.
07.08.2024 | 13:18
Ili jednostavno uzmi onaj koji je po specifikacijama najbrži, ako ti nije problem dati 10-15€ više.
Tema zaključana.
07.08.2024 | 13:28
Ok, hvala. Ma evo uzet ću taj BX500.

Hvala Vam, mogu Vam javiti kako će biti nakon ugradnje...
Tema zaključana.
07.08.2024 | 13:51
Možda da razmisliš ugraditi još 16 GB RAM-a, da se naći povoljno po oglasnicima. Ali to možeš i naknadno.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (647)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO