windows trojani, crvi i ostala gamad
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

windows trojani, crvi i ostala gamad

16.12.2007 | 05:23
nešto me kopka. spojio sam jedan USB koji je imao par crva i trojanaca na macbook. e sad ja znam da su oni nemoćni na Tigru al zanima me kad uštekan drugi stick, hoće li ta gamad njega zarazit?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
16.12.2007 | 07:21
Neće.
Tema zaključana.
17.12.2007 | 05:41
cak ni u windowsim pod boot campom?
Tema zaključana.
17.12.2007 | 06:01
O Boze, pa nece virus sam \"skocit\" sa sticka u sistem
Ako nemas pristojan antivirus i ako ga pokrenes onda ces ga i popusiti, simple as that
Tema zaključana.
17.12.2007 | 19:12
ma baza je da je ta gamad došla na moj stick samim činom spajanja sticka na komp pa sam se zato pitao...
Tema zaključana.
29.12.2007 | 03:12
MoschuS je napisao:
O Boze, pa nece virus sam \"skocit\" sa sticka u sistem
Ako nemas pristojan antivirus i ako ga pokrenes onda ces ga i popusiti, simple as that

Kad si u windozama, drži pritisnut shift kad uštekavaš stick i cijelo vrijeme dok ti ne pokaže tray ikonu da je povezan. Time spriječiš autorun (ono kad windowsi istražuju što sve ima na sticku pa ti fol inteligentno nude što sve možeš - pokrenuti media player, isprintati fotke, otvoriti explorer prozor...), a to je faza kad se gamad naseljava na stick i sa sticka na PC.

Dakle, da, ako ne pritisneš shift, HOĆE se sam virus naselit sa sticka na windoze.

Govorim o Win2000/XP. Za Vistu ne znam. I, ako bude sreće, neću nikad ni doznati.
Tema zaključana.
31.12.2007 | 02:00
sto ce rec da ne treba trcat s windowsima, pa cak ni na macu
Tema zaključana.
01.01.2008 | 12:57
Kay je napisao:
sto ce rec da ne treba trcat s windowsima, pa cak ni na macu

Moj susjed vozi Toyotu. Kad su preselili ovamo (gdje nema autobusa) nisu mogli oboje na posao istim autom pa je čovjek nabavio Juga i slupao se par dana kasnije. Jer je navikao voziti auto pa se nije snalazio u Jugu u kojem kočnice vuku lijevo, a trap desno.

Tako i netko tko vozi Mac-a ne bi smio bez instruktora sjesti za PC.
Tema zaključana.
02.01.2008 | 12:22
da. a mozda bi generalno bilo pamaetnije vozit toyotu nego juga. bar iz sigurnosnih razloga
Tema zaključana.
02.01.2008 | 23:39
Reče vozač Toyote

Gle, sve ovisi o tome za što ti treba i koliko novca možeš potrošiti, zar ne?

BTW u svojih 36 godina života, od čega 23 pred raznim kompjuterima, odnosno 18 za volanom, mogu reći da znam i više od nekoliko ljudi koji Juga voze puno bolje nego što vozači Toyota voze svoje Toyote. U oba smisla.
Tema zaključana.
03.01.2008 | 02:37
naravno. al ovo je forum za ljude s toyotama, koje su u krajnjoj liniji, ljepse, brze i bolje. to shta ih neki ne znaju vozit, ah.... shta sve ljudi ne znaju...
Tema zaključana.
03.01.2008 | 03:03
smayoo je napisao:
Reče vozač Toyote

Gle, sve ovisi o tome za što ti treba i koliko novca možeš potrošiti, zar ne?

BTW u svojih 36 godina života, od čega 23 pred raznim kompjuterima, odnosno 18 za volanom, mogu reći da znam i više od nekoliko ljudi koji Juga voze puno bolje nego što vozači Toyota voze svoje Toyote. U oba smisla.

Rece vozac cega ???
Tema zaključana.
03.01.2008 | 03:04
Kay je napisao:
naravno. al ovo je forum za ljude s toyotama, koje su u krajnjoj liniji, ljepse, brze i bolje. to shta ih neki ne znaju vozit, ah.... shta sve ljudi ne znaju...

Rece vozac koje Toyote ???
Tema zaključana.
03.01.2008 | 22:58
uzzy je napisao:
Rece vozac koje Toyote ???[/quote]

Avensis Luna 2.0 D4D. A zašto pitaš?
Tema zaključana.
03.01.2008 | 23:01
Kay je napisao:

Jah. Da podsjetim - topic je započeo vozač Toyote koji se raspitivao o vožnji Yuga. Iz kojeg god to razloga bilo.
Tema zaključana.
04.01.2008 | 00:28
moj stari je vozio yuga. dva ili tri. sad vozi toyotu. al jos uvijek je na pcju i zali se na njega. na auto se ne zali. a ja se ne zalim ka kompjuter...ah...
Tema zaključana.
04.01.2008 | 00:28
Kay je napisao:
moj stari je vozio yuga. dva ili tri. sad vozi toyotu. al jos uvijek je na pcju i zali se na njega. na auto se ne zali. a ja se ne zalim ka kompjuter...ah...

p.s. jah bless..
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1262)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO