Problemi sa iconama/file-ovima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi sa iconama/file-ovima

17.03.2025 | 14:31
Kada idem recimo prebaciti sliku sa vanjskog diska ne može, idem micati ikonu vanjskog diska koja se nalazi na desktopu nemogu, imam ikonu u kojoj su mi neki file-ovi na desktopu, nemogu ni nju micati.
Šta se dogodi?
Može pomoć?
Tema zaključana.
17.03.2025 | 15:10
- Da li si možda "nasilno" isključivao vanjske diskove ili USB stick? Ispravno se izbacuje tako da ikonu vanjske pohrane jednostavno odvučeš u koš za smeće.
- Da li si možda nešto sa vanjskih diskova ili USB-a pokušao premjestiti u smeće pa onda isprazniti smeće (dok je vanjska pohrana uključena).

Da li su u postavkama miša pravilno podešene desna i lijeva tipka miša? Osobno koristim opciju samo jedne tipke miša, stara navika.

To može uzrokovati takav i slične probleme u radu sa Finderom. Finder je, općenito, nazovimo aplikacija za rad sa prozorima, mapama i fajlovima.

Bilo kako bilo, pokušaj za početak prisilno zatvoriti Finder, tzv. Force Quit.
- Klik na ikonu jabuke u izborniku u gornjem lijevom uglu ekrana, te naredba "Prisilno zatvori" tj. "Force Quit" ako je na engleskom ili,
- Drži zajedno tipke "Option+Command+Esc" i u malom izborniku koji se pojavi odaberi "Finder" te "Force Quit, tj. Prisilno Zatvori.

Restartaj Mac. Trebalo bi biti u redu. Negdje si ga možda slučajno zblesirao.
Tema zaključana.
18.03.2025 | 08:19
drpongrac23 kaže:
- Da li si možda "nasilno" isključivao vanjske diskove ili USB stick? Ispravno se izbacuje tako da ikonu vanjske pohrane jednostavno odvučeš u koš za smeće.
- Da li si možda nešto sa vanjskih diskova ili USB-a pokušao premjestiti u smeće pa onda isprazniti smeće (dok je vanjska pohrana uključena).

Da li su u postavkama miša pravilno podešene desna i lijeva tipka miša? Osobno koristim opciju samo jedne tipke miša, stara navika.

To može uzrokovati takav i slične probleme u radu sa Finderom. Finder je, općenito, nazovimo aplikacija za rad sa prozorima, mapama i fajlovima.

Bilo kako bilo, pokušaj za početak prisilno zatvoriti Finder, tzv. Force Quit.
- Klik na ikonu jabuke u izborniku u gornjem lijevom uglu ekrana, te naredba "Prisilno zatvori" tj. "Force Quit" ako je na engleskom ili,
- Drži zajedno tipke "Option+Command+Esc" i u malom izborniku koji se pojavi odaberi "Finder" te "Force Quit, tj. Prisilno Zatvori.

Restartaj Mac. Trebalo bi biti u redu. Negdje si ga možda slučajno zblesirao.

Da, istina I to sve radi Garmin sata. Stavio sam ga na Mac i izvadio(tako sam navikao na Win raditi, sada prije nego isključim kabel, trebam ga izbaciti kao USB stik a ne kao sat. Sada sve radi kako bi i trebalo!

@drpongrac23 hvala na pomoći!
Tema zaključana.
18.03.2025 | 17:41
Bitno da je pozitivno riješeno.

Na starom Mac OS9 i ranijim, stavio si CD u računalo, sadržaj kompletnog harda bacio u smeće i ispraznio koš. Nakon toga si samo trebao sadržaj CD-a iskopirati u mapu Macintosh HD - i svježe instalirani sustav je bio gore!

Na Macu je ustvari sve toliko jednostavno, da se ponekad čudimo kako se toga nisam sjetio, a rješenje je tako jednostavno.

Steve Jobs je zamislio da računalo Mac može koristiti svatko - od malog djeteta do kućanice i poslovnih ljudi te svih drugih.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (355)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO