Migration Assistant
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Migration Assistant

• dpasaric
  • Posjetitelj
09.02.2008 | 17:52
Ponekad sam zaista tvrdoglav i staromodan. Nikada do sada nisam probao OS X opciju \"Migration Assistant\" koja bi u teoriji trebala uštedjeti sate i sate truda kada kupite novi stroj. Tada većina korisnika mora sve svoje dokumente, postavke, lozinke, bitne aplikacije i tko zna što još, instalirati i prebaciti na novokupljeni stroj. A tek onda obnova svih licenci, registracija itd... dan-dva posla ako ste ozbiljniji korisnik s mnogo potrebnih stvari. A tek sve one fine sitnice u OS-u koje ste godinama uštimavali sebi po guštu...

Kao \"stara garda\" jednostavno sam bio skeptičan spram takvog alata, uvijek bih radije to sam napravio tako da točno znam što sam gdje stavio i kako sam što podesio.

A što tek reći o takvom alatu kada se radi migracija s arhitekture na arhitekturu - konkretno s PPC-a na Intel - zvuči prilično ambiciozno. No, jučer sam morao učiniti upravo to i nisam imao luksuz dva dana seliti podatke jer sam stari stroj prodao i kupac dolazi po njega. Umoran s posla rekao sam \"k vragu, jednom moram vidjeti kako to radi\" - spojio dva stroja FireWireom (drugi ne mora imati niti monitor), klikno na opciju i otišao spavati jer sam vidio najavu da će proces trajati oko 5 sati.

Ujutro iznenađenje! Nevjerojatno, ali sve je odradio za mene! I sve radi! Čak su i licence aplikacija prebačne, doslovno kao da radim na starom stroju! Kapa dolje Appleu za ovo, zbilja je korisno.

Pouka: možete vjerovati Migration Assistantu, kada kupite novi Mac, slobodno iskoristite tu opciju.
Tema zaključana.
09.02.2008 | 20:50
dpasaric je napisao:
Ujutro iznenađenje! Nevjerojatno, ali sve je odradio za mene! I sve radi! Čak su i licence aplikacija prebačne, doslovno kao da radim na starom stroju! Kapa dolje Appleu za ovo, zbilja je korisno.

Pouka: možete vjerovati Migration Assistantu, kada kupite novi Mac, slobodno iskoristite tu opciju.

Čitava čarolija je u \"user home folderu\" koji je na unixu normalna stvar već 30 godina.
Tema zaključana.
10.02.2008 | 02:34
Ma čekaj malo... Neće biti da mu treba 5h da preko FW preseli user home folder???
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
10.02.2008 | 02:50
Ovisi što imaš u njemu! :-D Npr. ja sam imao i Final Cut Studio, set programa koji je sam oko 50 giga.
Tema zaključana.
10.02.2008 | 12:39
+ World of Warcraft koji ima 10 gb + masa filova
Tema zaključana.
10.02.2008 | 12:51
Eh... Fakat inflacija tih gigabajta...

Ako se sjetim da smo se 1986. divili Winchester HDD-u od 20 MB koji je pod CP/M-om opsluživao 5 Iskra Delta Partnera u LAN-u, a da danas jedan pošteni streaming server ne nosi manje od 3 TB, ispada nekih 73% godišnje u prosjeku.

Gore nego nekadašnji Novi dinari.
Tema zaključana.
10.02.2008 | 12:51
smayoo je napisao:
Ma čekaj malo... Neće biti da mu treba 5h da preko FW preseli user home folder???

Meni je npr. *sve* u user folderu.
Tema zaključana.
10.02.2008 | 20:37
Može malo razjašnjenje s obzirom da sam novi na macu. Što znači da vam je sve u user folderu? Gledam u user folder i vidim da se tamo nalazi sve osim Apllicationsa.
Tema zaključana.
10.02.2008 | 22:03
Ma, sve, čovječe, *sve*. Evo, ja se baš sa ženom dogovaram da prodamo iz kuće frižider jer nam je ionako prazan. Sve nam stoji u user folderu. Garažu ćemo iznajmiti susjedu jer nam više ne treba za aute kad nam i oni stoje u user folderu.

Za ozbiljno: u Applications stoje instalirane aplikacije koje koriste svi korisnici, ali svaki od tih korisnika ima svoja specifična podešenja za rad sa svakom aplikacijom, a i licence i ostalo.

Ako otvoriš Terminal i utipkaš
ls -al
pa lupiš enter izlistat će ti masu fajli čije ime počinje točkom i koje normalno u Finderu ne vidiš. To su ta podešenja od raznoraznih aplikacija, koja vrijede samo kad si na stroj zalogiran kao taj user.

To je uobičajena metoda na Unixu. Također, ako želiš nekom poslati svoja podešenja od neke aplikacije, nađeš njezin dot-file u svom user folderu i pošalješ ga nekoj drugoj osobi koja ga opet \"spusti\" u svoj home folder.
Tema zaključana.
11.02.2008 | 12:43
mac_newbie je napisao:
Može malo razjašnjenje s obzirom da sam novi na macu. Što znači da vam je sve u user folderu? Gledam u user folder i vidim da se tamo nalazi sve osim Apllicationsa.

Sve datoteke koje su specificne za korisnika su u tvojem user folderu. Ja uz to sve Aplikacije instaliram takodjer tamo. Prednost je sto ako ikada budes morao reinstalirati sistem, imas opciju da zadrzis svoj user folder i sve bude kao i prije (re)instalacije.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1263)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO