Update 10.5.3 -STIGAO !
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Update 10.5.3 -STIGAO !

29.05.2008 | 01:04
Dugo očekivani 10.5.3 je tu !
Vidjet ćemo za par dana reakciju,komentare, a dotle naprijed, meni se već vrti na iMac-u.
Tema zaključana.
29.05.2008 | 01:43
Ciaos, sorry nova sam ovdje a i na MAC-u imam ga tek nekih 2 tjedna... to je update za kaj?

ok tek sam sad shvatila da se radi o OS X u... nemojte mi zamjeriti....
da li da update-am odmah ili da cekam automatic update?
Tema zaključana.
29.05.2008 | 01:47
Update operacijskog sustava. Mac OS X, dakle 10, pa .5 (kao Leopard), pa .3 kao zadnji update. Odnosno 10.5.3.

Ako ti je Mac spojen na internet i sve ti je po defaultu, trebao bi te jednostavno sam obavijstiti da ima novi update, a ti samo odabereš i potvrdiš.

To jest - ako imaš Leoparda (operacijski sustav 10.5.nešto).
Tema zaključana.
29.05.2008 | 01:53
je evo sam se javio... pametan je taj MacBook... hvala na odgovoru....
Tema zaključana.
29.05.2008 | 02:22
konačno i itunes artwork stability problem. jeeeeej
Tema zaključana.
29.05.2008 | 03:13
ja jos uvijek na tigeru... jel netko radio switch sa tiger na 10.5.3. ? logic radi?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
29.05.2008 | 11:36
Piše da su zakrpali onaj iritantan bug s dragom attacha na Mail u Docku. To sam im prijavio barem tri puta jer je to jedina stvar koje mi je baš išla na živce na Leopardu u svakodnevnom radu. Bug se pojavljivao nekom čudnom logikom, a za njegov ispravak bilo je potrebno kopati po p-listi, a to većina običnih korisnika sigurno ne bi radila.

Ako su samo to doveli u red - ja sretan!
Tema zaključana.
29.05.2008 | 11:50
ja jos uvijek na tigeru... jel netko radio switch sa tiger na 10.5.3. ? logic radi?

Prijašnji vlasnik mog MBP imao je Tiger sa Logicom prije, pa je prešao na Leopard i kaže da radi ok. Jeidno na što se žali da mu mrvicu više vremena za loadanje treba u odnosu na Tiger ali nije strašno. Imaš i update za Logic 8.0.2 čini mi se pa baci pogled.
Tema zaključana.
29.05.2008 | 12:58
Aj mozda su konacno rijesili problem s Kernel Panicom u Boot Campu kod particioniranja diska.
Tema zaključana.
29.05.2008 | 13:10
dpasaric je napisao:
Piše da su zakrpali onaj iritantan bug s dragom attacha na Mail u Docku. To sam im prijavio barem tri puta jer je to jedina stvar koje mi je baš išla na živce na Leopardu u svakodnevnom radu. Bug se pojavljivao nekom čudnom logikom, a za njegov ispravak bilo je potrebno kopati po p-listi, a to većina običnih korisnika sigurno ne bi radila.

To je i mene izludjivalo, nisam jos stigao staviti .3 ali kazu da je to ispravljeno a vesele me i fixevi za Adobe CS3 paket i Spacese jer je znalo biti cudnih pojava
Tema zaključana.
29.05.2008 | 13:22
dpasaric je napisao:

Mislis na ovo:
"Addresses stability issues that may be encountered when dragging large attachments into an email message."

I ja sam se poveselio dok nisam dragao prvi attachment na Mail.
Tema zaključana.
29.05.2008 | 14:23
2 Riba: Ja sam mislio na ovo "Fixes an issue that could occur if two compose windows are open when dragging a file to the Mail icon in the Dock."
Dakle dragas file na Mail i on otvori dva nova maila, jedan sa tim attachmentom a drugi bez.

EDIT: Evo sad sam stavio .3 i vise nema problema!
Tema zaključana.
29.05.2008 | 16:17
Hm, ja nisam nikad ni imao taj problem... ali ovaj koji jesam je ostao.
Tema zaključana.
29.05.2008 | 17:25
Nakon apdejta mi se malo -malo dok strese kao da se hoće raširit tj mrda lijevo desno.
Do sada to nije radio.Stroj je ovaj.

Picture_1-dc3df2c7315ca11c80e28b5c61e80a0a.png
Tema zaključana.
29.05.2008 | 17:38
Hmmm nesto su ocigledno cackali po driverima za grafulju, imam laganih problema sa HD materijalom u Afterima ako upotrebljavam Magic Bullet (Colorista i Looks) pluginove pa tko se bavi s tim neka pripazi
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.05.2008 | 17:51
Meni se Quick Look ponasa cudno sa HDom.. trza.. za sad samo apdejtao laptop i mini koji dodju kao priručni.. pričekat ću neko vrijeme pa tek kasnije apdejtat motiku..
Tema zaključana.
30.05.2008 | 16:41
sa 10.5.2 na 10.5.3
mac book pro 2.33 intel core 2 duo s 2 GB RAMa
update napravila pred pola sata i sad mi umro bluetooth
točnije, sve sivo...
kaj sam napravila

i27.tinypic.com/rumf6b.png

----
edit:
nakon četvrtog (?!) restarta proradil sam od sebe.
Tema zaključana.
30.05.2008 | 17:11
Pokusaj resetirati PRAM, pri ukljucivanju MacBooka drzi Command, Option (Alt), P i R (sve 4 tipke). Mislim da ih moras drzati par sekundi dok se stroj opet ne restarta. Nekim ljudima je ovo rijesilo stvar.
Tema zaključana.
19.06.2008 | 20:03
Dobar dan,
Imam problem sa 10.5.3
Posjedujem Mac Book processor 2.16 Intel Core 2 Duo te 1 GB ram mac os x 10.5.2
Kad pokusam update 10.5.3 restartira mi se normalno i onda zapocne verifikaciju i nista se ne desava. Cekao vise od dva sata.

Molim savjet.

Pozdrav Sinisa
Tema zaključana.
19.06.2008 | 22:35
Sinisa probaj skinuti Combo update pa ponovi proceduru, cesto pomaze. Takodjer prije pokretanja Comboa napravi repair permissiona na disku (Utilities/Disk Utility pa klik na disk i onda klik na Repair Disk Permissions)
Evo link na combo, ima 536mb
www.apple.com/support/downloads/macosx1053comboupdate.html
Tema zaključana.
21.06.2008 | 00:43
Probao ali ne ide. Hvala svejedno. Pokusat cu kad se vratim sa broda skinut sa neta, jer ovde mi je spora veza pa 500 mb bi skidao dugo.

Pozdrav Sinisa
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1115)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO