MIgration assistant, 2nd opinion
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MIgration assistant, 2nd opinion

11.07.2008 | 16:46
Moje iskustvo s njim nije baš najbolje. U već oplakanoj sagi o novom kompu nije nikako uspio povući sve sa starog kompa. Niti sa time mashine back-up diska. Pitanje: kad reinstaliram komp, na disku je 10.5, a back up disk je od sistema 10.5.4. Jeli moguće da stvar ne radi zato što je update od naprednije OS-a pa zato stvar crkne?
jel to znači da moram PRVO updateat sistem na 10.5.4 i TEK ONDA povuc sve s backup diska? BTW, externi je disk firewire....

Unaprijed hvala na svim pametnim i donekle utemeljenim savjetima
Tema zaključana.
11.07.2008 | 17:08
Sto sve mislis povlaciti? Samo podatke ili i neke aplikacije?
U svakom slucaju prvo napravi update pa onda vracaj jer ako recimo imas dokument ili projekt iz novije aplikacije moze se dogoditi da to u staroj ne mozes otvoriti.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
11.07.2008 | 18:34
Teško je reći gdje je kod tebe bio problem, ali svakako bih preporučio da se verzije OS-a usklade prije migracije - iako to nigdje nije naglašeno kao nešto što je neophodno. Kada sam to nedavno radio klijentu na njegovom MacBooku Pro, nisam želio riskirati, pa sam prvo updateao stari stroj na tekuću verziju, a onda obavio migraciju. Sve je prošlo OK - nastradao je tek jedan zastarjeli control panel.
Tema zaključana.
11.07.2008 | 23:38
Plan je povući sve. Aplikacije, doksove preferencese.... Inače, koji će mi klinac migration assist?!?!?
Tema zaključana.
12.07.2008 | 09:25
Jah, i ja sam naknadno otkrio nakom one moje migracije preko etherneta da su mi svi text clippinzi na desktopu velicine 0 i informacije su pogubljene.
Tema zaključana.
12.07.2008 | 14:50
Evo, sad je (konačno) sve uspjelo. Prvo sam zbrisal cijeli hard (zero out data), onda sam reinstaliral sistem, pa povuko sve update i potom s migration assistom povuko SVE s time mashine back up diska. Izgleda da je zajeb bil kaj prije nisam naporavil update sistema prije importa, nego sam kod prve incijalizacije odmah išo koristiti migration assitant. Sad sve radi kak spada i KONAČNO sam uspio zamijeniti i ikonu od harda te me sad gleda veliko oko HAL-a 9000B)

Apple doista ima svoje trenutke, ali ih ponekad treba dočekati:P

Pozdrav uvaženoj ekipi i hvala na svim savjetima i idejama. Još jedno iskustvo za buduće korisnike je ostalo zabilježeno....
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1114)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO