CocoAspell, II. put
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

CocoAspell, II. put

11.01.2009 | 22:49
Poštovana gospodo,

Tražim doragovoljca koji će na tigeru vrtit cocoAspell za PPC arhitketuru intenzivno barem mjesec dana. Naime, čini mi se da taj plugin razj..e sistem nakon nekih mjesec dana intenzivnog koriptenja. Sad mi se već drugi put događa da mi na poslu jedan iMac G4 (lampa) ode u klinac sa sistemom. Prvo se komp jako uspori, onda spell checker prestane šljakat tj, vrti se u beskonačnost i onda na koncu komp umre tj. ne da se više dići nakon restarta. Nakon što se to dogodilo prvi put sam na hardu napravil dvije particije i obje učinil startup diskom, tj, instaliral sistem na obadvije pa se sad može raditi s onom drugom, ali me zanima kaj da napravim s ovom prvom (aka razvaljenom)?
Ima li tko pametnu ideju?
Jasno da se sve dogodilo dok menije bilo na poslu (GO, bilo je predivno na skijanju, hvala na pitanjuB) ) pa je moja dalekovidnost barem ostavla mogućnost rada s drugom particijom, ali koji se vrag događa? Da stvar bude zanimljivija, na drugom kompu koji je u isto vrijeme krepal ko i ovaj (sjetite se postova na tu temu od ranije) napravil sam istu stvar, a jednu od dvije particije sam kasnije upgradeal na leoparda. I sad taj komp pod leom radi normalno?!??! Dakle, moja je pretpostavka da cocoAspell s vrmeenom razvali sistem 10.4 na PPC arhitekturi ako se intenzivno koristi.
Smayoo, pitanje za tebe. Ti koristiš openoffice ili neooffice? Za openoffice postoji spell check, kaj ne? kak to šljaka? Dobro? Imaš ti ideje o ovim problemim s kojima s rvem?
Tema zaključana.
12.01.2009 | 00:23
Koristim NeoOffice na Leu. Spellchecker na Neu radi, ali to je neki njegov, ne cocoaspell (zapravo je aspell, ne cocoaspell, nego neki drugi build koji ide s neom). Međutim, ne koristim ga puno jer je rječnik oskudan, a i u hrvatskom se uglavnom dovoljno dobro snalazim. Konačno, svi, baš svi spellcheckeri za HR (za Mac, windowse, linux...) su u neskladu s jedinim hrvatskim pravopisom koji je odobrilo Ministarstvo prosvjete (Hrvatski školski pravopis) po kojem se piše npr. strjelica, grješka itd, a riječi se rastavljaju npr. ja-pa-nka. Pa ti vidi...

Šalu na stranu, spell od nea sam koristio na nivou probao par puta. Nedovoljno da mogu reći išta o tvom problemu.

Sinova G4 lampa radi na 10.4.11, ali kupio sam je na E-bayu s preinstaliranim tigrom i nemam instalacijski DVD tako da ne bi rado sorio sistem.

Ali evo ti prijedloga - ja ili bilo tko drugi bi ti mogli testirati ovo na eksternom disku s instaliranim okruženjem koje te zanima (Tigar, cocoaspell, ne znam što još...) na način da šalješ neke tekstove na dnevnoj bazi koje treba checkirati. Jer teško mogu zamisliti otkud bi pronašao toliku količinu teksta za checkirati da to bude usporedivo s tvojim scenarijom.
Ali evo ti prijedloga - ja ili bilo tko drugi bi ti mogli testirati ovo na eksternom disku s instaliranim okruženjem koje te zanima (Tigar, cocoaspell, ne znam što još...) na način da šalješ neke tekstove na dnevnoj bazi koje treba checkirati. Jer teško mogu zamisliti otkud bi pronašao toliku količinu teksta za checkirati da to bude usporedivo s tvojim scenarijom.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
12.01.2009 | 01:33
Imam ga instalirano doma i na poslu, rijetko ga koristim, ali nije mi nikada ništa razvalio (istina ovo sada je Intel verzija, ali mislim da nema veze jer sam prije koristio PPC na G5). Teško da išta može "razvaliti" sistem samo tako - može ti možda nešto zeznuti u jednom useru, ali ništa više od toga. Dakle, uvijek probaj situaciju na drugom useru, a onda traži problem dalje...
Tema zaključana.
12.01.2009 | 09:48
Pa nije samo tako. Mjesec dana intenzivnog korištenja! Uglavnom, stvar definitivno krepa i sj....e sistem. Drugi user mi ne šljaka, jer ne šljaka niš! Nemrem uopće dići komp s tim startup diskom...
Jel netko koristi open office? Ha, niš, malo igre za povratak s GO-a....
Tema zaključana.
12.01.2009 | 11:16
Probah neo office metnut na G4 (733 MHz) i stvar se VUČE. Jako sporo radi, iako komp ima puno rama i 10.4.11. Smayoo, tebi neooffice jako dobro radi, ali ti si na miniju, ne? Bitno jači i brži stroj od ovog. bojim se da buju cure morale čitat kao nekad, bez pomoći do daljnjeg....
Tema zaključana.
12.01.2009 | 18:32
Da ja sam na Miniju (Intel Core 2 Duo, 2 GB RAM) i radi potpuno glatko. Na sinovoj lampi se osjeti da je sporije tek kad otvorim neki doc natrpan slikama, velik 60-ak stranica, ali i dalje zadovoljavajuće (lampa G4 1 GHz, 512 RAM).

Ako ti Neo radi tako sporo, Open vjerojatno nije ništa bolji, jer je to isti engine, u biti. Sorry
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1230)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO