Djelomični mount?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Djelomični mount?

09.03.2009 | 10:18
Daklem, imam Logic Studio paket, svaki dvd u svom dmg imageu. Na prvome se nalaze same aplikacije, dok su na ostalima loopovi, sampleovi, virtualni instrumenti itd. E sad, ja sam najprije instalirao "aplikacijski" DVD koji se uredno mountao i instalirao. Nakon malo učenja programa odlučio sam se na instalaciju ostatka paketa. U uputama piše da se ostali DVDi instaliraju preko "aplikacijskog" DVDa. I ja mountam taj DVD, ali nema nigdje instalacijske datoteke Logic Studia. Isto tako ostali DVDi nemaju ništa prikazano osim jedne tekstualne datoteke s uputama za instalaciju.

"More info" opcija otkriva da je Total Size dmg filea 7.22Gb, međutim available od toga mi je samo stotinjak Mb. Molim za pomoć, guglao sam ali ne nalazim rješenje nigdje. Pokušao sam s ostalim softverom za mountanja, ali bez rezultata.
Tema zaključana.
09.03.2009 | 11:13
Nemam iskustava sa instalacijom Logica, mozda moras pokrenuti installer na prvom DVD-u pa odabratis to zelis instalirati s drugih medija? Ne vjerujem da je problem u mountanju ako mozes vidjeti readme file...
Tema zaključana.
09.03.2009 | 16:12
Stvar je u tome da ja ne mogu pokrenuti installer s prvog DVDa jer ga - nema. A po kapacitetu imagea bi trebao biti tamo.

A s istog tog imagea sam instalirao Logic, zaista mi nije jasno što se moglo dogoditi u međuvremenu da installer nestane?
Tema zaključana.
09.03.2009 | 16:57
Ah, tako....To su .dmg fileovi dakle...kada ga mountas, onaj "verify" dio prodje bez problema? Ima li kakva sumnjiva poruka u Console.app dok se mounta? Vidis li ista na tom imageu iz komandne linije? Sto kaze Get info za taj volume? Je li write protected?
Tema zaključana.
09.03.2009 | 18:45
Pokušat ću što preciziji biti u odgovorima, ali imaj u vidu da sam korisnik OSXa tek oko 3 mjeseca.

"verify" dio prođe, recimo, bez problema. Čini mi se jedino da se taj verify dio obavi prebrzo za jedan tako veliki image, jedva ga vidim; a i cijeli image se mounta u 2,3 sekunde. Opet, čini mi se prebrzo za tako veliki dmg.

Get info ne kaže ništa pretjerano informativno, ali opet, ne znam na što da gledam tamo. Kao admin imam read&write ovlasti, kaže da je veličine 7,22Gb, iako mi prikaže samo 110Mb.

Konzolu ne znam koristiti, nisam je nilada ni palio, tako da tu nemam reći ništa pametno.
Tema zaključana.
09.03.2009 | 19:46
Hmmm...verify bi za tu velicinu sigurno trebao trajati puno duze. Otvori Disk Utility aplikaciju, odvuci DMG u lijevi sidebar dole, i probaj verify i info...ono sto sumnjam da se dogodilo jest da su ti DMG-ovi bili writable i da se nesto zbrljalo kod prve instalacije, nakon ceka su primjene spremljene natrag u DMG...ali to je za sada samo pretpostavka.
Kod infoa pogledaj koji je kapacitet dmg imagea i koliko je zaista podataka na njemu. I kad ga mountas, otvori Terminal.app, npisi "cd /Volumes/[ime_dmg]" i onda "ls -la" pa ostavi output ovdje. [ime_dmg] zamijeni sa nazivom DMG-a koji je mountan (Naziv kako ga vidis u finderu)....nadam se da nema razmaka u nazivu...
Tema zaključana.
09.03.2009 | 20:31
[img size=150][/img]

Ovo s terminalom ipak ne bi znao izvesti jer mi je image na eksternom disku, ovo je screenshot diskutilitya nakon verifikacije koja je opet prošla turbo brzo. Obratite samo pozornost na podatke o veličini imagea, to mi je jako čudna stvar u cijeloj priči.
Picture_1-605efc5eed8063760f2e97137e5003d1.png
Tema zaključana.
09.03.2009 | 20:46
Pa doima se sve u redu...sto te zbunjuje? Ovo "Available"? To samo znaci da na tom imageu ima toliko jos slobodnog mjesta, a ne toliko podataka. Daj ostavi malo screenshot prozora u FInderu sa zadrzajem dmg-a nakon mounta...
Tema zaključana.
09.03.2009 | 21:52
Nadam se da je ovo ok, trebam se malo ispraksirati malo u fatanju ekrana
Picture_2-f676881878a933466ab593931779e133.png
Tema zaključana.
09.03.2009 | 22:10
Ok, kad otvoris Node Installer folder, nije li unutra installer?
Tema zaključana.
09.03.2009 | 22:39
Da, ali samo Node installer koji se inače koristi kod umrežavanja Logica, u svakom slučaju, meni nije potreban. Installer samih applikacija bi trebao biti u rootu dmg filea.
Tema zaključana.
09.03.2009 | 23:29
Jedino sto mi pada na pamet je da si kod zadnje instalacije nehotice obrisao Installer a dmg image nije bio read only.
Tema zaključana.
09.03.2009 | 23:40
A ok, domoći ću se nekako ispravnog imagea, jedino moram pazit da mi se ovaj instalirani Logic ne izbriše

Sori što sam udavio, ali eto, prvi put da mi se ovo dogodilo
Tema zaključana.
09.03.2009 | 23:42
Jabucnjak i sluzi za davljenje!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1041)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO