Spajanje na internet preko terminala
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spajanje na internet preko terminala

31.08.2009 | 15:56
Pozdrav ekipi! Novi sam macovac i još se upoznajem s novim OS-om i sučeljem, a sada sam naišao na problem.

Na Internet se spajam preko ADSL modema (konkretno ono smeche od kasde što je davao t-com) i sad mi treba terminal naredba kojom bi mogao isključiti se i uključiti ponovno na Internet. Treba mi za aplikaciju jDownloader, s obzirom da neznam drukčije podesit reconnect.

Eto, molio bi za pomoć.
Tema zaključana.
31.08.2009 | 16:14
Kako - terminal naredba?
Ne znam taj router, ali pretpostavljam da ima web interface kao i ostali. Dakle, spojiš se surfalicom na njega i uklikaš disconnect.
Tema zaključana.
31.08.2009 | 16:17
ma nije router, nego modem
dakle nije u routerskom nacinu rada
spajam se inace tako sto odem u system preferences, network i kliknem na connect
i sad mi treba command koji će zamijenit taj postupak
Tema zaključana.
31.08.2009 | 17:35
Ovako na pamet ne znam. Kako si to radio dok si bio na PC-u?
Tema zaključana.
31.08.2009 | 17:42
evo vako sam radio:
jdownloader.org/knowledge/wiki/reconnect/modem

a preko OS X-a ove mi komande ne rade
Tema zaključana.
31.08.2009 | 19:09
Vjerujem da mozes postaviti da ti se vidi ikonica konekcije u Menu Baru. I onda samo klik na tu ikonicu i imas Connect/Disconnect.

Evo kako je kod mene. Svakako lakse nego paliti terminal za reconnect...

komentari??
bok!
Tema zaključana.
31.08.2009 | 19:22
odmah ispod onog gdje ti piše "rasdial" i tako dalje, imaš naslov "Linux und MAC OS". Samo, da bi ti to što tamo piše radilo, moraš odnekud nabaviti te "pon" i "poff" programčiće.

Inače, nisi jedini s tim problemom, evo ovdje se dopisuju na njemačkom oko istog tog tvog problema, s tim što onaj koji daje podršku očito nema pojma na na Mac OS-u (FreeBSD-u) nema pon i poff pod normalno (na Linuxu valjda ima).

Tamo još Nijemac kaže da umjesto ovog možeš pozvati i AppleScript koji radi to isto (taj AppleScript treba tek napisati).

Konačno mu je napisao da se nađu na irc-u gdje će mu detaljnije pomoći (??!). Uglavnom, ako se javiš tamo na taj forum, možda pomogne i tebi.
Tema zaključana.
31.08.2009 | 19:24
quadmachine je napisao:
Evo kako je kod mene. Svakako lakse nego paliti terminal za reconnect...

Quad, nisi skužio. To je software za automatizirano downloadanje s rapidsharea i sličnih siteova koji onda putem terminal komandi radi reconnect nakon što skine jedan 100 MB file kako bi dobio novu IP adresu i mogao ponovno pristupiti rapidshareu u istom danu više puta.
Tema zaključana.
31.08.2009 | 19:39
ej smayoo zahvaljujem se stvarno na trudu, ali već prije sam bio tražio pomoć od ove ekipe ali likovi stvarno ne znaju meni pomoć , a ćini mi se da tamo od njih nitko ne koristi mac

i tu applescript sam tražio, i našao samo one za dial-up, pa sam ćak sam je pokušao napisat, ali nemam iskustva bas s tim pa nije bilo uspješno

eto ako netko zna napisat applescript za redial bio bi zahvalan
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1026)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO