'maximize' prozora
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

'maximize' prozora

10.09.2009 | 19:39
Pozdrav svima,nov sam korisnik Maca (1 mjesec)
za sada je sve OK i prilagodio sam se brže od očekivanja no najviše me muči što ne mogu pronaći opciju koja bi mi svaki prozor koji želim otvorila preko cijelog ekrana (kod PC-a ima gumbić 'maximize')nego ja moram onda razvlačiti prozor na željenu (full) veličinu!!!
ima li pomoći?
Tema zaključana.
10.09.2009 | 19:55
nema cini mi se,jer i sam sam to trazio.jedino jesenje je po meni ,razvuci ga i kad ga ugasis sljedeci put ce ti se otvoriti preko cijelog ekrana
Tema zaključana.
10.09.2009 | 20:12
upravo potrazio na netu i nasao sam ovaj program.nadam se da ce ti pomoci.

www.blazingtools.com/downloads.html#RightZoom
Tema zaključana.
11.09.2009 | 14:22
To je cesta losa navika koju windowsasi vuku sa sobom. Najzdravije je rijesiti je se. Maximize gumb ce ti na Macu razvuci prozor toliko da stane citav sadrzaj.
Tema zaključana.
11.09.2009 | 18:00
Riba je napisao:
To je cesta losa navika koju windowsasi vuku sa sobom. Najzdravije je rijesiti je se. Maximize gumb ce ti na Macu razvuci prozor toliko da stane citav sadrzaj.

Kao switcher iz linux svijeta (isto je i sa windozama) mogu potvrditi Ribine riječi. Na početku jest malo čudno, ali za par dana se shvati da nije nužno da se prozor razvlači preko čitavog ekrana.
Tema zaključana.
11.09.2009 | 18:42
ma ja njega volim razvuci .navika sta ces.
Tema zaključana.
11.09.2009 | 20:21
Meni skroz razvučen prozor treba jedino u CAD-u. Za sve ostalo je fakat previše. Npr. u writeru, ako je prozor razvučen preko cijelog ekrana (MBP 15,4" ), a u njemu zoom prilagođen na širinu stranice, prikaz je 120%, dakle veće nego u naravi (210 mm širine A4 lista ispada nekih 250 mm). Zaista nepotrebno. A slova su toliko velika da ih može s mog ekrana komotno čitati netko iz susjednog ureda...

A zamisli tek kad radiš na stolnom računalu s monitorom od 22, 24 ili 30"... Ili na kućnom TV-u od 37 ili 42"
Tema zaključana.
11.09.2009 | 21:10
treba shvatiti da zeleni botun ne znači maximize već optimize

i slažem se sa ribom i smayoom da nekada zaista nije potrebno maximizirati neki prozor. iskreno smeta mi što Xcode i Textmate ne optimiziraju već maximiziraju po defaultu
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1041)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO