Hrvatski Spelchecker za OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hrvatski Spelchecker za OS X

21.04.2004 | 11:44
Evo imamo sistemski spelcheacker za slovenski jezik, a ima i hrvatski!!!!

Evo kratko uputstvo:
Skineš preference pane sa adrese
cocoaspell.leuski.net

Instaliraš prema uputstvima! Nakon toga skineš još dictionary za slovenski ili hrvatski sa adrese:
www.ict.usc.edu/~leuski/cocoaspell/install_dict.html

Probao sam i radi sa TextEditom radi sa mailom... Nisam rješio (još) InDesign CS CE, Office 2004...
Tema zaključana.
21.04.2004 | 12:09
Opa, vrlo zanimljivo...koliko sam vidio kači se na sistemski spell checker API, što znači da će raditi svugdje gdje radi i defaultni sistemski spell checker za engleski jezik, ali isto tako znači da mahom neće raditi u Carbon aplikacijama... mogu ja s ovim na naslovnicu?
Tema zaključana.
21.04.2004 | 12:12
Svakako!

Probaj još malo gdje još radi ali meni je odlično i to bi trebali svi saznati!
Tema zaključana.
21.04.2004 | 12:22
Evo vjest se brzo širi! Očito je stvarno jakooo zanimljiva! Jednaku obavjestu su dobili svi Apple dealeri na Balkanu!
Tema zaključana.
21.04.2004 | 12:25
Raditi ce najvjerojatnije u svim Cocoa apliakcijama...ne znam da li se i Carbon aplikacije mogu koristiti spellcheker APIjem ako je pravilno iskodirane...vidjet cemo, i ovo kako je je odlicno.
Tema zaključana.
21.04.2004 | 12:32
Baš probavam sa M$ Office 2004 ali tu mi je nešto čudno jer pod Spelling and grammar trebam odabrati ili kako oni to kažu "add" dictionary, samo taj koji je skinut sa gornjeg linka nije fajl koji bi mu "pasao"!

Inače taj Office mi se sviđa!
Tema zaključana.
21.04.2004 | 12:44
Pretpostavljam da Office koristi drugačiji format dictionary filea...tj. gotovo sigurno
Tema zaključana.
21.04.2004 | 21:08
He, he, he, ovo pišem uz provjeru
Možda ne radi u Wordu, ali radi u Mellel-u (podvukao mi Mellel crvenim).
Da li je ovaj novi Office cocoa ili carbon? Vidim da uredno podržava unicode, da li je to uopće moguće za carbon aplikacije?
P.S. nije mi podcrtao cocoa i carbon, je li ovo neki Mac-ovac pisao
Tema zaključana.
21.04.2004 | 23:02
Kako možda več znaš Finder je na žalost još uvjek carbon ali su time uveli Carbon koji je unicode sposoban!

Mellelel stvarno radi! Čime, da probam kakav je M$ office 2004?
Tema zaključana.
22.04.2004 | 10:24
Ja bih se samo zahvalio na uputstvu i linkovima: HVAAALAAAAAA!
Tema zaključana.
  • melloyello
  • Posjetitelj
22.04.2004 | 11:33
sa InDesignom CS ne rad... CE verziju nemam pa nisam ni uspio probati..
freehand nesto mi ne zeli pomoci.... a Illustrator CS me odjebo u velikom stilu... ima li netko mozda drugacija iskustva?
probat cu jos Quark .. pa javim
Tema zaključana.
22.04.2004 | 23:01
Quark naravno ne radi!
Tema zaključana.
  • melloyello
  • Posjetitelj
23.04.2004 | 10:51
ne.. quark ima svoje brije... a nece ni indesign... mislim da nece cijeli paket cs...
imam osjecaj da je bilo preuranjeno radovanje.. ali ako nista drugo textedit radi )))
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
23.04.2004 | 12:49
hm, ne znam zašto ali kod neme to ne radi. Spelling pref. panel radi ok, čini se da je problem u tome što riječnik treba staviti u "Move the dictionary file into Library/Application Support/Aspell" a tog foldera nema, pa sam ga ja napravio ručno ?? Ste tak i vi? E sad probao sam i cijeli folder baciti u to i fileove iz foldera baciti u folder Aspell ali opcija build dict kaze" faild to configure Hrvatski dictionaty". Ima neko neki prijedlog?
Tema zaključana.
  • melloyello
  • Posjetitelj
23.04.2004 | 22:26
pa zapravo sam isto to napravio i radi.. radi u sistemskim aplikacijama.. ali do sad se nije pokazao dobar ni sa Adobom, quarkom, macromediom...
u texteditu ti radi li ne? tamo provjeri
Tema zaključana.
23.04.2004 | 22:42
Ma radi svigdje gdje i inace radi sistemski spell checker, dakle u cocoa aplikacija. Ne znam moze li se Carbon natjerati da radi, ali vecina nece raditi, pogotovo ovih vecih i poznatijih.
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
26.04.2004 | 12:36
Me ne radi ni u mailu ni u texteditu..., u tom i je problem
Tema zaključana.
  • melloyello
  • Posjetitelj
27.04.2004 | 11:02
a nesto si sjebo
u koju library su stavio?? da nisi u krivog usera??
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
27.04.2004 | 13:23
nisam u user library stavio nista, samo u glavni.
Engleski radi normalno, ali hrv nece.
A u koji folder ste vi stavljali spell pref??, a u koji hrv. dict??
jer ako pogledate gore vidjet cete ovo "hm, ne znam zašto ali kod neme to ne radi. Spelling pref. panel radi ok, čini se da je problem u tome što riječnik treba staviti u "Move the dictionary file into Library/Application Support/Aspell" a tog foldera nema, pa sam ga ja napravio ručno ?? Ste tak i vi? " Znaci nije bilo Aspell fodera nego sam ga rucno napravio, ali speel pref vidi hrv rijecnik ali ga ne koristi i ne moze ga buildat...šit
Tema zaključana.
  • melloyello
  • Posjetitelj
29.04.2004 | 16:57
i ja sam tako.. nije bilo foldera pa sam ga napravio.. e time sto ni meni nije bildao hrv vec sam ga je sam skuzio.. tj. napravio sam log off i opet usao i on ga je zabildao.. te sam ga odabrao kao glavni i sve radi normalno... probaj sve ispocetka...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1434)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO