Mac os na pc-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac os na pc-u

04.10.2009 | 15:46
da li je moguce kao na macu da instaliram leopard na externi HD i da ga startujem na pc-u?ili da li ja mogu na ovu konfiguraciju instalirati leopard-a?
Sony Vaio VGN-CR21S
:: Processor
Intel Core 2 Duo T7250 2 GHz
:: Mainboard
Intel PM965
:: Memory
2048 MB, DDR2 PC5300 667MHz, 2x1024MB, max. 4096MB
:: Graphics adapter
Intel Graphics Media Accelerator (GMA) X3100 - MB
:: Display
14.1 Zoll 16:10, 1280x800 pixel, WXGA X-black, glossy: yes
:: Harddisk
160 GB - 5400 rpm, 160GB 5400rpm Seagate Momentus ST9160821AS
:: Soundcard
Realtek HD Audio
:: Connections
1 Express Card 34mm, 3 USB, 1 Firewire, 1 VGA, 1 S-Video, V92/V.90 Modem, 1 Kensington Lock, Audio Connections: Microphone, Headphones, Card Reader: SD-Card Reader, Memory Stick Reader,
:: Networking
100BASE-TX, 10BASE-T (10/100MBit), Intel PRO/Wireless 3945ABG (abg), 2.0 + EDR Bluetooth
:: Optical drive
Pioneer DVD-RW DVR-K17A ATA
Tema zaključana.
04.10.2009 | 16:23
Mislim da ćeš više odgovora na ovo pitanje dobiti na Hackintosh forumima nego ovdje.
Tema zaključana.
04.10.2009 | 20:23
Joško ti je dobro rekel. Ja nemam pojma kaj treba da proradi OSX, osim da je najbolje jamstvo ako je na uređaju odgrižena jabuka. Ako si u potrazi za UNIX-om na piceku, onda predlažem ubuntu koji radi i besplatan je....
Tema zaključana.
04.10.2009 | 20:36
djuro ... ubuntu radi ... ako se govori o OS-u no ako se govori o dostupnim aplikacijama ... tu je covjek onda uskracen. Free softver opcije nisu uvjek adekvatne.
Tema zaključana.
04.10.2009 | 21:40
@scarface32 - da, vrlo lako
Tema zaključana.
04.10.2009 | 22:07
a kako?samo ubacim dvd od leoparda i pokrenem instalaciju ili?
Tema zaključana.
05.10.2009 | 12:51
Ne, prvo pročitaš nešto s www.insanelymac.com/forum/index.php?showforum=137
Tema zaključana.
05.10.2009 | 14:16
scarface, mozda je najbolje da se okanis toga jer sudeci po tvojim pitanjima autenticni Mac je idealna masina za tebe. Za sve ostalo treba ponesto i procitati i nauciti prije toga.
Tema zaključana.
05.10.2009 | 15:22
ecvis, posve se slažem s tobom, ali ako netko pokušava iskemijati OSX na piceku, onda mi to govori da se pokušava dočepati boljeg OS-a mukte, tj. zaobilaženjem kupovine origigi hardweraja. A onda je jednostavnije da gore krkne Ubuntu i s njim radi BESPLATNO. Ruku na srce, ima većinu toga kaj mu može zatrebati ako se ne bavi nekim opakim poslom. Ako se bavi opakim poslom koji donosi ili treba donijeti mrkle nofce, onda neka BAREM kupi mašinu s kojom će dobiti i OSX i cio naramak aplikacija....
Nemreš iscijedit krva iz kamena, iako su to mnogi pokušali. Prvo gorivo, onda vožnja.....
Tema zaključana.
05.10.2009 | 19:17
ma imam ja mac,nije u tom fazon ,nego bih zeni pokusao na njen laptop leoparda instalirati,ako ne zahtjeva puno vremena i znanja.
Tema zaključana.
05.10.2009 | 19:24
Đuro ti je sve rekao !
Probao sam i odustao, i nikad neće raditi kako bi htio a o živcima da ne govorim!
Jeftino možeš dobiti stariji MacBook i to ti je elegantnije riješenje i nema čačkanja, gubljenja vremena i živciranja. A vrti i Windowse kao i OSx. Razmisli !
Tema zaključana.
05.10.2009 | 21:12
Ne ide seljacka noga u becku cipelu.
Tema zaključana.
05.10.2009 | 21:39
e ebi ga sada.svi su oni tu negdje,samo se u detaljima razlikuju.ja imam na mac-u i windowse i ne mogu bez njih.nego me cudi sto apple ne napravi operativni sistem koji se moze instalirati na pc.dobio bi jos vise korisnika mac os-a.
Tema zaključana.
05.10.2009 | 21:49
Vjerojatno oni bolje od nas znaju zasto to ne rade. Ovako napamet, mozda zato jer su nesto slicno jednom napravili sto ih je umalo stajalo glave.
Tema zaključana.
06.10.2009 | 10:00
Riba, dečki se vjerojatno ne sjećaju Power Computinga... Vjerojatno u Cupertinu nije baš na odobravanje naišlo kad su ih počeli derati sa svojim strojevima i kad su power computing mašine počele dobivati ocjene 'editor's choice' na račun Apple mašina.....
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1037)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO