Nedostaci u OS X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nedostaci u OS X

20.05.2004 | 14:31
Sigurnost

Opasni sigurnosni nedostaci u operativnom sustavu Mac OS X

KOPENHAGEN, 19.5. Istraživačka tvrtka Secunia upozorava korisnike operativnog sustava Mac OS X na dva ozbiljna nedostatka, koji lako mogu pogoditi sve korisnike toga operativnog sustava. Nedostatke je moguće zloupotrijebiti pomoću zlonamjerne internetske stranice putem koje hakeri mogu pristupiti računalu korisnika. Nedostaci su proglašeni vrlo ozbiljnima jer ih je lako iskoristiti i jer ne postoji učinkovito rješenje. Korisnicima se preporučuje da izbjegavaju internetske stranice u koje nemaju povjerenja i da Internetu ne pristupaju s korisničklm pravima. (aNET)
secunia.com/advisories/11622/
Tema zaključana.
20.05.2004 | 15:15
Mislim da nije rijec o nedostacima, vec o (mogucim) sigurnosnim rupama.
Cak i savrseni sustavi, koji nemaju nedostataka sami po sebi, mogu postati ranjivi na mnosta toga jer zive u varijabilnoj okolini.
Tema zaključana.
20.05.2004 | 16:12
Ovaj iposlek je glup kao i tip na bug on-lineu koji je prepisao tu vijest i zajebo u prijevodu pa sad niš nije jasno...

molim da mi objasni što znači "... i da Internetu ne pristupaju s korisničklm pravima"

Budala na BOL-u je napisao "dopušta pokretanje željenog koda na žrtvinom računalu, a bazira se na iskorištavanju upravljačkog sklopa linka 'help' koji pak dopušta pokretanje željenih skripti ekstenzije .scpt putem naredbe 'helpokretanjeskripte'. ".

Njega sam izvrijeđao još gore od dotično iposleka...ali takvi moroni koji sam dodaju nepotrebni šum na jedva čujni signal zaslužuju osnivanje policije koje će im oduzimati tipkovnicu na neko vrijeme...
Tema zaključana.
20.05.2004 | 16:19
Ne uzbuđuj se toliko Hrvoje, umrijet ćeš od raka ...
Tema zaključana.
20.05.2004 | 16:25
Vidim Hrvoje, zna se puno. Kada si toliko pametan zakaj se ne javljaš na moje upite oko Xserva.
Tema zaključana.
20.05.2004 | 16:37
Ne koristim Xserve - ne mogu ti tu ništa pomoći. Windows Server je moj odabir, razmišljam i dodati jedan Linux server... To su ipak fleksibilnija rješenja...

Mac OS X server sam postavio na jednu G4-ku neki tjedan i nisam mogao na nju instalirati niti jedan Macromedia server koji mi treba pa sam prekrižio daljnje investicije u tu platformu (u bilo kojem obliku - vremenom, učenjem, kupovinom hardvera ili bilo što....)
Sorry...nadam se da će tebi OS X server/Xserve biti OK kombinacija...

I da ne bude zabune: pojima nemam tko si ti, također ne znam tko je tip V.R koji se potpisao na BOL vijest. Nemoj to svatiti osobno, to je reakcija na tekst koji se pod tvojim nicknameom pojavio na webu. Možda si ti cool tip, možda bi mogli super pričati na kavi ali kad vidim takve bezvezne prijevode uvijek reagiram na isti način...
Tema zaključana.
21.05.2004 | 10:10
Za HRVOJA i za ostale koje zanima da vide kakav je to propust u OS X-u.
bronosky.com/pub/AppleScript.htm
Tema zaključana.
21.05.2004 | 10:30
www.monkeyfood.com/software/MoreInternet/

This preference pane allows you to change your preferred "helper application" for any of the Internet Protocols your machine is aware of.
Tema zaključana.
21.05.2004 | 15:50
iposlek, hvala na URLu. Sve jasno i od prije...nisam ja mislio da ti lažeš već obliku u kojemu si napisao post je bio čisto smeće bez ijedne korisne infomracije, počevši od "... da Internetu ne pristupaju s korisničklm pravima" gdje je valjd falio dio "...s administrativinim korisničkim pravima"...

Eto....
Mislim da će uskoro browseri početi ukidati sve vrste automatizama zbog ovakvih rupa...nema više refresh s vremnom 0, nema downloada bez interakcije usera, nema automatskog otpakiravanja... Šteta...samo više klikanja i "Yes" "No" prozora za korisnika....
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1060)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO