Par problema u 10.6.2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Par problema u 10.6.2

18.03.2010 | 11:21
Nedavno sam masinu na poslu upgrejdal na 10.6.2 i imam par problema koji mi "jedu" zivce:

1. prilikom restarta ili nakon paljenja masine sve ikone na desktopu su naslagane uz desni rub. Posto imam na desktopu 30-tak raznih foldera i fileova koji su mi smisleno poredani "ubija" me preslagivanje na pocetno stanje. Cak sam prestao gasit masinu preko vikenda da nebi trebal u ponedjeljak ujutro opet sve preslagivat. Nijedno rjesenje koje sam pronasel na netu nije pomoglo ...

2. kad mi je otvoren mail.app nemogu obrisat fajlove koji su u trashu, a prije su bili slani mailom ko attachment. kad zatvorim mail.app mogu ispraznit trash. isto tako nemogu napravit overwrite fileova iz npr. indesigna ako je otvoren mail.app i prethodna verzija istog filea se nalazi u nekom attachu. kad je mail.app ugasen sve je OK.

Doma na iMacu i7 imam isto 10.6.2 i nemam ovakve problema.
Na poslu je MacPro 2.8GHZ Quad. Na 10.5.x je sve radilo bez greske.
Snow je upgrejdan, nije raden clean install. Mozda je u tome problem?
Tema zaključana.
18.03.2010 | 13:03
Moram priznati , imao sam sličnih ili takovih problema dok nisam napravio clean instal.
Može biti da je ostalo nešto u sistemu i radi ti te probleme. Znaš postupak !
Tema zaključana.
18.03.2010 | 13:04
Bojim se da nije do clean installa. Na jednom macbook prou sam napravil clean install baš zbog toga i nije pomoglo. Ikone i dalje šiba na desnu stranu. A ako u previewu otvoriš desetak fotki i onda selektiraš više od jedne da ih iskopiraš nekud (u desnoj traci u previewu) tehnikom drag n drop u folder ili na desktop, ne iskopira niš. Jednu po jednu hoće....
Ista stvar; na 10.5.8 je radilo savršeno....
Tema zaključana.
18.03.2010 | 14:27
Bas cudno. Clean install mi se bas i neda radit jer cu potrosit dan dva da dopelam masinu u stanje kakvo je sad. Ovo za desktop ikone jos kolko tolko mogu izbjec, ali ovo s mail.app-om nikako. svako malo palit-gasit aplikaciju mi je malo suludo ali izgleda da nema pomoci.
Tema zaključana.
18.03.2010 | 22:27
To Ad 2 se događa i meni. I ne samo s Mailom. I Preview - kad otvoriš PDF pa iz njega izvučeš (drag & drop) jednu ili nekoliko stranica na desktop (kao page extract), on pogubi konac i originalni PDF ostane zaključan (ne da se obrisati, niti mijenjati nekim drugim programom) dok ne quitaš Preview.

Davor kaže da nema pomoći (pisao sam o tome nedavno tu).
Tema zaključana.
18.03.2010 | 22:43
Mozda nas spasi 10.6.3.
Tema zaključana.
18.03.2010 | 22:52
Sumnjam. Koliko sam vidio na apple forumu, taj bug im se vuče još od Panthera. Očito ih boli qa za to...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
18.03.2010 | 23:42
1) Jesi siguran da ti je na Desktopu (CMD+J) uključeno "Arrange by: None"? Ako je by Name ili nešto drugo, onda je to razlog i sve se zapravo ponaša kako je i predviđeno.

2) To je bug svuda i prijavio sam ga odavno, vidjeti ćemo hoće li to ispraviti u 10.6.3.
Tema zaključana.
19.03.2010 | 09:23
Desktop je - Arrange by: Snap to grid. Tak mi je slozeno oduvijek i nije bilo problema (do snowa).
Tema zaključana.
23.04.2010 | 22:29
Big Papi je napisao:
1. prilikom restarta ili nakon paljenja masine sve ikone na desktopu su naslagane uz desni rub.

Evo da rifrešamo...

Meni se ovaj problem pojavio neki dan (ne znam s čime bi ga mogao povezati, ne restartam računalo baš često pa...), uglavnom dosta nakon upgradea na 10.6.3.

Kad sam se uvjerio da problem postoji, baš ovakav kakvim ste ga opisali (iako mi je izričito stajalo Arrange by: "None" u Show View Options), malo sam išao čačkati i sad mi se problem više ne javlja. Evo što sam, redom, radio...

1. vidio sam da su ikone poredane po abecedi, dakle arrange by name, iako je pisalo "none". Zato sam stavio arrange by name.

2. onda sam rebootao

3. onda sam stavio na "none" i posložio ikone ručno kako mi paše

4. onda sam namjerno vratio na "name", ikone su se razletile i ponovno posložile uz desni rub

5. onda sam opet vratio na "none", ikone su se opet razletile i vratile točno svaka tamo kamo sam ih stavio

6. onda sam napravio logout pa login, sve je ostalo gdje je trebalo

7. onda sam rebootao i ikone su i dalje na svom mjestu

Ne znam koji je od tih koraka bitan, a koji nije, ali znam da tu ima barem dvojica s istim problemom pa probajte. Ne može škoditi...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1031)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO