Izbrisani fileovi na vanjskom HDD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbrisani fileovi na vanjskom HDD

09.04.2012 | 09:38
Dakle, izbrisao sam oko 1TB fileova (to su mov datoteke s 64 miniDV kasete) na vanjskom Western Digital HDD od 2TB.
Moj iMac je 5,1 sa procesorom Intel C2D i 3GB RAMa.

Stavljao sam na renderiranje mov fileove sa drugog vanjskog HDD, i prije nego sam počeo sa renderiranjem, odlučio sam izbrisati neke nepotrebne fileove i sve baciti iz Trasha. Poslije sam renderirao img file iz materijala na drugom HDD, na prvi HDD negdje 2 sata. Kada sam poslije renderiranja pogledao, više od 1TB mov fileova je nestalo, ja sam ih greškom izbrisao.

Što da radim?
Da li je moguće vratiti nestale dokumente ili moram otići u Euro-Val u Zagrebu i dati da mi tih 64 miniDV kasete ponovo prebace na HDD?
Tema zaključana.
09.04.2012 | 10:06
Zar ne prebacujes sam materjal na komp? Moja DV kamera im FW izlaz i to spojim na komp i prebacim. Cemu placati tako nesto? Koliko uznu po kazeti? Isplati se preko oglasnika kupiti kameru i prebaciti. Nisam pomogao doduse.
Tema zaključana.
09.04.2012 | 10:15
Prebacivao sam materijale na njega prije 2 godine s Panasonic kamerom. Bojim se da će kamera Canon HV30 "otići" ako budem ponovo prebacivao sav taj snimljeni materijal.
Po kaseti uzmu oko 70 ili 100kn, moram to provjeriti za koji dan...
Tema zaključana.
09.04.2012 | 10:28
Pa i ako ode (a najvjerojatnije nece), opet je jeftinije za 1000-1500kn kupiti polovnu dv kameru i capturirat ponovo.

Ili nesto ovako:
www.ebay.com/itm/Sony-DSR-11-DSR11-NTSC-...8d7f5#ht_1677wt_1187
Tema zaključana.
09.04.2012 | 11:07
Ako si nakon pražnjenja smeća još zapisivao masu podataka na taj disk, imaš jako jako male šanse da ti je nešto ostalo za spasiti. No, ništa ne ne košta probati. Treba ti Stellar Phoenix Data Recovery ili neki sličan alat. Svi se oni plaćaju, ali puno manje od cifri o kojima se ovdje priča. U svakom slučaju, sa Stellar Phoenixom možeš ga bez plaćanja pustiti da prekopa slobodan prostor na disku i potraži što ima za spasiti. Kad završi, imaš thumbnail preview onog što je našao i, ako je to to što si izgubio, onda platiš i napraviš recovery.
Tema zaključana.
09.04.2012 | 11:25
Pa to je 4500 kn za kolekciju. Mogao bi se poceti baviti s time i naplacivati. LOL
Tema zaključana.
10.04.2012 | 12:53
odscanirao sam cijeli HDD, i pojavila se je ova stranica od Stellar Phoenix Mac Data Recovery...

Pošta nisam baš najbolji s vraćanjem fileova, želim vas pitati što trebam dalje raditi, neobično je što je samo 3 stvari našao da su izbrisane, a ne više. Da li mogu vidjeti što scanner može vratiti, pa da tek tada kupim taj program?
Koju verziju da kupim, onu koja košta 99USD ili onu koja košta 78USD?
Razliku između dvije verzije nisam baš najbolje shvatio.
01.jpg
Tema zaključana.
10.04.2012 | 15:28
Zapravo ti nije našao ništa korisno. Dakle, ne kupuj softver jer si sve do čega ti je stalo već uspješno pregazio novim sadržajem.

Ako pogledaš bolje, ta dva "film effects" su fajle po 4,4 MB, dakle to je nešto bezveze, a ono prvo je cijela particija od 1,8 TB.

Dakle, u ovom slučaju ti data recovery više ne može pomoći. Žao mi je

Ostaje ti da si ponovno prebaciš sve filmove s kazeta.
Tema zaključana.
12.04.2012 | 07:39
Pogledao sam na webu na eBayu. Za Sony DSR-11 DV je cijena oko 250USD.
Našao sam u Zagrebu firmu koja radu prebacivanje mov fileova s miniDV kaseta na HDD. Cijena za 65 kaseta je 1600kn + PDV.
Cijena je za Sony nešto niža (bez PDVa), ali opet mislim da mi neće Sony više trebati, a ljudi se bave videom u firmi koju sam kontaktirao i tu ne bi trebalo biti većih problema.
Da li vi znate neke firme u Zagrebu koje bih mogao nazvati (ili poslati eMail), pa da kasete koje nisu probletatične dam njima na prebacivanje videa s trake na HDD, a da problematične opet dam firmi koja se baš s time bavi?
Tema zaključana.
12.04.2012 | 07:55
Kakve su to problematične kazete? Sama kazeta ili sadržaj?
Tema zaključana.
12.04.2012 | 07:58
Kaseta je ispravna izvana, ali traka je na početku (prvih 15min) malo oštećena.
Sadržaj je jednostavan, ili mi na odmoru ili rođendanu i slično, ili Renatine probe ili predstave.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1036)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO