Ne mogu mountati dmg file
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ne mogu mountati dmg file

• mileni
  • Posjetitelj
27.05.2012 | 20:16
Napokon sam u svoj iMac ubacio SSD disk. Povukao sam TM backup i sve je proslo odlicno. No najedno imam cudan problem. Odredjene dmg datoteke ne mogu vise pokrenuti kako bi neke aplikacije instalirao.

Ni najvazniju od svih tih aplikacija - Komodo IDE. Odlucio sam isti ponovno isprobati, imam jos uvijek trial verziju na disku, ali kad u Path Finderu kliknem na dmg PF ne reagira. Preko Findera kad pokusam dobijem sljedeci error:

Prije ubacivanja SSD-a je sve islo odlicno. No sumnjam da je problem hardwerske prirode, jer testirao sam disk i sa istim ne vidim nikakvih problema. Read/Write brzine su kakve bi i trebale biti, disk je poprilicno tih za razliku od prijasnjeg Seagetova poprilicno bucnog cudovista.

Guglao sam dosta, ali nasao sam samo nekakva polurjesenja od kojih ni jedno ne daje konkretnog rezultata. Ovakav problem je imalo jos dosta ljudi, ali ako rjesenje i postoji, nisam ga uspio iskopati.

Ima li tko ikakvu ideju koja bi mozda mogla upaliti?

edit:
Pokusao sam skinuti ponovno Komodo IDE sa sluzbene stranice, ima i novija verzija. Ali jednak problem javlja kao i prijasnja verzija. Ponavljam, prije sam mogao uredno mountati i instalirati Komodo. Sad dobijem samo taj error
Tema zaključana.
27.05.2012 | 21:24
Čudno. Fakat čudno. Ne pada mi ništa pametno na pamet.
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
27.05.2012 | 23:25

Pokusao sam formatirati iz NTFS-a u MacOS J., ali taj error javi. Nema mi druge nego vratiti TM backup ponovno, vjerojatno je tu nesto zeznulo ili nije dobro kopiralo. Provjerio sam i dozvole, kao i sami disk jos jednom, nikakvih problema ne javlja.

Vracam TM ponovno, mozda pomogne, jer iskreno, bez ideja sam.
Tema zaključana.
27.05.2012 | 23:50
Čekaj malo, otkud sad NTFS?
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
28.05.2012 | 00:33
Nevezan za cijelu pricu. Kupio novi externi HDD koji mi je posluzio da odredjene stvari sa Win PC-a backupam. Odlucio ga ubuduce koristiti za mac, pa krenuo raditi format i taj error iskocio.

No taj error sam rijesio, tj. rijesio se sam od sebe restartom maca. Komodo IDE error i dalje stoji nazalost nerjesen, veceras prije spavanja cu formatirati hdd i ponovno staviti isti TM backup. Ne pada mi na pamet nista drugo osim da ponovim taj proces.

Osim ovog problema sa odredjenim dmg fajlovima, sve ostalo radi kako bi i trebalo. Zato me i cudi ova situacija, a googlanje je samo pokazalo da ju nitko do sada nije rijesio. Cak je ekipa slala mailove i appleu, ali bez pomoci su ostali.
Tema zaključana.
28.05.2012 | 03:29
Da, šašavo, googlanje fraze "dmg not recognized" daje masu rezultata koji nikad nemaju rješenje. Neki se riješe sami od sebe, bez nekog posebnog razloga, a većinom pitanje ostane bez pravog odgovora. Izgleda da često taj dmg ima preko 2 giga pa je tu možda neka fora.
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
28.05.2012 | 14:01
Sve se rijesilo formatiranjem i ponovnim vracanjem istog TM backupa. Vjerojatno je problem u externom HDD koji sam koristio kao TM backup. Malo je zezao u zadnje vrijeme, star je ionako, sad je dobio zamjenu.

No opet, googlajuci sam naisao na dosta ljudi koji su sa kupljenim macom "out of the box" imali ovaj problem. I do dana danasnjeg isti nije rijesen. Stvarno cudno. No za mene (nadam se) proslost
Tema zaključana.
28.05.2012 | 14:40
Ako je Lion, netreba te čuditi. Fakat je to čudna zvjerka.
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
28.05.2012 | 14:45
Istina, u pitanju je Lion. No nije do Liona, prvi ovakvi problemi se pojavljuju jos od 10.4 mac os-a. Barem sam ja naisao na jedan topic gdje je lik imao isti problem kao ja a koristio je u to vrijeme tu verziju OS-a. Mozda je problem i stariji, no ukoliko je, nemam pojma, nisam naisao na nista slicno za starije verzije
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1028)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO