Crna čarapa ili tigrasta?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Crna čarapa ili tigrasta?

15.04.2005 | 21:31
Da li se u Pantheru ili treba čekati Tigricu (dobro čizvu!!!), može jedan folder (ali samo jedan) pretvoriti u \"čarapu\" da ga nitko osim mene nemre otvoriti! Pretpostavljam nešto s lozinkom ili je Mac preotvoren sistem i nije uzeo u obzir nas hrvatore muljatore?
Da li bi mi netko netko želio objasniti, ako se uopće može,
i nemojte nikom reći, top secret, man to man,... kužite ono, crni fond i te stvari...
Tema zaključana.
16.04.2005 | 11:08
k*art je napisao:
Da li se u Pantheru ili treba čekati Tigra, može jedan folder (ali samo jedan) pretvoriti u \"secret folder\" da ga nitko osim mene nemre otvoriti?Pretpostavljam nešto s lozinkom ili je Mac ...

Šalu nastranu... Onda? Zna li tko nešto o tome?
Tema zaključana.
16.04.2005 | 11:38
Preferences->Security->Turn On FileVault. Nije bas tocno ono sto trazis, ali moze lijepo posluziti svrsi
Tema zaključana.
16.04.2005 | 12:41
Filevault ce mu enkriptitati citav user folder, no kakvo ljudi puno grakcu (ukljucujuci i mene) dan im treba slicna opcija ali za jedan odredjeni folder, vjerujem da ce nesto takvo uskoro biti i dostupno. Ima na www.macosxhints.com neki workaroundi kako postici nesto slicno ali nisam bio bas najsretniji time. Sve kupa je povezano sa onom mojom backup pricom - backupirao bi laptop na poslu ali bi trebao imati jedan folder u kojem mogu enkriptirane drzati razne passworde, skakljive informacije i prljave tajne.
Tema zaključana.
16.04.2005 | 14:56
iima jedna fora, nije baš \"handy\", ali j a je kristim.....uzmi dotični folder, otvori DiskUtility, meni, Images, ..form Folder, oaberi isti, nazovi taj novi image kako oš, pod opcije dolje stavi \"read-Write\", a pod enkripciju stavi onu 128 (recomended). U jednom trenutku prilikom kreiranja image-a, pitat će te za pass; unesi isti, potvrdi, i ODznači \"remember in keychain\" i to je to....Sad taj folder imaš kao image, koji svaki put prilikom mountnanja če ti tražti pass. NJega možeš nadopunjavati itd, samo ga nemoj zaboraviti nakon upotrebe \"ejectati\" (mislim na mountani dio
Tema zaključana.
16.04.2005 | 18:35
Maaaa TOOOOOO!!!!!! Bravo miomika, razmel si moje pitanje, točno to sam trebal, i već funkcionira!!! Mislim da je ovo i za Ribu rješenje (i za još mnoge!!), mada bi, slažem se naravno, bilo jednostavnije da je to sve moguće na nivou foldera, no dok se to ne zmisli, ovo si strahovito skužil miomika!!! Svaka čast!!! Cuga!!! Uskoro!! Delaš u ponedjeljak popodne?
Cool!
Tema zaključana.
16.04.2005 | 22:15
ma sve OK, čevapi ili znaš kaj.....podjeli nekaj iz tog foldera/image-a samnom ako ima oznaku XXX heheheheh nema frka...Enjoy
Tema zaključana.
18.04.2005 | 03:33
Sad taj folder imaš kao image, koji svaki put prilikom mountnanja če ti tražti pass. NJega možeš nadopunjavati itd, samo ga nemoj zaboraviti nakon upotrebe \"ejectati\"

Ima jedan mali programcic koji enkriptira s AES enkripcijom sto god hoces na disku. Kad tome zelis pristupiti (brisati, pisati), izbaci ti mali dijalog gdje utipkas svoju zaporku. U biti, nesto malo ucinkovitije od File Vaulta, jer File Vault nema smisla ako se ne odlogiras na kraju radnog dana -- ako ti racunalo ostane upaljeno, svatko moze prckati svugdje, iako imas File Vault otvoren.
Tema zaključana.
18.04.2005 | 10:57
(Trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (bubnjar) rrrrrrrrrrrrrr, šČssssssssss!! (činele) )

\"Dame i gospodo, a taj programčić se zove...\"

(u iščekivanju glasnogovornika sviraju fanfare) Tra-ta-ra-ta-ta-ra-taaaaaaaa!!!!...
Tema zaključana.
18.04.2005 | 17:52
CITAT (ne sviša mi se layout formalnog citata): \"Kad tome zelis pristupiti (brisati, pisati), izbaci ti mali dijalog gdje utipkas svoju zaporku. U biti, nesto malo ucinkovitije od File Vaulta, jer File Vault nema smisla ako se ne odlogiras na kraju radnog dana -- ako ti racunalo ostane upaljeno, svatko moze prckati svugdje, iako imas File Vault otvoren\"

PGP je dobra ideja. Otkako se PGP plaća, OpenSource zamjena je Mac GPG, GNU Privacy Guard. Ima toga na toni linkova. Mođe ga se skinuti i npr. odavde:

sourceforge.net/projects/macgpg/

Za razlčiku od mnogih koji misle kako je PGP/GPG enkripcija isključivo za mail, prešao se. Enkriptiraju se fajlovi ili folderi, a sad hoćrš li ih poslati...

No, da; ta dezinformacija potječe iz površnog čitanja. Zato ne jurite na onaj link za skidanje prije nego se ozbiljno upoznate s konceptom. Nije kompjicirano, ali ni većina ljudi nije baš pribrana... Dakle, samo sekundu molim

Ne, neću vam ja objašnjavati, samo kliknite na link pa birajte:

www.google.com/search?hl=en&lr=&...&btnG=Search
Tema zaključana.
11.06.2005 | 12:44
Stigao sam realizirati miomikin savjet, ali mi je image limitiran na 40MB, što sam u međuvremenu napunio, da li nekako mogu napraviti veći image (100-200MB, mjesta na Hardu imam) ili je taj folder-image limitiran, jer kad napravim new image, on me ni ne pita za veličinu nego samo odredi da će to biti 40MB (premalo)
Tema zaključana.
13.06.2005 | 16:31
k*art je napisao:
Stigao sam realizirati miomikin savjet, ali mi je image limitiran na 40MB, što sam u međuvremenu napunio, da li nekako mogu napraviti veći image (100-200MB, mjesta na Hardu imam) ili je taj folder-image limitiran, jer kad napravim new image, on me ni ne pita za veličinu nego samo odredi da će to biti 40MB (premalo)

Kad stvaras novi Image, ispod polja gdje unosis ime imas nekoliko opcija: prva je velicina Imagea (40, 100, 500 MB itd.), zatim vrsta enkripcije i na koncu format. Dakle, mozes izabrati velicinu. Sve sto trebas uciniti jest malo protrljati oci s vremena na vrijeme
Tema zaključana.
13.06.2005 | 19:03
Da pogodil si, a tak sam se izživciral, jer mi je to u jeku posla trebalo! No kad panika uzme maha, oči ne vide, uši ne čuju! Posebno hvala na nježnom edukacijskom tonu, vidiš uvijek je lakše u šali podnjeti kritiku, drago mi je vidjeti i profesore da se nisu zapustili
Tema zaključana.
19.10.2005 | 16:42
eh, sjetio sam se da je to netko tražio i eto, od sada možete skrivati svoje promiskuitetne i razno-filske foldere od očiju javnosti:) adresa je .....

www.apple.com/downloads/macosx/system_di...ies/hidefolders.html

Ray
Tema zaključana.
19.10.2005 | 19:24
Miomikin izum je zakon, dobra stara škola, ipak lijepo je kad se sjetite brižno biranih naslova, pa nakon dugo vremena stara tema dobije update!!! Budemo još proučili taj hidefolders!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1511)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO