Remote control problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Remote control problem

22.09.2012 | 15:41
Imam MBP17" 2007g na kojem je sad 10.8.1 kojeg sam nadogradio sa 10.7 gdje sam već primjetio probleme- naime kad je stroj pod manjim opterečenjem počinje gubiti funkciju miša to jest kao da se mu pošemere svi parametri i radi naopačke a pisanje pošte nije moguče jer me kod pisanja svako malo vrača natrag ili briše automatski kako ja tipkam,te sam od sebe kaći fajlove i kad pomičem miš nikako da ga otkači-probao u tipkovnici resetirat no ne radi!!
Nakon nekog vremena kad ga rasteretim vrati se na normalu i funkcionira kao i prije!!
Imam prikačen i externi trakpad pa neznam dali me on ne zeza??
Jedino šta u takvim momentima reagira je njegov trackpad sa dvoklikom-pokušao sa popravkom HDD-a no javlja mi da je jedan fajl sa remote kontrola oštečen i neda se popraviti!! Nije mi jasno pa ako itko ima koju ideju molim pomoč!!
ZAHVALJUJEM!!
Tema zaključana.
22.09.2012 | 17:52
izvadi bateriju pa probaj raditi samo na struju. Napuhana baterija pritišće trackpad odozdo pa se to događa.
Tema zaključana.
22.09.2012 | 19:06
Hvala Smayoo no ne događa se to meni na trackpadu vec mi blutoth miš poblesavi pa neznak kako bi baterija smetala-bdw. promjenio sam je pred pola godine jer mi se originalana napuhnula!!!!
Tema zaključana.
22.09.2012 | 19:47
Pogledao bateriju i stvarno je malo napuhnuta-zamjenski šit !!
Za sada radi kao i kad mi je samo od sebe poblesavilo no tipkanje po tastaturi mi je zadavalo najviše problema-javljam ako šljaka!! Za sada HVALA!!!
Tema zaključana.
24.09.2012 | 10:03
Baterija se napuhne kad se pregrije. Ne mora biti (zapravo nema baš ni logike) da se napuhala zato što je zamjenska. Ako su ti to dvije napuhane baterije u 6 mjeseci, razmisli o načinu korištenja laptopa, jer je vjerojatno problem u nečem što ti krivo radiš.

Da li ostaviš laptop na suncu?
Da li ti se događa da se probudi iz sleepa dok ga nosiš u torbi pa se pregrije?
Možda imaš problema s elektronikom koja ide između magsafe konektora i baterije, pa ti ne regulira punjenje kako treba, pa se baterija pregrijava?
...
Tema zaključana.
24.09.2012 | 12:25
Ma to je prva zamjenska i stalno je na jednom mjestu-stolu,stroj tu i tamo doživi neka opterečenja no mislim da je svejedno do loše kvalitete baterije ( stajala me nekih 265 Kn) za sada kad nije u stroju sve funkcionira-probat ću danas navećer staviti bateriju natrag pa ako zašteka onda nema druge nego u koš sa njom!!
P.S. Napuhnuta je nekih 1-2mm u jednu i drugu stranu!!
Svejedno puno hvala!!
Tema zaključana.
24.09.2012 | 12:34
Dakle, ako je stalno stajala na stolu i uglavnom spojena na punjač, onda ti je za razmisliti da ti nije slučajno neispravna elektronika u Macu (ili u punjaču), koja bi trebala regulirati struju punjenja ovisno o temperaturi baterije.

Ako već smatraš da se baterija napuhala zato što je loša (zamjenska), što baš nema logike, upitaj se zašto se napuhala ona prva, originalna. Litijska baterija se ne napuhuje tek tako, ni od starosti, ni od nekvalitete. Nego samo od vrućine.
Tema zaključana.
24.09.2012 | 13:10
Da dobro pitanje samo neznam što predlažeš dali na servis sa strojem ili zamjena punjača-imam unibody 13" pa sa njim da probam samo neznam kako da ga isprobam ili možda znaš neki tips??
Tema zaključana.
24.09.2012 | 13:51
Ništa konkretno. Za početak možda Coconut Battery ili neki sličan alat pa njime prati temperaturu baterije malo pažljivije. Probaj je u raznim režimima (Charged, charging, rad samo na bateriji) i prati temperaturu svakih 5-10 minuta.

Meni je u svim uvjetima temperatura baterije više manje stabilna između 29 i 32 ºC (ovisno o vanjskoj temperaturi), pa do 35ºC kad ga dulje vrijeme (>2h) držim na krilu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1046)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO