Instalacija 10.8 na Macpro koji ga ne podržava
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Instalacija 10.8 na Macpro koji ga ne podržava

• campo
  • Posjetitelj
20.10.2012 | 14:17
Zna li netto kako se instalira 10.8 na Macpro koji ga službeno ne podržava? unaprijed hvala
Tema zaključana.
20.10.2012 | 16:25
pogledaj ovo, možda ti pomogne:

www.jabbawok.net/?p=47
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
20.10.2012 | 19:27
Ako probaš, svakako javi iskustvo!

Dapače, ako zapišeš postupak s detaljima, Uredništvo će to rado objaviti kao tekst koristan mnogima u sličnoj situaciji.
Tema zaključana.
20.10.2012 | 20:48
Ja bi odmah probao, ali nemam stariji mac na koji bi instalirao. Ali to je isti princip ko kod Hackintosh-a samo staviš Mac-u 64 bitni EFI pred nos.
Po forumima se čita da je nekolio njih instaliralo i da šljaka perfektno.
Treba mu druga grafulja i Quartz Extreme i Core Image ne rade.
Probaj, Davore ti si naš Tester a imaš sigurno neku mašinu na koju bi ga mogao peglati.
Tema zaključana.
21.10.2012 | 01:37
Ima i ovaj link...koji se mozda i prvi pojavio na netu,cim se pojavio 10.8....
www.j4mie.co.uk/blog/how-to-install-mountain-lion-on-macpro11/
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
21.10.2012 | 01:45
Imam stroj, ali nije mi za zezanciju, pa nisam od eksperimentiranja za sada.

Vodiči koje sam našao su svi bili za pre-release izdanje ML-a i kasnije nisam našao info kako se stvar ponaša nakon službenih updatea, a i na par mjesta sam vidio da su neki imali problem sa zvukom (valjda isto zbog zakrpanog drivera). Da imam vremena i stroj koji mi nije bitan, išao bih se zezati, ali ovako za sada čekam neki 100% provjerni vodič.

Tko prvi uspije, neka javi!
Tema zaključana.
21.10.2012 | 05:56
Zalosno je da, ne tako stara, perjanica Apple ponude ne podrzava najnoviji OS
Tema zaključana.
21.10.2012 | 09:13
ja sam i sa Lionom 10.7 na MacPro 1.1...imao problema sa zvukom...posle update,sve radi normalno....
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
21.10.2012 | 10:43
@drlovric - to nije samo žalosno, to su mnogi nazvali "izdajom" i sramotom. Vidjeti ćemo rasplet cijele te "pro" situacije s idućom godinom.
Tema zaključana.
21.10.2012 | 11:37
To tjeranje da se kupi novi Hardware je stvarno postalo užasno!! Ni Power Nap ne radi ni na još novijm strojevima, jer treba biti SSD u mašini da bi radio, normalno original Apple-ov SSD (ma šta god to bilo). Pa zar oni stvarno misle da smo mi toliki bravi da to ne kužimo, ili jesmo li mi toliki bravi da nam je to sve jedno što nas prave budalama?
Tema zaključana.
21.10.2012 | 12:08
Kod 1,1 i 2,1 masina se zapravo radi o laznom oglasavanju, jer je masina deklarirana kao "64-bitni workstation", a to u konacnici nije jer nema 64-bitni EFI. Oko toga bi prvenstveno trebalo dici halabuku. Ja sam u par navrata pisao u Apple oko toga, medjutim nikakvih pomaka niti odgovora...
Tema zaključana.
21.10.2012 | 14:01
ajde vi iskusni,koji ste duze u ovoj Mac prici..sta mislite,koliko je njima problem u Apple-u,da uz neki update,rese to i za nas sa Macpro 1.1....mozda uz neki novi firmware...ili sta vec???..da ne moramo da budzimo ovako...
Tema zaključana.
21.10.2012 | 15:29
Je...ziher im je cilj napisati novi firmware, nebili jos duze ne kupovali nove strojeve.
Supcarski...zaista supcarski, ali ko sto SuperUnknown kaze...lazno oglasavanje!
Tema zaključana.
21.10.2012 | 15:45
Ako je nešo moguće nekim Hack-om napraviti, onda je njima u Applu to dva put moguće, samo su g...a lopovska, kojih je gladan k...c napravijo i treba nas natjerati da trošimo lovu bez veze.

P.S.: ne znam zašto mi se postovi ponavljaju?
Tema zaključana.
21.10.2012 | 19:20
Ne znam ni ja, ali evo, pobrisao sam dupliće
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
21.10.2012 | 19:20
^SuperUnknown^ Ja sam barem dobio odgovor - jer sam im pisao kao developer, rečeno mi je: "Pobrinut ću se da za ovo saznaju odgovorni."
Tema zaključana.
21.10.2012 | 19:44
dpasaric kaže:
^SuperUnknown^ Ja sam barem dobio odgovor - jer sam im pisao kao developer, rečeno mi je: "Pobrinut ću se da za ovo saznaju odgovorni."

Ajd ih malo stisni
Tema zaključana.
21.10.2012 | 19:45
Je. Već čujem kako ih boli... q.ac.
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
21.10.2012 | 20:04
Nemoj tako smayo. Posute ce se Apple pepelom, ispricati za ucinjeno i na kraju popraviti situaciju plus dati besplatan upgrade za sve pro strojeve. Mark my words.
Tema zaključana.
21.10.2012 | 20:23
Može opet oklada?

Kladio se Davor sa mnom prije jedno 2 godine pa sad nešto baš ni ne spominje dosadašnje ishode...
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
21.10.2012 | 20:27
Smayoo, sarkastican sam bio, a ne ozbiljan
Tema zaključana.
21.10.2012 | 20:33
Davore, ne slusaj Waldorfa i Statllera...
Svi mi 1.1-nicari vjerujemo u tebe
Tema zaključana.
21.10.2012 | 20:57
Ja u među vremenu tražim hack, to se pored geilbreak-a za IPhon pokazalo kao jedini ispravan način rješavanja takvih malo umnosti.
Tema zaključana.
22.10.2012 | 00:36
ma kad malo bolje razmislim,nesto mi i ne treba ML za sada na MacPro...cak mi je i Lion na FW hardu...Al da su Sise..Sise Su....
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1225)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO