Dual HDD/SSD instalacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dual HDD/SSD instalacija

21.10.2012 | 21:22
Eto, optiku sam uklonio i umjesto nje stavio SSD Corsair F60GB2 force serie više iz radoznalosti nego potrebe. Imam vanjsku optiku tako da to nije problem. (iMac alu 7.1).Sa CCC sam pokušao prebaciti samo OS ML, jer bi ostalo imao na HDDu ali mi ne ispada kako bi htio. Te me zanima kako podesiti da to funkcionira. Znači dokumentaciju koja ima oko 250GB ostaviti na HDD a ostalo na SSD. Aplikacije sam prebacio sa OSom ali sve memorirane stranice Safarija nisam nego samo goli OS. Pretpostavljam da u rubrici User U CCCu to treba označit tj odznačit. Probao dva put pa mi nije uspjelo. Savjet ?
CCC.png
Tema zaključana.
21.10.2012 | 21:45
Samo da vidimo da li sam te dobro razunio.
Ti bi na SSD stavio samo OS ili i Aplikacije? A na HDD-u bi ostalo sve drugo?
Tema zaključana.
21.10.2012 | 22:00
Da, OS, aplikacije a dokumentaciju na HDD. Na SSD bi išlo oko 30-40 GB max. mada mislim da i manje, dok dokumentacija na HDD.
Znači sa OS i mail, iTunes pa čak i iPhoto stane, te preglednik sa umemoriranim da ne moram ponovno. To je to otprilike !
Tema zaključana.
21.10.2012 | 22:11
Ja bi na tvom mijestu instalirao nanovo OS ML na SSD- stavio ga na mijesto gdje ti je sad HDD,a HDD na mijest optike i onda na njega povukao sve šta mi sa HDD-a treba uključujući i Aplikacije. Stavio da mi se mašina boota sa SSD-a i gotovo. Sve šta radiš u buduće momriraj na HDD i to bi bilo to.
Tema zaključana.
21.10.2012 | 22:36
Ok, ali mi je adapter za SSD za 2,5" i za sada mi ta kombinacija ne prolazi. Uredno se diže sa SSD ako to označim u prefsima. Još nisam skužio kako memorirati na HDD kad sam na SSD. U ovome nisambaš doma:blush:
Tema zaključana.
21.10.2012 | 22:51
Vidiš li u Finder-u oba HD-a?
Tema zaključana.
21.10.2012 | 23:01
Trenutno sam na SSDu i u Finderu mi pokazuje samo HDD, dok na ekranu imam oba. Vjerovatno zato što je izabran HDD kao startni. Promjenim to pa ću vidjet.
PS Ne vidi se. Vidi se kao optika u About thi Mac.
Diskovi.png
Tema zaključana.
21.10.2012 | 23:06
Ako ne vidis oba diska onda idi u Finder preferences i stavi kvacicu tu:

img.skitch.com/20121021-g21jh48tisnmcchxthfm57c1sr.png
Tema zaključana.
21.10.2012 | 23:14
@SuperUnknown, hvala, sad se vide oba.
Update: sad sam kužio tek koliko mi filmovi zauzimaju mjesta.
Tema zaključana.
22.10.2012 | 08:57
Jzelko, sjedni uzmi neki programčić kojim ćeš vizalizirati sve to šta ti se nakupilo na tvojim HD-ovima i počist po kući.
1. Baci sve šta nisi nikad otvarao.
2. Baci sve šta nisi godinu dana otvortio
3. Baci sve šta misliš da nećeš nikad otvoriti.
4. Baci sve šta ti stvarno ne treba.

Ti si pravi "Messi" u sakupljanju bezpotrebnih GB-itova. Programi kod tebe zauzimaju minimalno mijesta.
Ako misliš da će ti to sve nekad trebat, onda ih prvo stavi na neki Externi HDD i ako ti stvarno bude trebalo imaš ih negdje. Garantiram ti da taj vanjski HDD nećeš nikad uzeti u ruke
Tema zaključana.
22.10.2012 | 12:46
Lako je to reći kad znaš. Strah me da ne otkantam nešto što mi treba. Usput, povremeno mi nešto i treba iz arhive. Više me zanima kako arhivirati mail arhivu, jer tamo ima dosta toga. Probao sam par puta, ali neznam čime otvoriti ili kako to podesiti.
Tema zaključana.
22.10.2012 | 13:16
Skini si programčić DaisyDisk, njime ćeš vidjeti koliko ti i šta ti zauzima prostor i onda kreni sa brisanjem.
Šta se arhive tiće ne razumijen? Kako čime otvoriti? Pa arhivirane mailove Mailom.
Tema zaključana.
22.10.2012 | 15:17
Ma da. Ja mislio da se dade otvoriti kakovim Readerom kao PDF ili sl. Da ga se ne mora vraćati natrag ako ti šta zatreba, nego ga pregledam na vanjskom disku.Jbg.
PS Probam taj alat za disk.
Tema zaključana.
22.10.2012 | 17:33
Ja sam jedanput neznam zašto slučajno izbrisao sve Mailove sa mašine, mislio sam da je kraj svijeta. Sve šta mi je bilo (važno) bilo je u tim Mailovima. To je trajalo točno tjedan dana i nakon toga je sve bilo kao uvjek. to znači ne brini ništa izbriši sve šta je starije od pola godine i vidjet ćeš da ti to nije ni trebalo.
Tema zaključana.
22.10.2012 | 18:09
Postoji program za arhiviranje mailova u pdf http://emailarchiverpdf.com
Tema zaključana.
22.10.2012 | 18:36
@ DrAle, to bi bilo ono što sam tražio. Fala.
@ tino1 , kako kome, jer mi se već desilo da sam imao spor(sudski) i da me spasilo jer sam imao dokaze korespondencije mailovima. I to nakon skoro 2 godine. Zato opareni na ledeno puše. Oprez je majka mudrosti, a i moje godine mi to kažu.
PS Ona varijanta tino1 ne ide sa zamjenom diskova jer je originalni 3.5" i nema šanse (mjesta) staviti ga na mjesto optike. A brzina SSDa na IDE konektoru koji je usko grlo nije isplativa za instalaciju (kolko mi se čini). Tako da sam nakon isprobavanja raznih varijanti odustao. Za sada.
Tema zaključana.
23.10.2012 | 09:46
Ispravak navoda !
Sa SATA produžnim kablovima se može riješiti stvar, da se ne mora seliti diskove. Čekam dok stignu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1192)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO