Pascaloid
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pascaloid

15.10.2003 | 18:01
Zanima me ima li kakav Pascal-oid na macu?
Jel tko zna?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
15.10.2003 | 18:34
Tražiš nešto baš za programiranje u Mac okolini ili ti treba Pascal radi škole ili nešto slično? Ako je ovo drugo u pitanju, digni neki PC emulator i vozi... takve stvari rade više nego dovoljno brzo i u emulaciji. Baš Pascal za Maca se ne sjećam da sam vidio, ali sam naletio na konverter Pascal koda u C...
Tema zaključana.
15.10.2003 | 18:50
Ma za fax mi je.
Radi se u Delphiju, a ja nisam uspio naci Delphi za PPC ili bilo sta slicno.
Pa eto, pomagajte prije nego okinem!
S.O.S. !
Tema zaključana.
15.10.2003 | 18:52
Jos nesto, cini mi se da je CodeWarrior imao nesto takvo ali nisam siguran...?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
15.10.2003 | 20:56
Ako ti je za fax, onda uopće nemoj lomiti glavu i eksperimentirati, nego lijepo radi kao i svi drugi - samo pod emulatorom.
Tema zaključana.
15.10.2003 | 22:39
Pogledaj www.microbizz.nl/gpc.html .
Tema zaključana.
16.10.2003 | 14:38
Hvala najlijepsa!
Probat cu, pa se javim.
Tema zaključana.
16.10.2003 | 20:02
Vidis, na GNU Pascal sajtu pise nesto jako vazno:

"A GNU Pascal plug-in for MetroWerks CodeWarrior is under development. Integration with Apple ProjectBuilder is in an experimental state."

Drugim rijecima, to nije ni izbliza nesto kao Delphi, jer Delphi ima svoj IDE, a GNU Pascal tek pokusava se integrirarti u CodeWarrior i XTools (Project Builder).
Bez tih alata programiranje je mukotrpan posao, narocito onda kada hoces izraditi aplikaciju koja koristi GUI. Bez svega toga, GNU Pascal je samo jedan kompajler u moru slicnih linijskih kompajlera pod Unixom.
Tema zaključana.
17.10.2003 | 13:55
Bas si me razveselio!
A stvar nisam jos stigao ni probati (CW 9).
Ali sad... Hello VPC...i kutijo Apaurina...
Tema zaključana.
  • eucryl
  • Posjetitelj
19.10.2003 | 18:15
Neće ti trebati apaurini... Ne znam koji stroj imaš, ali VPC na iBooku 600 sa 384Mb ima sasvim solidnu brzinu za to kaj ti treba. Pa ti usporedi...
Tema zaključana.
20.10.2003 | 16:34
Imam VPC 6.0 i probao sam ga (Win98).
Cini mi se da trazi dosta memorije pa mislim da mi je zato spor, ja imam samo 256 Mb.
Jeli mozda 6.1 sta brzi?
Tema zaključana.
11.02.2004 | 14:59
Ima Pascala na Macu koliko hoćeš ! Mislio sam da je Pascal zaštitni znak programiranja na Mac-u...

Imaš ThinkPASCAL,GNU-PASCAL... a uskoro koliko se moze vjerovat pričama i FreePASCAL (IDE još u beti ali radi) kojeg bi ti preporučio jer je besplatan i raširen po svim platformama isto kao i GNU PASCAL. Što se tiče Delphija ne znam ali sigurno imaš nešto barem nekakva nadogradnja.

Usput pogledaj ovu stranicu: www.pascal-central.com
Tema zaključana.
12.02.2004 | 15:34
"Ima Pascala na Macu koliko hoćeš ! Mislio sam da je Pascal zaštitni znak programiranja na Mac-u..."

I ja isto!

Puno hvala!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (860)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO