Urban Jungle - domaća simulacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Urban Jungle - domaća simulacija

• dpasaric
  • Posjetitelj
21.09.2005 | 01:37
Nije direktno vezano s Macom (ok, jedan dio se modelirao na Macu, i PC koji se koristio za ravoj ima Cinemu 23), ali je jako interesantno i vrijedno spomena - tim više što se radi o projektu DIR-a. Nadamo se da će biti uspješan barem kao i Jabučnjak - jedan od najpopularnijih DIR projekata! Tko zna, možda napravimo i Mac verziju ako se Apple pojavi u školama...

O čemu se radi?

Zadnje tri godine vrijedni DIR-ovci radili su na tajnom projektu - PC igri! Radi se o simulaciji prometa koja koristi module s umjetnom inteligencijom za dočaravanje stvarnih prometnih situacija u velikom gradu - da, da, sve one iritantne gužve, začepljenja i autobusi su ovdje... Cilj je - voziti po propisima! Simulacija je zamišljena prije svega za školarce koji kroz igru mogu naučiti prometna pravila, ali siguran sam da će biti zanimljiva i odraslima.

Kako bi se igra i vizualno razlikovala od stotina sličnih auto-igrica, a istovremeno imala maksimalnu moguću relanost, krenulo se u ambicioznu misiju - preslikati stvarni grad u igru! Da, cijela igra se odvija u Rijeci! Cijeli širi centar je unesen u igru, svaka ulica, svaki znak, a teksturiranje objekata radilo se preko dvije godine!

Pre-release verzija igra može se pogledati na sajmu automobila Auto 2005 na obali, a final izlazi za mjesec dana. Igra će biti BESPLATNA, naklada će biti oko 7000 kopija (prvenstveno za škole), a bit će raspoloživa i za download. Vjerojatno će je objaviti i neki od domaćih računalnih časopisa. Igra je financirana nizom sponozora koji se pojavljuju u igri (npr. igrač drži novac u Raiffeisen banci, auto osigurava u Croata osiguranju itd...), a za marketing projekta zadužen je Kreativni odjel. Još ima mjesta na jumbo-plakatima po gradu, pa ako ima zainteresiranih - javite se!

A sada par \"teaser\" snapshota iz igre...

Tema zaključana.
21.09.2005 | 21:56
Svidja mi se ideja, ali najvise iz sebicnih razloga Konacno cu se provozati Rijekom a da ne zalutam )))

Ozbiljno, hvale vrijedan projekt koji moze samo dobroga donijeti, a jednoga dana mozda bude i za svaki veći grad - nešto kao XPlane?
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
21.09.2005 | 22:38
Ludnica! Zanima me samo koliko će biti \"težak\" za DL. Svaka čast DIR-u na ovome!
Tema zaključana.
21.09.2005 | 23:18
ma bas je super. za 5
Tema zaključana.
22.09.2005 | 00:06
Dobro izgleda.
U kojem programu su rađeni modeli i u kojem programu je programirano???
Tema zaključana.
22.09.2005 | 02:39
Super stvar, za svaku pohvalu! Moram imati jedan primjerak!
Tema zaključana.
22.09.2005 | 10:52
Tko zna, možda napravimo i Mac verziju ako se Apple pojavi u školama..

A kaj je sa školarcima koji imaju Maca doma ??? ....
Tema zaključana.
22.09.2005 | 14:36
Piko je napisao:
Tko zna, možda napravimo i Mac verziju ako se Apple pojavi u školama..

mozda Mac verziju? samo PC? morate napravit Mac verziju!!!!!!!!!!!!!!!
Tema zaključana.
22.09.2005 | 22:22
User je napisao:
Zanima me samo koliko će biti \"težak\" za DL. Svaka čast DIR-u na ovome!

Hvala na pohvali. Trenutno je instalacija teska oko 50MB. Udebljat ce se za soundtrack (tocnije, radio program) jer u trenutnoj verziji vrtimo samo dvije glazbe.

S obzirom da nam je mapa Rijeke samo pilot, igraci mogu racunati na oko 50ak MB po svakom gradu. Sto ne znaci da znamo kad ce drugi gradovi.
Tema zaključana.
22.09.2005 | 22:33
tgrabar05 je napisao:
U kojem programu su rađeni modeli i u kojem programu je programirano???

Za klasicno modeliranje smo koristili Lightwave (na Macu) i Maxa. No, vecina nije \"klasicno modelirana\". :-X O tome ce biti vise rijeci kad zavrsimo projekt. Programirano je u Delphiju.
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
23.09.2005 | 18:53
Hvala na pohvali.

Nema na cemu, itekako je vrijedno toga, pogotovo jer se 3 godine radilo na tom besplatnom projektu!

Trenutno je instalacija teska oko 50MB. Udebljat ce se za soundtrack (tocnije, radio program) jer u trenutnoj verziji vrtimo samo dvije glazbe.

A mozda bi bio stos ubacit jedan folder gdje korisnici stavljaju vlastite MP3-ce. Time bi skresali velicinu igre, a korisnici bi slusali ono sto zele .

Programirano je u Delphiju.

Ako se vec radi o Delphiju, jel bi bilo tesko prenijet kod u Kylix i iskompajlirat to za Linux? Tako da malo i svoj Slackware \"uposlim\" , a mislim i da bi veliki broj ostalih hrvatskih Linuxasa rado downloadao tu igru, a s obzirom na njihovu \"open source narav\" mislim da bi ih dosta i pridonijelo njenom razvoju, mozda novim levelima ili mogucnostima...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
16.03.2006 | 10:36

Objavljen je Urban Jungle 1.01 patch...

- novi načini vožnje (automatski mjenjač, ručni mjenjač, gradski mod, krstarenje)
- znatno proširena podrška za igrače kontrolere
- realističnija fizika vozila
- realističnije karakteristike vozila
- automatsko ažuriranje igre (zakrpe) putem Interneta
- ispravak pojedinih prometnih problema
- prikaz stupnja prijenosa tijekom vožnje
- deinstalacija

Kako se stvari razvijaju s Intel Macovima još malo, pa će se moći igrati Urban Jungle na Macu bez emulatora...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1420)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO