+447O1192O343
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

+447O1192O343

27.07.2015 | 09:32
Ovaj broj je poslao poruku na zenin telefon s porukom neka se nazove taj broj.
Nista nije nazvala i obrisaka je poruku.
Malo sam bacio oko i shvatio da je +44 pozivni za UK, ali 70 je redirekcija na neki medjunarodni broj.
Ima li netko u UK koji moze nesto vise reci o ovakvim brojevima i nadam se da nitko nije nasjeo.
Tema zaključana.
27.07.2015 | 10:30
Niste jedini

Cak sam naisao na jednom drugom forumu primjer ,gdje je covjek dobio poruku i njegovo ime stojalo u poruci

Tipa

Hey IMECOVJEKA ,

sadrzaj slican ko u tebe

Isto se nadam da niko nije nasjeo.

Nadam se da necemo ni imati primjer da neko jeste

A guljaza je neka garant
Tema zaključana.
27.07.2015 | 10:31
Možda da promjeniš nule u veliko slovo O tek toliko da ne bi netko slučajno kliknuo na te brojke na iOSu i nazvao broj?

Mene su iz jedne afričke zemlje zvali prije mjesec/dva iza ponoći. Googlanje je pokazalo da se nadaju da ćeš nazvati njihov broj kako bi ti lopine naplaćivali svaku sekundu poziva skoro pa jednako skupo kao što legalni operateri naplaćuju data roaming iz iste te države.
Tema zaključana.
27.07.2015 | 10:46
Nije to redirekcija na medjunarodni broj, ali moze biti (i najvjerojatnije je). To se jos naziva 'follow me' broj, namjenjen je firmama koje zele pojednostavniti stvari tako da klijentima daju samo jedan kontakt broj. Oni mogu na tom broju podesiti da npr. od 8:00 do 12:00 proslijedjiva pozive na 1 broj, od 12:00 do 18:00 na drugi broj, a iza 18:00 na treci, isto se moze podesiti ako se jedan broj ne javlja da prebaci na drugi itd. Posto se moze podesiti na bilo koji internacionalni broj,servis se cesto zloupotrebljava, da se zamaskira prava lokacija i prikaze kao UK. Ali kad klijent (ili zrtva) nazove taj broj, placa tarifu za posebne brojeve u UK, a ne internacionalni broj gdje je zapravo preusmjeren.
Jos jedan od primjera tog broja bi bio, ako netko prodaje npr. auto a ne zeli objaviti svoj broj, tad privremeno zakupi 070 broj i namjesti da proslijedjiva na njegov broj.

Ukratko, moze biti legit, ali zbog prirode da skriva zapravo pozivani broj i cinjenice da nema nikakvih limitacija prema internacionalnim brojevima, usluga se cesto zloupotrebljava. Najvjerojatnije je neki scam.
Tema zaključana.
27.07.2015 | 14:38
E sad, kako promjniti naslov da se umjesto 0 stavi O?
Tema zaključana.
27.07.2015 | 21:20
Ti nikako, to može mod ili admin.
Tema zaključana.
27.07.2015 | 22:12
Promijenio.
Tema zaključana.
28.07.2015 | 06:50
Hvala
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1035)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO