Mac Tipkovnica
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Mac Tipkovnica

21.09.2015 | 11:43
Pozdrav,

Voda mi se prolila po tipkovnici laptopa i sad stisnem jedno slovo, pise mi nekoliko njih, svaki put razlicito.

1- Moze pomoc kako ocistiti/ posusiti/ zamjeniti tipkovnicu?
sama se ne usudim rastavljat laptop i susiti.

2- spojila sam vanjsku Dell tipkovnicu i sad su mi y i z zamjenjeni, i ne mogu @ napisati. Probala sam ove komabinacije ali ne ide

AltGr+V = @
ALT+064 =@
SHIFT+2=@
Ctrl+Alt+V = @

hvala
Tema zaključana.
21.09.2015 | 12:47
Ako nakon nekog vremena samo ne proradi nakon sto se osusi, bojim sa de je tipkovnica nepovratno ostecena.

Sto se drugog pitanja tice, kombinacija je isto kao i na Mac tipkovnici, dakle Shift+Alt+2.
Tema zaključana.
21.09.2015 | 13:18
I odaberi si "Croatian PC" layout tipkovnice da te ne zbunjuju Y i Z.
Tema zaključana.
21.09.2015 | 14:23
ok hvala.

a kako promijeniti u "Croatian PC" layout? stavila sam hrvatski jezik u "keyboard" i "language and tekst" ali jos uvijek je isto.

Još jedno pitanje, s obzirom da mi ne rade tipke za print screen na mac laptopu,jel postoji neka opcija da ne radim print screen cjelog ekrana nego samo dijela koji zelim (Command-shift-4) sa dell tastaturom.

Ako ne, koju aplikaciju da skinem? i ako moze objasnjenje sa koracima, please, jer otkad sam instalirala mac keeper strah me ista instalirati.
hvala
Tema zaključana.
21.09.2015 | 15:07
Mislim da bi Windows tipka trebala imati fuknkciju Command tipke, probaj. Ako ne, možeš koristiti Grab aplikaciju.
Tema zaključana.
21.09.2015 | 15:30
U System Preferences > Keyboard > Input Sources klikni na Croatian i dolje na + dodaj Croatian PC.

Za print screen koristi aplikaciju Preview > File > Take Screen Shot (From Selection/Window/Entire Screen).
Tema zaključana.
21.09.2015 | 15:38
Da, radi sa tipkom Windows
Tema zaključana.
21.09.2015 | 15:54
u U System Preferences > Keyboard imam ovo:
ne mogu pronaci Input Sources, Croatian,Croatian PC.
Tema zaključana.
21.09.2015 | 16:03
Evo nasla
Prilozi:
Tema zaključana.
21.09.2015 | 16:06
Sorry, nismo znali da si na Snow Leopardu.
Sad jos samo u Input Menu (gore izmedu sata i zvuka klikni na zastavu) odaberi Croatian PC.
Tema zaključana.
21.09.2015 | 16:18
a sto se tice tipkovnice, ako se ne oporavi, moze se kupit preko ebaya i dati nekome da mi zamijeni?
Tema zaključana.
21.09.2015 | 16:29
pjedvaj- evo i gore kod zvuka je Croatia PC.

Moze preporuka za napraviti ciscenje i update softwera i programa?( nisam to radila od kada sam ga kupila prije 4-5 god)
Pokusala sam par puta softwer update ali bi negdje zapelo pa sam odustala.
I pokusala ocistit pa instalirala mac keeper za koji sam poslje citala da je virus
Tema zaključana.
21.09.2015 | 16:32
Ovisi o modelu. Kupio sam i zamijenio jednu na plasticnom MacBook-u na eBay-u za 30-ak $. Najbolje spremi podatke na eksterni disk, ugasi laptop i izvadi bateriju. Na servisu ce ti tocno procijeniti stetu, ako je voda prodrla ispod tipkovnice. Mozda je i spase ako je natope s alkoholom da sprijece koroziju. Bitno da u tekucini nije bilo secera.
Tema zaključana.
21.09.2015 | 16:35
Cista reinstalacija OS-a obicno rijesava stvar s najmanje glavobolje.
Za ciscenje smeca kao sto je MacKeeper probaj ovo: www.adwaremedic.com/index.php
Tema zaključana.
21.09.2015 | 16:50
Ne bi ja kemijao s ničim takvim. Čista instalacija i gotovo. Tako si sigurna da je sve otišlo. Podatke sačuvaj (sad jer prilika i za reviziju onoga nepotrebnog) i ponovno instaliraj.žKad digneš nanovo sistem, napravi nadogradnje (ne budu išle odjednom, nego u više puta). Stišći update toliko puta dok ti prozor sa stavkama ne bude prazan, jer neke nadogradnj etraže prijašnje nadogradnje.
Naravno, prvo sredi tipkovnicu.
Tema zaključana.
21.09.2015 | 21:20
iako sam uvijek za clean install, moram pohvaliti Adware Medic. spasio me u nezgodnoj situaciji.
Tema zaključana.
22.09.2015 | 11:46
ajmo jedno brzinsko pitanje kada je tema već otvorena...

Kakve tipkovnice (ne računam Apple keyboards) koristite? Imali negdje neka ergonomska, backlit, mac keys compatible tipkovnica koja nije wireless? Znam da su mi skromni zahtjevi, ali eto probajte mi nešto savjetovati.
Tema zaključana.
22.09.2015 | 13:51
Ne koristim (još) ali bi na www.wasdkeyboards.com/ mogao pronaći nešto po svom guštu. Osim cijene
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.09.2015 | 05:17
rusty kaže:
ajmo jedno brzinsko pitanje kada je tema već otvorena...

Kakve tipkovnice (ne računam Apple keyboards) koristite? Imali negdje neka ergonomska, backlit, mac keys compatible tipkovnica koja nije wireless? Znam da su mi skromni zahtjevi, ali eto probajte mi nešto savjetovati.

Logitech G13 za igre i montazu....
Tema zaključana.
23.09.2015 | 06:46
imam Logitech G10 iz starih dana. Tražim nešto novije i više 'natural'. Dakle ne nužno samo klasičnu 'kliketušu' koja ima backlit. Hvala na savjetima do sada.
Tema zaključana.
23.09.2015 | 12:29
opet ja sa tipkovnicom. U iservisu su mi rekli da je zamjena 1700 kn. Jel mi mozete preporucit nekoga drugoga u Zagrebu tko bi zamijenio uz naknadu i dao preporuku za kupnju tipkovnice preko ebaya? radi se o MacBooku,cijeli bijeli. Tipkovnica ne mora nuzno biti bijela, moze i crna.

I trebala bi zamijeniti podnicu, idealno bi bilo crno. Ovo se odvojilo od vijaka i nemoguce ga je odrzati bijelim, cula sam da servisi to mijenjaju gratis. U IService-nemaju raspolozive. Jel znate neko drugo mjesto gdje se moze zamijeniti? hvala
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1031)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO