Media Player
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Media Player

01.04.2016 | 16:04
Vi pametni pomognite meni. Koji media player preporučujete a da:
-čita što više formata
-ima analogne audio (stereo) i video (komponentni, S-video i kompozitni) izlaz
-ima digitalni HDMI izlaz
-Full HD je dovoljno (1920x1080p)
-mrežnu priključnicu (može i Wi-Fi ali nije uvijet)
-USB ulaz za disk/stick (bez ležišta za disk)
-jeftin

U igri je samo televizor i media player (nema kompa pa ATV otpada). Otpada i DVD player jer je materijal na USB sticku/diskiu.

Znam kako ovo sve ostalo mogu provjeriti osim prvoga. Naletio sam po recenzijama, iako se proizvođač hvali kako MP može reproducirati neki, format, tome nije tako jer zna sadržaj trzati.
Ako može preporuka iz prve ruke.
Hvala
Tema zaključana.
01.04.2016 | 16:21
Jesi razmišljao da uzmeš raspberry pa složiš nešto sam?

Edit:
Tek sam sad vidio kakve ulaze i izlaze tražiš pa vidim da ti raspberry ne pomaže.
Tema zaključana.
01.04.2016 | 16:37
Nije za mene. Treba biti "uštekaj i uživaj"!
Tema zaključana.
01.04.2016 | 16:44
E da, trebao bi podržavati i Netflix.
Tema zaključana.
01.04.2016 | 17:52
Pa di ces s video naci dns na media playeru?
Tema zaključana.
01.04.2016 | 19:04
Ima ih koji imaju analogne izlaze. Zato i pitam. Naravno, govnari od proizvodjaca su radi pohlepe makli sve osim HDMI-a.
Tema zaključana.
01.04.2016 | 19:17
zabac kaže:
Ima ih koji imaju analogne izlaze. Zato i pitam. Naravno, govnari od proizvodjaca su radi pohlepe makli sve osim HDMI-a.

Dugo nisam vidio te analogne, pa sta fali hdmi? Ili zelis upogoniti staru telku?
Tema zaključana.
01.04.2016 | 19:19
mozda ovako nesto...kod mene u Srb ga valjaju za 60 eura...
ima dosta slicnih modela,ovaj je skroz OK..radi sve...KODI,NetFlix,Youtube....
www.geekbuying.com/item/MXQ-Pro-Amlogic-...---Black-356045.html
Tema zaključana.
01.04.2016 | 19:56
A kako se točno preko analognog izlaza prikaže full HD slika?
Tema zaključana.
01.04.2016 | 20:05
smayoo kaže:
A kako se točno preko analognog izlaza prikaže full HD slika?

Preko komponentnog izlaza.
Tema zaključana.
01.04.2016 | 20:07
stefanjos kaže:
zabac kaže:

Dugo nisam vidio te analogne, pa sta fali hdmi? Ili zelis upogoniti staru telku?

Za kolegu treba. JA imam WDTV Live i ATV. JA nemam problema. Ima neki stari TV koji nema HDMI (ili bar misli da nema).
Tema zaključana.
01.04.2016 | 21:51
Najbolje ti je ovo što ti je kolega amsterdamxxx predložio, ima sve moguće priključke. Ima hrpu tih playera na androidu koji su dosta jeftini, a puno nude. Evo jednog random www.ebay.com/itm/CS918-Quad-Core-Android...;hash=item43cd7e4e06
Tema zaključana.
01.04.2016 | 21:51
moze da ima i hdmi,ali moze da se desi da je bas prva verzija hdmi..i znaju ovi novi uredjaji da ne rade na tim prvim Plasmama i slicno...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
02.04.2016 | 00:38
Ne znam, meni to izgleda kao vrlo retro ideja sve skupa... danas gledati non-HD sadržaj mi se čini mučenje. Full-HD smart televizije manjih dimenzija (recimo 32") se mogu dobiti već za 900 kn, a onda se na nju može spojiti i vulgaris USB HDD i ciaos.
Tema zaključana.
02.04.2016 | 05:59
Zasto retro? Ja imam problem jer mi projektor nema HDMI ulaz. Ne mogu na njega spojitit ATV. Moram kupiti komponentu za skaliranje videosignala s HDMI na komponentni signal.
Tema zaključana.
02.04.2016 | 08:21
Zabac i pravu si ovo za Projektor...ima kod Kineza dosta tih uredjaja za skaliranje sa HDMI na komponentni...ali ti to izadje za 20,30 eura jeftinije..bolje ovako sa Androidom,veci izbor zabave....
Tema zaključana.
02.04.2016 | 10:05
dpasaric kaže:
Ne znam, meni to izgleda kao vrlo retro ideja sve skupa... danas gledati non-HD sadržaj mi se čini mučenje.

Zašto bi bilo mučenje?

Imam svoje DVDove s filmskim klasicima (Kubrick, Tarkowski, ...) i TV legendama (Monty Python npr.) koje sam nakupovao kroz 20 godina. I stare VHSove odavno digitalizirane ili u VCD, ili u DVD format. I što bi ja sad trebao? To sve baciti u smeće jer nije HD? A snimljeno je u takvoj tehnici da ne može biti HD ni u snu.
Meni je sadržaj bitniji od prezentacije. Kome je bitno brojati pixele u pozadinskom pejzažu nekog poluuratka koji će biti zaboravljen prije kraja godine, taj neka se drži isključivo 4K.
Tema zaključana.
02.04.2016 | 14:48
Što se tiće materjala davno digitaliziranih, naravno da može u HD i FullHD i u 4K. Ako je materjal snimljen na 35mm film, samo je pitanje finoće digitalizcije (skeniranja) i dobije se visoka rezolucija. Problem je ono što je snimljeno digitalno u nekoj rezoluciji, to ne ide baš tako na više.
Naravno, nema smisla sad sve to bacati i kupovati novo.
Tema zaključana.
02.04.2016 | 18:58
Ma daj, Žabac, pa baviš se fotografijom, znaš cijelu problematiku. To s digitalizacijom s 35mm filma je teorija, a u praksi je jako bitna granulacija koja je ovisila o korištenom filmu (kemiji), ali i o leći na kameri kojom je film sniman. Neki (vrlo) visokobudžetni filmovi iz 80-ih filmova snimljeni su takvom opremom da ih se može uspješno digitalizirati u HD ili čak 4K. A ja pričam o Kubricku i Tarkovskom. I TV produkciji iz ranih 70-ih.
Tema zaključana.
02.04.2016 | 19:26
Ok. Vjerujem kako "celuloid" ima potencijala uz današnju tehniku skeniranja.
Pa procjenjuje se kako 35mm film ima 5-10Mpix što bi odgovaralo FullHD il 4K.
Sigurno ima potencijala, ali nekad nisu postojali toliko kvalitetni uređaji za skeniranje kao danas.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
02.04.2016 | 22:25
smayoo kaže:
dpasaric kaže:
Ne znam, meni to izgleda kao vrlo retro ideja sve skupa... danas gledati non-HD sadržaj mi se čini mučenje.

Zašto bi bilo mučenje?

Imam svoje DVDove s filmskim klasicima (Kubrick, Tarkowski, ...) i TV legendama (Monty Python npr.) koje sam nakupovao kroz 20 godina. I stare VHSove odavno digitalizirane ili u VCD, ili u DVD format. I što bi ja sad trebao? ...

IMHO zato jer ima gomila novog i kvalitetnog sadržaja koji je šteta ne gledati u modernom formatu u kojem je nastao. Naravno da će se npr. Monty Python DVD kolekciju gledati takva kakva jest, ali mnogo toga novoga je zaista grijeh gledati u nekakvoj PAL rezoluciji - npr. BBC dokumentarci, poput serije "Planet Earth" ili novog izdanja serije "Cosmos", itd.

Također, niz filmskih klasika je sada remasterizirano za Blu-ray i mogu se gledati ponovo, ali sada zaista u vrhunskoj kvaliteti, baš kao da si u kinu - npr. tako sam odgledao cijeli Sergio Leone opus, a da ne pričam što full-HD format znači filmovima poput Blade Runnera, Alien serijala i slično... nadalje nije samo to, u paketu uvijek dolazi 5+1 zvuk, a to mnogim filmovima pruži novu dimenziju.

I za kraj Netflix i slično - sav sadržaj (a nije sve novo smeće) je u full-HD formatu, a većina ima i 5+1 zvuk. Zato mi se čini danas gledati video u PAL rezoluciji kao namjerno slušati mono glazbu.
Tema zaključana.
02.04.2016 | 22:57
Slažem se s našim adminom, pa ne slušamo danas audio kazete. Stvarno je grijeh ne gledati danas taj sav A/V materijal u tehnologiji koja nam današnjica dopušta, s tim da i cijene nisu astronomske...osim onih izuzetaka koje je smayoo naveo.
Tema zaključana.
03.04.2016 | 06:53
Želite reći, trebao bi projektor baciti jer analogni ulazi nisi IN?
Imam Panasonic PT-AE100E koji itekako dobro odrađuje posao (1080i i taj mod je sranje, pa gledam u 720p).
Na kraju ipak izuzetci čine razliku.
Tema zaključana.
03.04.2016 | 07:17
Naravno, baci ga! Kako to možeš gledati, heretiče!
Tema zaključana.
03.04.2016 | 08:24
Mogu, mogu, mislim gledati. Ovako i onako imam dioptriju, pa mi kristalno čista slika ne znaći mnogo. .-)
Tema zaključana.
03.04.2016 | 20:17
ti jos dobar,moj matori ne vidi 3D kad mu nesto pustim...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1039)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO