Trazim savjet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trazim savjet

18.05.2016 | 08:35
Pozdrav,
potpuni sam laik o svemu ovome, ali trazim savjet, pa ako mi mozete pomoci. Prije godinu i pol kupila sam MacBook Pro preko !Stylea. Prije 3 mjeseca razbio mi se ekran i odnjela sam ga tamo da ga zamijenene, stavljen mi je novi ekran i sve je bilo ok 2-3 tjedna dok mi se prosli tjedan laptop nije ispraznio do kraja. Nakon toga ekran vise ne reagira crn je, ali laptop se normalno pali i radi preko vanjskog monitora. Bila sam uvjerena da to sigurno ima veze s zamjenom ekrana, da je mozda nije dobro postavljen itd. (ponavljam totalno laik). Odnjela sam ga na servis u !Style uvjerena da je neka greska vezana za postav novog ekrana. Nakon par dana iz servisa me zove covjek i kaze da je otisla maticna ploca, nova kosta 3800 kn (posto mi je garancija bila samo godinu dana, ona vise ne vrijedi). Ja pitam kako je to moguce laptop je star godinu dana, kaze postoji hrpa razloga, ne zna se tocno. Sada me zanima sta mogu uciniti, smatram da je prevelika slucajnosta da ovo nema veze s postavkom novog ekrana, takoder nevjerojatno mi je da laptop radi na eksternom ekranu, ali ne i na mac ekranu. Hvala na pomoci, Tihana
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
18.05.2016 | 09:56
Moguće da je računalo obuhvaćeno Appleovim Extended Warranty programom za računala koja su imala tvorničke greške s grafičkim procesorima. Dobronamjeran servis će ti to rado provjeriti. Možeš pokušati i u Agram Servisu, osobno s njima imam odlična iskustva.

Čudan dio jest da računalo radi s vanjskim monitorom, to bi značilo da je GPU ipak ispravan. Možda je ipak nešto drugo što nije pokriveno produženim jamstvom, ali svakako vrijedi pokušati.

Plan B je otići u Austriju kao najbližu zemlju koja ima "pravi Apple" i tamo kupiti AppleCare jamstvo koje važi tri godine od kupnje računala. Nije jeftino za MacBook Pro, ali svakako jeftinije nego da se plati novi motherboard. S AppleCare jamstvom svaki servis (i onaj u Hrvatskoj) je dužan besplatno obaviti popravak u te tri godine od kupnje računala.
Tema zaključana.
18.05.2016 | 10:08
U najmanju ruku odnesi u još neki servis pa vidi da li dobivaš istu dijagnozu. Ja ne vidim da je relativno kratko vrijeme između zamjene ekrana i ovog problema ikakva indicija da to ima veze jedno s drugim. Ako išta, onda prije onaj izvorni incident kad ti je stradao ekran - on je možda prouzročio i štetu na matičnoj koja se ukazala tek kasnije.
Tema zaključana.
18.05.2016 | 11:08
dpasaric kaže:
Plan B je otići u Austriju kao najbližu zemlju koja ima "pravi Apple" i tamo kupiti AppleCare jamstvo koje važi tri godine od kupnje računala. Nije jeftino za MacBook Pro, ali svakako jeftinije nego da se plati novi motherboard. S AppleCare jamstvom svaki servis (i onaj u Hrvatskoj) je dužan besplatno obaviti popravak u te tri godine od kupnje računala.

Zar nije da Apple Care moraš aktivirati PRIJE isteka osnovnog jamstva?
Tema zaključana.
18.05.2016 | 11:40
Apple Care produljava osnovno jednogodisnje jamstvo, za jos dvije godine. Mora biti kupljen i aktiviran unutar incijalne prve godine.

Znam ljude koji su promasili za par dana, i nisu mogli aktivirati na doticna racunala.

Meni su servisirali u Sarajevu, racunalo kupljeno u USA, niko nije niti racun trazio....
Tema zaključana.
21.05.2016 | 16:22
Istina, prošlo ti je vrijeme za kupovinu AppleCare-a. To mora biti u prvih godinu dana, niti sata kasnije - inače ništa...
Hebiga, šteta...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1042)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO