Firefox i facebook
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Firefox i facebook

25.06.2016 | 10:51
na svom Mac-u imam safari i firefox ...više koristim firefox, no posljednjih nekoliko dana imam problem s facebookom... dok na safariju radi normalno, na firefoxu je rad otežan ... ne dozvoljava mi neke radnje (provjera obavijesti .. klikom na neku obavijest ne otvara mi se ista već samo bijela stranice ... ne otvara mogućnost uređenja statusa ili postavki privatnosti ... problem traje par dana ...probala sam s ponovnim instaliranjem firefoxa ... samo kratko je bilo ok, kasnije po starom ...sve ostale stranice otvaranormalno što bih mogla probati napraviti? molim vas da mi objasnite "jednostavnim jezikom" ... hvala
Tema zaključana.
25.06.2016 | 13:28
1. da li si probala reboot Maca?

2. da li si probala napraviti update ili reinstall flash plugina? Svi problemi koje ja ikad imam s Firefoxom povezani su s tim.

3. Provjeri u Firefoxu pod Alati (Tools) pa Dodaci (Addons) što ti je sve instalirano, da li znaš čemu što od toga služi i da li se sjećaš da si ti to instalirala. Isto tako i pod Priključci (Plugins) - vidjet ćeš ih s lijeva jednom kad otovoriš Dodatke. Sve čega se ne sjećaš ili ne znaš što je - izbriši. Nakon toga quit firefox pa ponovno pokreni
Tema zaključana.
25.06.2016 | 14:54
Kreni prvo od najosnovnijeg, obriši cache i cookies.

ScreenShot2016-06-25at16.50.41.png
Tema zaključana.
27.06.2016 | 17:33
hvala na odgovoru ... provjerila sam dodatke i priključke na firefoxu ... šaljem ti u prilogu ... obrisala sam povijest i cookies ... sve stranice, osim fejsbuka rade ok ... ne mogu u status uploadati sliku ... samo vrti, vrti, vrti i ne mogu ju opće odabrati ... ponekad ne mogu ni običan status napisati ... ako pritisnem F5 koji put nakon toga nešto uspijem ali vrlo rijetko ... sad vidim da ni na safariju ne mogu uploadati sliku na fejs... nemam pojma šta je ... status mreže je dobar ... ne znam u čemu bi mogao biti problem? ... nervira me ... na laptopu koji nije Mac, sve s fejsbukom ide bez problema ... hvala još jednom
Tema zaključana.
27.06.2016 | 18:17
Ja ne koristim fb pa nemam pojma da li te stranice koriste neki flash ili javu ili nešto takvo.
Ali pada mi na pamet još jedna stvar - da nisi slučajno instalirala ono smeće od MacKeepera, MacCleanera ili neki nedajbože antivirus?
Tema zaključana.
27.06.2016 | 19:56
da ... nedavno mi je kći bila pokrenula MacKeeper ... kao tražilo ju je pa je kliknula ... ja sam ga zaustavila malo poslije, čim sam vidjela ... kasnije se je neko vrijeme pojavljivao tražeći ponovo pokretanje ali sam odbijala ... nakon toga sam ga makla iz aplikacija ... da li je on nešto uprskao? kako to riješiti i kako biti sigurna da ga više nema?
Tema zaključana.
27.06.2016 | 20:30
Glavno i prvo pitanje je - kako je kćer to mogla samo kliknuti? Zar je nije tražilo da unese admin password?
Za upute za uklanjanje je najsigurnije da googlaš, jer se postupak mijenja sa svakom novom verzijom. Imaš npr. ove upute, ali to je link kojeg ti dajem napamet, jer nisam osobno nikad morao uklanjati to govno.
Tema zaključana.
27.06.2016 | 20:55
Mislim da je namješteno da ne moram ubacivati lozinku nego kad traži pasvord samo dam enter ... a kći mi nije mala ...odrasla je i kako je njen laptop u kvaru šrikelji se na "moj" mac ... sad kad sam bacila pogled na ye upute, mislim da sam ga deinstalirala jer se sjećam da me je bilo tražilo da navedem razlog pa sam stavila razno ...
pretpostavimo da je deinstaliran, nema ga ni u aplikacijama, kako onda mogu popraviti ovo što je pobrkao? mogu li uopće popraviti? ... oprosti na davljenju, al i ranije si mi za neke stvari pomogao pa volim pitati ... hvala ti puno
Tema zaključana.
27.06.2016 | 21:32
Ne možemo zasigurno znati da je problem izazvao MacKeeper, samo naslućujem da bi mogao u tome biti problem jer mi opisani problem zvuči slično kao neki drugi kod kojih je MacKeeper bio razlog.
Ako problem imaš *SAMO* s facebook stranicama, za pretpostaviti je da samo tu adresu nešto blokira. Ali teško mi je pretpostaviti što, pa ti onda ne mogu niti dati konkretnije upute. Treba čačkati...

Inače, nemati password na admin accountu jako je loša praksa. Dragi Bog zna što ti se sve moglo naseliti na komp na takav način...

Možeš kreirati novog korisnika na tom Macu pa vidjeti da li iz tog accounta stvar radi (što bi značilo da je problem u tvojim preferencijama browsera ili mreže).

Možeš eventualno probati instalirati neki treći browser, kojeg nikad ranije nisi imala pa vidjeti da li ćeš s njim imati više uspjeha (sumnjam).

Možeš provjeriti da li su ti (ne znam kako ni zašto) slučajno uključene neke od "parental controls" (roditeljske kontrole) na tvom accountu (mislim da nisu, ali...), pod System Preferences pa User Accounts.

Možeš provjeriti da li ti je slučajno uključen firewall (System Preferences pa Security.

Ako ništa od toga ne pomaže, dalje nemam ideja. Možda se uključi još netko. Ako ne, predlažem clean reinstall. Nakon što napraviš clean reinstall, a PRIJE nego povučeš natrag sve ostalo s TimeMachine backupa, probaj da li onda radi. Ako tada radi, a nakon TM backup restore opet ne, onda jbg... Clean reinstall još jednom, TM backup ti ne koristi ništa, osim da iz njega izvučeš ručno same dokumente.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1040)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO