Pozdrav od MacKorisnik ekipe! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav od MacKorisnik ekipe! :)

06.11.2016 | 10:57
Jutro svima,

dio naše ekipe se htio registrirati kod vas, ali iz nekog razloga nitko nije uspio odraditi registraciju do kraja, izbacilo bi nešto oko cookiesa. Tako da se iskorištava moja dobrota, s obzirom da sam jedini sa "starim" accountom

Ne želimo biti anonimci ili u bilo kakvim konkurentskim vodama s Jabučnjakom, došli smo predstaviti projekt i team koji stoji iza njega, kao i otvoriti vrata za bilo kakve suradnje.

Bivša ekipa koja je stajala iza MacKorisnika je, barem za sada, na pauzi. Ekipa ima svoje projekte i svog posla, tako da se nisu mogli fokusirati na ponovno podizanje portala i foruma, no zato smo mi uskočili, izdvojili novce, vrijeme i obavili dvije migracije (od kojih mi je još uvijek loše ), koje nisu gotove u potpunosti, ali barem su sajt i forum napokon na nogama.

Tvrtka se trenutno sastoji od kojih četvoro-petoro ljudi, od kojih nikoga direktno ne bih sada prozivao kao urednika, admina ili moderatora MacKorisnika, jer oni su "samo" pomogli pri migraciji i podizanju svega, a u ovom trenu svi funkcioniramo na nekoj jednakoj razini.

Primjerice, Goran Kordić i Mario Varlenić pomažu oko tehničkog djela, sajt, wordpress, forum, invision power suit, ali usput i oko objava na sajtu. Ante Gašpar, Ana Kljajić, Mateja Šop i Matija Torović pomažu s novim, ali i uređivanjem starih objava, oko čega ima još jako, jako puno posla. U ovom trenu nismo profile na sajtu sredili, tako da u većini slučajeva viđate jedan profil koji objavljuje sve članke. No i to budemo riješili.

A pored svega toga još imamo par frendova poduzetnika koji nam pomažu oko fanpagea i nekog konkretnog plana za forum, kao i Josipa Ricova, Alena Cvitka i dragu nam Performitu koje želimo nazad uključiti u team.

Radimo korak po korak, rekao bih čak "puzanje", još kojih pola godine, dok se sve ne poklopi, dok ne nađemo dedicirani team za MacKorisnik i krenemo konkretno s recenzijama i člancima

Za slučaj da još niste pogledali sve, slobodno se poslužite s linkovima:

Sajt: www.mackorisnik.com/
Forum: forum.mackorisnik.com/
FanPage: www.facebook.com/MacKorisnik
Kontakt za suradnju: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

S naše strane se veselimo projektu, budućim suradnjama i zajedničkim eventima
Tema zaključana.
06.11.2016 | 11:11
Dobro nam došli!
Istina, JosipR nije neko vrijeme navraćao ovamo antagonizirati ostale članove , ali začudilo bi me da njegov account ne radi? A Performita se jučer javila na Vikalicu nakon dugo dugo vremena.
Kako god bilo, nisam još čuo da netko nije uspio napraviti korisnički account na Jabučnjaku. Jeste li se javili Ribi mailom? Ili Dpasaricu?
Tema zaključana.
06.11.2016 | 11:23
Hvala na infu, konkurencija još nikome nije naškodila
Tema zaključana.
06.11.2016 | 12:31
Pitao sam se sto je s mackorisnikom jer je mjesecima stranica stagnirala. Sretno u planiranom rebootu, ako netko ima probelam sa registracijom neka mi se javi mailom na riba na jabucnjak.hr
Tema zaključana.
06.11.2016 | 13:03
Mackorisnik je bio gori od Hrelića! Ova pauza je nadam se počistila članove koji su vrijeđali, varali i trolali forum.
Tema zaključana.
06.11.2016 | 13:07
Moram pohvaliti ekipu na MKu za odlično napravljen reboot. Vjerujem da će kao i nekada MK biti ponovno još jedno mjesto okupljanja Apple usera. Jedino je bitno da se opet forum ne pretvori u čisti sales site preprodaje, ali sa aktivnim moderatorima sumljam da će to biti ovoga puta slučaj.

sretno!
Tema zaključana.
06.11.2016 | 13:47
Oho... bas sam se pitao sto je s MK-om, bio je mjesecma zapusten i zao mi ga bilo gledati kako propada. Jedini aktivni dio je bio valjda Oglasnik Sretno dalje!

Btw, sto je s forumom? Izgleda kao HTML '96.
Tema zaključana.
06.11.2016 | 18:23
Meni MK nije zao ni malo. Aktivno sam sudjelovao u radu foruma (uglavnom ios, apps i jailbreak tematike) od pojave ajfona ali sto se tamo dogadalo nema veze s mozgom. Migracija foruma na lose i jos losije; ignoriranje korisnika i prijedloga, rekalmiranje lopovskih servisa, brisanje tema i postova. Znam da je zacetnik stranice otplovio drugim vodama i zanemario MK, postenije bi bilo pokopati ga i bok. Ne znam kakva je situacija danas ali nekim clanovima koji su ga "pokusali" ozivjeti u par navrata; ne bih povjerio ni kuhanje caja a kamoli moderaciju icega
Tema zaključana.
06.11.2016 | 18:35
pokusaj deseti?
sretno momci, bacio letimicno pogled na forum, pristojno izgleda.
doduse mislim da je apple fan baza koja bi sudjelovala na iskljucivo apple orijentiranim forumima manja nego sto je nekada bila (i manje nabrijana svakako), sto je na prvi pogled cudno posto se danas njihovi proizvodi nalaze u 50% kucanstva vlajda, ali bas ta masovnost je skinula onu underground vibru koja je katalizator za ovakve forume.
nekada si na genericnim IT forumima bio cudak ako si otvarao apple temu, danas na bug forumu iphone teme nakupe doslovno par tisuca komentara, isto kao i teme o nekim drugim proizvodjacima. takva ekipa nema potrebe za zasebnim forumima kao sto nemaju zelje za samsung ili android forumima.
sad ici dijeliti ovu malu bazu korisnika, ne znam koliko ima smisla, osim ako su politike urednistva nepomirljive pa eto, zeli se isfurati nesto novo, mozda vise iphone orijentirano... pa zasto ne, drzim palceve.

osobno, da sam svjeze postao apple korisnik, tesko da bi se regao na neki specijalizirani forum. dozivio bi iphone kao sto sam dozivio nekakvu nokiju prije 10 godina i nisam imao potrebe traziti nokia forume.

ovaj forum mi je drag radi ekipe i zadovoljava moje potrebe, ali vama sretno.

i da, nista od toga ako vam josipR ne bude centralna firuga projekta!
Tema zaključana.
06.11.2016 | 19:58
Bez Joze nema ni epla a kamoli foruma Sjetih se dobrih starih vremena i jedne zgode kad nas je pocastio ekskluzivnim insajderskim informacijama susjedove tetke malog koji je bio u USA na faxu i stanovao sa braticem cija je ujna bila Jobsova..........

JozoMafijozo, neprocjenjivo
Tema zaključana.
06.11.2016 | 23:03
Tema zaključana.
07.11.2016 | 07:14
zabac kaže:
Mackorisnik je bio gori od Hrelića! Ova pauza je nadam se počistila članove koji su vrijeđali, varali i trolali forum.

rak21 kaže:
Meni MK nije zao ni malo. Aktivno sam sudjelovao u radu foruma (uglavnom ios, apps i jailbreak tematike) od pojave ajfona ali sto se tamo dogadalo nema veze s mozgom. Migracija foruma na lose i jos losije; ignoriranje korisnika i prijedloga, rekalmiranje lopovskih servisa, brisanje tema i postova. Znam da je zacetnik stranice otplovio drugim vodama i zanemario MK, postenije bi bilo pokopati ga i bok. Ne znam kakva je situacija danas ali nekim clanovima koji su ga "pokusali" ozivjeti u par navrata; ne bih povjerio ni kuhanje caja a kamoli moderaciju icega

Čišćenje je još uvijek u toku, no dobar dio je riješen. Ono ćega nam je svima žao jest starijih članova koji su po broju postova i threadova očito uložili jako puno vremena, a otišli iz xy razloga i prepirka. Dobar dio vremena smo prošli u čitanju kategorija koje su vidljive isključivo moderatorima i ima svega. Određeni postovi od strane MoschuSa i drugih kvalitetnijih članova su pomalo demotivirali novu ekipu, ali srećom smo svi upoznati sa st(r)anjem, MacKorisnik je na 0 posjetitelja i trebat će jako puno rada da se išta na njemu pokrene. No, tu smo, imamo vremena i imamo nešto budgeta, riješit će se.

^SuperUnknown^ kaže:
Oho... bas sam se pitao sto je s MK-om, bio je mjesecma zapusten i zao mi ga bilo gledati kako propada. Jedini aktivni dio je bio valjda Oglasnik Sretno dalje!

Btw, sto je s forumom? Izgleda kao HTML '96.

Hvala na lijepim željama SU, ovo što na forumu vidiš je inicijalna Invision Power tema, ta ekipa je s tehničke strane odlična, do sada nisam vidio bolji forum, no s poslovne traže pare za svaku sitnicu Uglavnom, konkretna tema dolazi u sljedećem updateu za tjedan dana. Bit će kul.

kinsif kaže:
pokusaj deseti?
sretno momci, bacio letimicno pogled na forum, pristojno izgleda.
doduse mislim da je apple fan baza koja bi sudjelovala na iskljucivo apple orijentiranim forumima manja nego sto je nekada bila (i manje nabrijana svakako), sto je na prvi pogled cudno posto se danas njihovi proizvodi nalaze u 50% kucanstva vlajda, ali bas ta masovnost je skinula onu underground vibru koja je katalizator za ovakve forume.
nekada si na genericnim IT forumima bio cudak ako si otvarao apple temu, danas na bug forumu iphone teme nakupe doslovno par tisuca komentara, isto kao i teme o nekim drugim proizvodjacima. takva ekipa nema potrebe za zasebnim forumima kao sto nemaju zelje za samsung ili android forumima.
sad ici dijeliti ovu malu bazu korisnika, ne znam koliko ima smisla, osim ako su politike urednistva nepomirljive pa eto, zeli se isfurati nesto novo, mozda vise iphone orijentirano... pa zasto ne, drzim palceve.

osobno, da sam svjeze postao apple korisnik, tesko da bi se regao na neki specijalizirani forum. dozivio bi iphone kao sto sam dozivio nekakvu nokiju prije 10 godina i nisam imao potrebe traziti nokia forume.

ovaj forum mi je drag radi ekipe i zadovoljava moje potrebe, ali vama sretno.

i da, nista od toga ako vam josipR ne bude centralna firuga projekta!

Jabučnjak je Jabučnjak, tu nema rasprave - s ostalime se ne slažem, ali te razumijem. Baš smo prije koji dan imali raspravu kako se dobar dio nove generacije prebacio na Discord, ali ja i dalje mislim da su forumi neki temelj.

rak21 kaže:
Bez Joze nema ni epla a kamoli foruma Sjetih se dobrih starih vremena i jedne zgode kad nas je pocastio ekskluzivnim insajderskim informacijama susjedove tetke malog koji je bio u USA na faxu i stanovao sa braticem cija je ujna bila Jobsova..........

JozoMafijozo, neprocjenjivo

Joj... Vjerujem da će bit nove ekipe sličnog profila )
Tema zaključana.
07.11.2016 | 15:58
SyZyGy kaže:
Hvala na lijepim željama SU, ovo što na forumu vidiš je inicijalna Invision Power tema, ta ekipa je s tehničke strane odlična, do sada nisam vidio bolji forum, no s poslovne traže pare za svaku sitnicu Uglavnom, konkretna tema dolazi u sljedećem updateu za tjedan dana. Bit će kul.

Ma bas je bilo ono, bez ikakvog stylinga, goli HTML, defaultni font. Vidim da je sad kak treba, valjda sam uletio u nekom nezgodnom trenutku
Tema zaključana.
07.11.2016 | 22:33
Eto, koliko vidim ubačen si u plan s tom HTML forom
forum.mackorisnik.com/index.php?/topic/1...tvorene-do-13112017/
Tema zaključana.
08.11.2016 | 07:26
Vidim da ste i stare članove pobrisali! ;(
Tema zaključana.
08.11.2016 | 08:14
To je valjda odmazda za to što se oni nisu uspjeli registrirati na Jabučnjak!

SyZyGy kaže:
Eto, koliko vidim ubačen si u plan s tom HTML forom
forum.mackorisnik.com/index.php?/topic/1...tvorene-do-13112017/

ScreenShot2016-11-08at08.13.12.png

Tema zaključana.
08.11.2016 | 15:03
Prebačeni su svi članovi osim onih pod kategorijom "Ban", znači svi banani članovi nisu uključeni. A sad, ako su bivše kolege odradili par nepotrebnih banova, na to nažalost ne može nitko od nove ekipe utjecat niti preuzeti krivicu :/.
Tema zaključana.
08.11.2016 | 16:09
IPB je dobar izbor.
Tema zaključana.
08.11.2016 | 16:20
Svaki put kada otvorim druge forume nanovo se iznenadim preglednoscu i jednostavnoscu jabucnjaka
Tema zaključana.
08.11.2016 | 18:08
Ja se ne mogu ulogirati.
Nick je bio @zabac, ali ne znam koju sam e-mail adresu pridružio računu.
Tema zaključana.
08.11.2016 | 21:00
Ja sigurno nisam imao BAN! Ali sad ga vi imate od mene!
Tema zaključana.
09.11.2016 | 11:15
@CooL, još jednom, nitko van kategorije Ban nije pobrisan. Ako nisi dobio ban, onda vjerojatno koristiš krive log in podatke Sad mi se Mario javio da je tvoj Account i dalje aktivan, očito nisi koristio dobre log in podatke, mail ti započinje s bignjato. Tu si:
forum.mackorisnik.com/index.php?/profile/951-cool/

@Zabac, jel ovaj: forum.mackorisnik.com/index.php?/profile/1906-zabac/
Ako da, koristio si mail.com kao platformu, ako imas jos problema slobodno javi.

p.s. @Riba i ekipa, nemojte zamjerit bumpanje threada
Tema zaključana.
09.11.2016 | 16:11
Probao, veli daje korisnicki racun zakljucan i neka probam za 15 minuta.
U to vrijeme sam imao mail adresu @gmail.com, @zg.t-com.hr koja ne radi jer je ugasena, a mailovi @mac.com, @me.com, @icloud.com i @hotmail.com su aktivni ali ih ne prepoznaje.
Tema zaključana.
09.11.2016 | 18:02
Idemo riješiti to preko PM-a, upravo ti sve resetao
Tema zaključana.
09.11.2016 | 21:23
Ista stvar i kod mene imam spremljene login podatke i sigurno nisu krivi!
Tema zaključana.
09.11.2016 | 21:47
Evo uspio sam išao sam na promjenu passworda
Tema zaključana.
10.11.2016 | 02:44
Ni meni nije prihvacao sejvani password. Morao sam resetirati preko maila i sad radi
Tema zaključana.
10.11.2016 | 06:16
Lozinke se nažalost nisu mogle migrirati na novu platformu, a sad vidim da sam u uvodnom postu izostavio da morate lupit reset. Izdvojeno je na forumu i portalu, ali tu zaboravio - moj bed :/

I s obzirom da je prošlo jako puno godina od inicijalne registracije nekih, slobodno me pingajte ako niste sigurni za mail.
Tema zaključana.
10.11.2016 | 10:04
Mogu reći da ovo sad izgleda skroz ok ! Na šta je ličilo nakon odlaska Tonija uff.
Tema zaključana.
11.11.2016 | 21:07
Zašto ne radi na Tapatalk-u? Javi Home Error i prikaže WEB verziju i da mi ulogirati, ali ne pamto postavke.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1257)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO