Uzbuna na Zelenom vrhu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Uzbuna na Zelenom vrhu

04.02.2017 | 18:07
Bili smo danas, cijela obitelj, u kinu, pogledati "prequel" o Koku.
U uvodnoj sceni, na samom početku filma, prije najavne scene, noćna vožnja zavojitom cestom kroz šumu, i supruga, i ja smo takoreći odmah prepoznali županijsku cestu 5055 (tj. onaj njen dio koji se, nakon uspona sa Saršona, spušta s Lončeve Griže prema Trnovici, odnosno izvoru Rječine).
Ostatak lokacija ne djeluje kao nešto što bi bilo tu negdje u okolici Rijeke pa nam se to učinilo čudno - zašto bi netko, ako je cijeli set tko zna gdje drugdje, samo radi tog jednog kadra išao to snimati na Grobnik? S obzirom da se ipak radi samo o zavojitoj cesti kroz bjelogoričnu šumu, možda se nama dvoma samo učinilo da je to baš ta cesta.

E pa, dakle, pitanje je - zna li netko na kojim je lokacijama film sniman, a osobito taj uvodni kadar?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
04.02.2017 | 22:47
Znajući da je za seriju "Novine" (meni odličnu) odrađen temeljit "scouting" lokacija u našoj županiji, sasvim je moguće da su ti kadrovi jednostavno zahvaćeni iz istog izvora, pogotovo ako je to radila ista produkcija, pa su sada iskorišteni za ovako nešto.

I inače nije tako rijetka pojava da se neki kadrovi koriste u više filmova... ima takvih reciklaža i u skupim produkcijama, npr. tko bi rekao za vezu između Aliena i Blade Runnera kod sekvenci navigacijskog računala itd...
Tema zaključana.
04.02.2017 | 23:59
E, pazi... Ne smiješ ni slučajno pohvaliti neku domaću filmsku ili TV produkciju, jer će se odmah naći vojska dežurnih pljuvača kojima nikad ništa od domaće produkcije ne valja jer nije usporedivo s nekom holivudskom koja je imala jedno 1000 puta veći budžet...
Tema zaključana.
05.02.2017 | 00:43
Novine, odlična serija, lijepi kadrovi, na početku emitiranja su se mogle čuti informacije da je napisano pola scenarija za drugu sezonu, čini mi se da je gledanost podbacila zbog preklapanja s tlzp na novoj tv, ali ipak odličan uradak.
Tema zaključana.
05.02.2017 | 08:21
smayoo kaže:
E, pazi... Ne smiješ ni slučajno pohvaliti neku domaću filmsku ili TV produkciju, jer će se odmah naći vojska dežurnih pljuvača kojima nikad ništa od domaće produkcije ne valja jer nije usporedivo s nekom holivudskom koja je imala jedno 1000 puta veći budžet...

Čemu toliko negativnog?
Meni su domaći filmovi OK i volim ih pogledati (osim onih ratnir).
Serije su mi loše jer neku početnu ideku koja je dobra počnu nakon nekog vremena razvodnjavati do ruba negledivosti.
Doduše, ja nisam neki etalon jer gledam SF, trilere i crtiće kojih kod nas baš i nema.
Tema zaključana.
05.02.2017 | 10:47
zabac kaže:
smayoo kaže:

Čemu toliko negativnog?
Meni su domaći filmovi OK i volim ih pogledati (osim onih ratnir).
Serije su mi loše jer neku početnu ideku koja je dobra počnu nakon nekog vremena razvodnjavati do ruba negledivosti.
Doduše, ja nisam neki etalon jer gledam SF, trilere i crtiće kojih kod nas baš i nema.

Pa eto... Ne znam čemu toliko negativnog. Ali znam najmanje 20 ljudi koji bilo koju hrvatsku produkciju uopće ni ne pogledaju (ni film, ni seriju) jer je a priori smatraju s*anjem, a izvrću ruglu svakog tko kaže nešto dobro o tome. Njih bi trebalo pitati.

Ali nmvz, pustimo to. Seriju Novine sam propustio dok je išla na TV jer mi nije privukla pažnju dovoljno da se sjetim u doba u koje inače nikad ne gledam TV. Ali sad je pomalo gledam s HRTi. I slažem se. Jako je dobra.
Tema zaključana.
05.02.2017 | 20:40
moram hitno to pogledati, obzirom da sam doticnu cestu prosao barem 200 puta biciklom ( u oba pravca ) vrlo, vrlo dobro sam ju naucio
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1035)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO