zvučna izolacija uređaja u stanu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

zvučna izolacija uređaja u stanu

05.02.2017 | 20:37
Dake radi se o biciklistickome trenazeru. Za one koji neznaju o cemu se radi a vecina vjerujem nezna evo slike

Sama buka koja nastaje kada se stoji pored njega nije problem, ali u nekim kombinacijama brzina-prijenose pojavljuje se buka nize vfrekvencije ( nazvao bih je "poluvibracija" ) i ona lako nadje prolaz kroz beton i sve ostalo povezano za gradnju kasnih 80-ih

Podloga kao na slici definitivno funkcionira ali istrazivanjem izgleda da bi bilo optimalno napraviti nesto kao "plivajuci pod". Recimo OSB ploca pa na nju zalijepim neku "zvucnu izolaciju" pa ponovno OSB

Ako moja ideja drzi vodu najvise me muci koju zvucnu izolaciju ubaciti u sendvic? O svemu tome ima podosta informacija na US stranicama ali njihovi trg nazivi nemaju veze sa nasima.

cijenim ikakvu ideju
Tema zaključana.
05.02.2017 | 21:23
Da budem iskren, nisam baš do kraja shvatio ovaj tvoj post. Ta buka smeta tvojim ukućanima ili susjedima..ili se bojiš da ćeš propasti kroz pod ?
Inače imam trenažer tacx vortex i400 i on mi je na vunenom tepihu, a ispod toga je parket. Nikad mi nitko od susjeda nije uputio nekakav prigovor oko buke dok ga koristim. Kakav imaš to trenažer da proizvodi toliku buku ?

btw. malo sam proslistao tvoj bucket, vidim da se skoro profi baviš s biciklizmom...ono na slikama su sve tvoji bajkovi ?
Tema zaključana.
05.02.2017 | 21:29
Imam ga na tavanu, ispod je moj stan. kaze zena da ga se cuje skroz malo ako je tisina u stanu. No pusem na hladno jer moguce je da bruji onome na prvome katu a ja sam na cetvrtom
trenazer je Vortex smart
Tema zaključana.
05.02.2017 | 21:43
Znači da imamo iste trenažere. Mislim da netrebaš puhati na hladno, fakat se skoro ne čuje dok ga koristiš. Imam ga dvije godine, pa bi već netko rekao da mu smeta. Reci mi jel furaš šta interaktivno preko google earth, ili možda kupuješ dvd od tacx_a.
Ja si znam zadati na google earth_u dionice koje inače vozim ili si odaberem neko mjesto u svijetu gdje sam bio i radio, pa ono što sam se furao s autom pretvorim u bic rutu.
Tema zaključana.
06.02.2017 | 06:06
Stavi ispod ploce za zvucnu izolaciju, recimo od Knaufa:
www.knaufinsulation.co.uk/products/rock-...r-slab-and-earthwool

Problem rijesen.
Tema zaključana.
06.02.2017 | 08:07
Niske freq. su problem jer prolaze kroz zidove. Nisi rekao sto tocno proizvodi buku? Onaj motor iza ili sto drugo. Ako su vibracije onda amortizere ispod nogica.
Tema zaključana.
06.02.2017 | 17:28
cariblanco kaže:
Znači da imamo iste trenažere. Mislim da netrebaš puhati na hladno, fakat se skoro ne čuje dok ga koristiš. Imam ga dvije godine, pa bi već netko rekao da mu smeta. Reci mi jel furaš šta interaktivno preko google earth, ili možda kupuješ dvd od tacx_a.
Ja si znam zadati na google earth_u dionice koje inače vozim ili si odaberem neko mjesto u svijetu gdje sam bio i radio, pa ono što sam se furao s autom pretvorim u bic rutu.

imam novi model Vortexa koji jos u imanu ima "smart". On podrzava ( osim ANT+ i BLE ) i ANT-FEC protokol sto ce reci da sva sila third party aplikacija kao Zwift, Trainer Road itd ..... rade na njemu.
Mada najvise radim na njemu preko Trainer Road strukturirane treninge ( snaga, tempo .... )
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1056)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO