Ucenje njemackog
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ucenje njemackog

20.03.2017 | 10:00
Ekipa zna li neko kakav dobar app koji bi mi citao rijeci sa clanovima. Idealno bi bilo da se moze odabrati i kategorija, i da samo cita rijeci iz svoje baze, da se moze recimo slusati u autu. Prijevod mi nije bitan...

Znam dosta rijeci i njihovo znacenje, ali i puno manje clanova koje idu uz te rijeci

Ili mozda neki snimljen audio materijal na tu temu. Vjerujem da postoje takve stvari, ali ne znam gdje da trazim :/

Hvala!
Tema zaključana.
20.03.2017 | 10:19
Trebao bi naci tekst koji bi ti iUredjaj citao je njemacki dobro cita.
Tema zaključana.
20.03.2017 | 11:23
Ne znam za što ti točno treba njemački. Ako učiš zato da bi mogao normalno govorno komunicirati s ljudima na ulici, ja se na tvom mjestu članovima niti ne bi opterećivao. Nijemci su navikli da kod njih ima puno stranaca koji ne znaju savršeno rodove imenica i njihovu deklinaciju, za razliku od nas. Ja osobno nisam nijednom osjetio ni podsmjeh, niti išta slično, a imam isti problem kao i ti. Kod nas je ljudima užasno smiješno kad neki stranac govori vrlo tečno hrvatski, ali promaši neki rôd ili padež, iako oni njegovog jezika ne znaju ni beknuti.
Bitno je samo da koristiš svaku priliku za razgovor i prilikom razgovora slušaš. Tako će ti najbolje "ući u uho". Meni štrebanje napamet beskonačnim slušanjem riječi izvan konteksta nije nikad pomoglo niti najmanje. Pričam na temelju iskustva učenja engleskog, francuskog, talijanskog, njemačkog i, najrecentnije, mandarinskog.
Tema zaključana.
20.03.2017 | 11:32
Pardon, zaboravih najvažnije napisati. Moja "taktika" s njemačkim je, kad mi uz neku imenicu "po uhu štima" neki rôd, koristim njega dok ne netko ne ispravi. Kad mi nijedan "ne zvoni", onda koristim "das".
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.03.2017 | 12:25
Nemoj se optrecivati sa clanovima

Vjerujem da ti je engleski dobar. I ako jest, probaj sa Michel Thomasom... Meni je taj (totalno antipatican momak na prvu) pomogao da skontam kako mnogi europski jezici funkcioniraju... tko zna, mozda i tebi pomogne...

dobavljivo je i mimo originalnog linka, jelte....

www.michelthomas.com
Tema zaključana.
20.03.2017 | 21:35
Ma engleski mi je skoro ko maternji. Nisam ga iskreno nikada strebao (osim mozda 30-40 nepravilnih glagola u srednjoj), vec sam konzumirao jako puno sadrzaja na engleskom (najvise online tutoriali za razne stvari) i tako nesvjesno ucio, jer me zanimala materija o kojoj ljudi pricaju na engleskom.

I onda sam 4 god proveo sa Amerima u uredskom okruzenju i ispolirao to dodatno, tako da engleski citam, pisem i govorim bez ikakvog napora.

Njemacki sam krenuo uciti prije manje od mjesec dana, bez ikakvog predznanja i za 2-3 dana zavrsavam A1 level. Idem na neki intenzivni tecaj, 4 skolska sata svaki radni dan. Planiram nastaviti uciti dalje, jer cu vjerojatno ici zivjeti u Njemacku.

Sada kada smo na padezima, vidim koliko su clanovi bitni, a ja ih nisam uopce naucio. Da li je deine ili meine ili meiner ili seinem. Znam da nakon AUF recimo muski clan se mijenja (auf dem Tisch, jer je der Tisch). Ali ako ne znas rod imenice, dzaba ti pravilo koje znas

Pa sam eto mislio probati slusati liste rijeci sa clanovima dok vozim i sl. Da probam na taj nacin ih sto vise zapamtiti. Vjerujem da kada puno puta cujes Das Bild, da ti to DAS ostane negdje u rezano u pamcenju

Al da je jezik ruzan, ruzan je. Sto jest jest
Tema zaključana.
20.03.2017 | 22:10
Die Sprache selbst ist villeicht hässlich, aber die Mädchen manchmal sind nicht! Die Würste sind auch nicht so schlecht. Nur die Wagen sind schrecklich...
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.03.2017 | 06:52
Za voznju je michele thomas super... audio ucenje bez naprezanja... ima i posebnih cda za strebanje vokabulara pa probaj..
Tema zaključana.
21.03.2017 | 15:10
Evo ti link za 13 najboljih aplikacija za učeje njemačkog:

www.fluentu.com/german/blog/best-apps-for-learning-german/
Tema zaključana.
21.03.2017 | 15:19
Slažem se sa Smayom, i sam imam takvu praksu. Puno ugodnije zvuči razgovor kada ne zastaješ razmišljajući o rodu imenice. I istina je da Njemci to ne zamjeraju. Niti ja to još nisam doživio.
A dio posla mi je svakodnevna komunikacija (njem i engl.) što mailo, što telefonom, a povremeno i "uživo".
A što češće koristiš jezik u komunikaciji i razgovoru, to će ti "pogađanje" biti uspješnije.
Naravno, dobro je znati neka pravila, npr. da imenice koje završavaju na -e, su ženski rod (die), i tak...

Po meni je puno važnije imati čim veći fond riječi, a to se opet postiže komunikacijom (ili čitanjem)...

Nažalost, nemam konkretan odgovor na tvoje pitanje za app...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1024)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO