Solarni trickle charger za automobil?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Solarni trickle charger za automobil?

16.01.2018 | 00:56

To se ne bi nadao od jednog okorjelog informatičara, i k tome kreativnog profesionalca!

Bertone kaže:
Riba kaže:

Sada i hoću jer imam dva, ali u tom slučaju bi još zgodnije bilo imati spomenuti solarni punjač da drži taj rezervni akumulator napunjenim.

Pa super onda... samo di buš stavio taj solarni punjač, a da x6 ne izgleda kako seljo tunning?

X5, ne X6. Ali svejedno. Meni taj auto iz tvornice izgleda tako.
Tema zaključana.
16.01.2018 | 06:09
dpasaric kaže:
Imam jedan ovakav u podrumu ako sve zakaže!

To iskoristi za Frankenstein-a!

Inace famozni "hebel".
Tema zaključana.
16.01.2018 | 07:45
smayoo kaže:
Ma daj, kojih 15-30 minuta...? Pa tko bi ti htio toliko dugo đuđiti sa svojim autom kraj tvog na parkingu? Palio sam razne aute na kabele nebrojeno puta. Spojiš, dodaš gas i verglaš. Ako se anlaser ne zavrti, onda gledaš kako poboljšati kontakt na hvataljkama. Kontakt-sprej i turpija (može i ona iz švicarskog nožića) obično pomažu najbolje.

Ima nešto u tome što kaže žabac. Uglavnom je problem(treba biti strpljiv)kad benzinci, sa slabijim kapacitetom akumulatora, daju struju jačim dizelašima.
Moja iskustva su takva obzirom da sam uglavnom imao benzince. Sa mečkom i audijem, dizelaši, kod kojih su bili malo veči akumulatori uvijek je u pravilu došlo do paljenja u minitu dvije. Kod benzinca smo morali čekati i po 10 min da rade u leru da napuni akumulator koji posuđuje struju. Neznam, možda su to sve bile koincidencije, al tak je bilo. U pravilu nikakva turiranja nikad nisu pomogla, nego je trebalo pustit auto da radi u leru po par minuta
Tema zaključana.
16.01.2018 | 09:28
Hja, ne znam. Valjda je onda ovdje u Rijeci zrak drugačiji. Ja sam stojadinom palio opel dizelaču sa 75 Ah akumulatorom, bez čekanja i bez frke. Ako je kontakt na klemama dobar, pali ko mina.
Tema zaključana.
16.01.2018 | 12:55
Možda su se prepali akumulatori!
Tema zaključana.
16.01.2018 | 14:08
Tema zaključana.
16.01.2018 | 15:15
Ma smayoo je zadnji put palio aute na kablove kad auti od elektronike nisu imali ni "e" (ako se ne računa e-upaljač za cigarete)
Tema zaključana.
16.01.2018 | 18:05
Zadnji put sam palio na kabele prije 4 mjeseca. Renault Lagunu 2006. godište, od kolege. Isto je bilo neće, neće, kad sam malo ostrugao kleme i polio ih vodom, kresnuo je u sekundi.
Tema zaključana.
16.01.2018 | 19:27
Kako vi to palite automobil preko kabela?

Spojite direktno kabele sa jednog akumulatora na drugi (plus na plus, minus na minus); ili preko mase automobila (plus na plus akumulatora, a minus sa kleme ispravnog akumulatora na masu automobila sa praznim akumulatorom)?

Imam poprilično iskustva sa paljenjem preko kablova, i nikad to nije trajalo duže od par sekundi (nakon spajanja kabela).
Tema zaključana.
16.01.2018 | 19:52
Spojiš + na +, pališ auto donatora, - donatora spojiš na masu primatelja. I pokušaš kresnut. Ako upali, ostavi nekoliko minuta da oba rade. Nakon toga sa svog otpajaš masu pa - na donatoru, onda opet sa svog prvo otpajaš + pa onda od donatora.
Tema zaključana.
16.01.2018 | 21:30
Otpaja se prvo +!
Prvo ide vodić napajanja, a kasnije zajednički vodić ili -!
Tema zaključana.
16.01.2018 | 21:51
U večini manuala piše da se otpaja prvo - pa +.
Tema zaključana.
16.01.2018 | 22:22
To je zato što vole što više napisati, da se popune stranice, onda se manual doima korisniji.
Jednom kad oba auta rade, ne postoji "krivi" i "pravi" redoslijed. U svakom scenariju postoji mogućnost krivog koraka i potencijalne štete, ali čim se jedna od 4 točke odpoji, strujni krug se prekida. Dakle, iskre frcaju kod prvog odpajanja, kao i kod zadnjeg spajanja i tu treba biti ekstra oprezan. Preostale tri točke su bezazlene AKO paziš da drugi kraj kabela ne klatara bezveze naokolo ili se valja po mokrom kolniku i sl.

JOHN kaže:
Ako upali, ostavi nekoliko minuta da oba rade.

Zašto?

Jednom kad je drugi alternator u radu, akumulator se puni s njega. Držati ih dalje spojene nema nikakve svrhe. To jedino može imati smisla nekad, davno, dok su bili karburatorki benzinski motori s ručnim ili raštelanim automatskim čokom pa čisto da pričekaš dok se motor ne zgrije da se ne bi ugasio pa da moraš ponovno spajati kabele. Danas, ako je ubrizgavanje ispravno i motor radi uredno, sigurno se neće ugasiti sam od sebe jednom kad je kresnuo.
Tema zaključana.
16.01.2018 | 23:19
Sad možemo raspravljat do preksutra, al tako mi piše u priručniku od vozila. Pitajte inženjere u Mercedesu. Ni meni baš nešto nije pretjerano jasno zašto ih ostavit, ja ih nikad ne ostavljam iz razloga što se uvijek opruga od klema može razletit i eto ti sranja.

IMG_8981.PNG

IMG_8980.PNG
Tema zaključana.
16.01.2018 | 23:22
U Mercedesu nema inženjera. Samo hrpa malih copy-paste kotačića.
Tema zaključana.
16.01.2018 | 23:25
Može se i tako tumačit
Tema zaključana.
21.01.2018 | 14:45
Mislim da sam našao rješenje tvog problema...

293ea9f741dbb74414054e89c907379e.jpg

... ako voziš X5 kad parkiraš moraš zauzeti dva mjesta i vinjete idu po sredini prednjeg stakla
Tema zaključana.
21.01.2018 | 16:50
I kad dođeš s vinjetama do dna stakla, kupiš si novi BMW. To je to.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
21.01.2018 | 21:49
Kada smo već kod BMW-a, čak su i kod svojih vjernih kupaca doživjeli protest jer su počeli naplaćivati(!) korištenje Appleovog CarPlaya u svojim novim modelima i to na bazi godišnje(!) pretplate! Kako je netko lijepo komentirao, to je otprlike kao da ti ISP počne naplaćivati pristup YouTubeu!

www.cnet.com/roadshow/news/bmw-carplay-fee-highway-robbery/
Tema zaključana.
22.01.2018 | 08:27
Mislim da nisu još počeli. Čekaju reakcije korisnika. Ako bude dosta negodovanja, vjerojatno će odustat od te nakane. Al nebi me čudilo da na koncu i zaživi.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1054)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO